Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3083
De la 07 Ianuarie 2003
123136823
pnl
Editorial

Domnilor, respectaţi tradiţia partidului!

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2017, 23:00
Vicepreşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Dâmboviţa, un anume Costea, i-a cerut lui Liviu Dragnea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al partidului. Demisia i-a cerut-o şi Victor Ponta, dar vocea lui nu mai are puterea şi rezonanţa de altă dată, fiind la rându-i cercetat penal. Mai sunt şi alţi lideri judeţeni din ţară care mârâie că Dragnea ar trebui să demisioneze.
Istoria postdecembristă a PSD-ului ne arată că nici un lider suprem al acestui partid n-a fost înlocuit de la cârma partidului prin mijloace democratice ci prin lovituri pe la spate. Dragnea l-a îndepărtat de la conducerea partidului pe Victor Ponta iar acum i-a venit şi lui rândul. Va fi interesant să aflăm cine-i va da lovitura de graţie, adică cine din PSD se pregăteşte să se instaleze la cârma partidului. Deocamdată asistăm la o timidă revoltă dar încă nu s-a remarcat un lider anume care să-şi impună autoritatea şi să-l scoată pe Dragnea pe făraşul cu care au fost aruncaţi la gunoiul istoriei toţi cei precedaţi.
Luni, când Dragnea a ieşit din sediul DNA negru la faţă şi a refuzat să mai stea de vorbă cu reporterii, am avut convingerea că procurorul de caz i-a prezentat o serie de probe faţă de care Dragnea a realizat că totul s-a sfârşit.
I-a prostit pe românii susţinători ai PSD că în România există un stat paralel condus de Klaus Iohannis în spatele căruia stau interesele americane, ale lui Soroş, ale multinaţionalelor, forţele Uniunii Europene care vor să subjuge România. Cu astfel de mesaje a discreditat protestele din stradă, i-a jignit şi umilit pe protestatari, ne-a dezbinat părinţi de fii, bunici de nepoţi. Corul de voci slugarnice din PSD l-au susţinut şi apărat, l-au prezentat drept victimă a statului paralel care vrea să distrugă PSD-ul acţionând prin Codruţa Koveşi.
De această dată cercetarea lui Dragnea nu mai poate fi pusă pe seama statului paralel şi nici pe seama Codruţei Koveşi. Acuzaţiile au venit de la organismul european care se ocupă de descoperirea fraudării fondurilor europene numit Oficiul european de Luptă Anti-Fraudă (OLAF). În faţa unei astfel de acuzaţii nu prea mai ai cale de întoarcere, nu mai ai pe cine acuza, arunca vina că vrea să distrugă PSD-ul şi pe al lui lider.
Ieri s-a putut observa o linişte suspectă în interiorul PSD. Niciunul dintre liderii care l-au susţinut pe Dragnea în faţa DNA sau prin declaraţii publice n-a mai avut ieşiri publice. Tăcerea lor este primul pas în îndepărtarea de cel care încă le mai este liderul suprem. Este semnalul că nu-l mai consideră protectorul lor, că nu le mai poate fi de folos. Tăcerea a domnit peste Bădălău, peste Codrin Ştefănescu, Şerban Nicolae, Florin Iodache etc. Premierul Mihai Tudose tace şi el dar în acelaşi timp a luat poziţia de pândar şi aşteaptă să-l prindă pe hoţoman la cotitură.
Nici rebelul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a inventat statul paralel în România, nu s-a mai repezit să-şi apere colegul de suferinţă penală. Brusc, şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader pare să nu mai fie interesat de modificările la legile justiţiei iar prin Parlament, proiecte de legi iniţiate de social-democraţi în apărarea corupţilor şi penaliştilor au început să fie respinse de către comisiile de specialitate.
Liviu Dragnea a simţit încă de luni că sfârşitul carierei politice dar şi al libertăţii îi sunt aproape. Pare a fi derutat şi nu cred că mai are cu cine se sfătui ce decizii să ia. Va deveni tot mai derutat, panicat, va începe să facă greşeli. V-a sfârşit prin a fi mazilit de către cei mai apropiaţi prieteni ai săi. Tradiţia istorică a PSD-ului de a-şi mazili şeful va fi respectată şi de această dată.
Dar teama de ce va urma nu-l macină numai pe Dragnea. Căderea lui se va solda cu o cădere în lanţ a tuturor celor care sunt urmăriţi penal şi salvaţi de imunitatea parlamentară. Nu cred că maşina de vot a PSD-ului va mai avea curajul să nu ridice imunitatea celor pentru care DNA-ul o va solicita.
Intuiesc că Revelionul 2018 va fi unul fericit pentru români, poate la fel de fericit precum cel din decembrie 1989 când am scăpat de comunism. De această dată vom scăpa de nepoţii comunismului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politeţe turmentată
Horoscopul zilei de 15.11.2017
Proiectul din 2014 al lui Serban Nicolae, prin care cetatenii care dezvaluie informatii din dosare penale risca pana la 3 ani de inchisoare,
pe agenda deputatilor juristi/ Legea poate viza jurnalistii
Ponta: Aparitia OLAF in dosarul Teldrum reprezinta inceputul sfarsitului pentru Dragnea.
ANAF spune ca doar 2% dintre angajatorii cu restante sunt companii de stat,
dar nu spune ce pondere au in totalul restantelor
Vom cere aviz de neconstitutionalitate a reformei fiscale
Vom da in judecata Guvernul
Pierre Moscovici: Persoanele care fraudeaza plata taxelor si paradisurile fiscale trebuie lovite la buzunar
Gabriel Biris: In 23 de ani de activitate, nu-mi amintesc de un an mai rau pentru fiscalitate decat 2017
USR a cerut in plenul Camerei Deputatilor demisia lui Liviu Dragnea
Crestere economica de 7% in primele 9 luni din 2017
„Omul este o trestie gânditoare”, Huncă şi Federovici doar muncesc
Ioan Rotundu
Comisia Europeana: Romania a acceptat corectiile imputate in proiectele UE din dosarul Tel Drum
Detalii despre tentativa de spionaj dejucata de SRI:
Cum a incercat sarbul Zivkovic, care a luptat in estul Ucrainei de partea pro-rusilor, sa afle secrete despre bazele militare si radarele Romaniei de la Marea Neagra
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog