Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21574
De la 07 Ianuarie 2003
122881641
Editorial

După chipul şi asemănarea lui Petrache de Bucureşti

  • Ioan Rotundu
  • 24 May 2015, 23:00
Trimis de la Bucureşti să depisteze un nou preşedinte al PNL Botoşani pentru a deveni copreşedinte cu Cătălin Flutur de la PDL, pe Petrache Marian nu l-am perceput iniţial ca pe un vizionar precum ciobanul Petrache de la Maglavit. Apoi, după ce omul s-a pus pe treabă, am fost nevoit să-mi schimb radical părerea despre puterile sale miraculoase în domeniul politic.
Scriam în editorialul „Lupte fratricide în PNL Botoşani” publicat în 13 mai că în PNL Botoşani sunt patru tabere care se bat pentru preşedinţie. Trei dintre ele avându-l în spate pe Florin Ţurcanu sprijinit complice de către Petrache de la Bucureşti şi cea a lui Gheorghe Sorescu care a intrat în luptă pentru a reda credibilitatea partidului şi a-i şterge cât de cât imaginea creată de către grupul de infractori care s-au instalat la conducere.
Afirmam în acel editorial că şansa cea mai mare de a pune mâna pe partid o are gruparea formată din Cornel Popescu şi Viorel Grigoraş, ambii senatori, Iată că Petrache de la Bucureşti mi-a confirmat temerea şi l-a miruit pe anchetatul senator Viorel Grigoraş copreşedinte, adică partener de dialog al lui Flutur.
PNL-ul, la Botoşani a avut marea şansă se a se curăţa de infractorii care colcăie la toate nivelurile de conducere, de la organizaţiile comunale până în conducerea centrală a PNL.
N-au reuşit pentru că PNL Botoşani este dominat de o corupţie cronică, pentru că toţi infractorii dovediţi şi cei în curs de anchetă şi-au unit forţele ca să nu scape puterea din mână. N-au reuşit pentru că de la Bucureşti le-a fost trimis un liberal de modă veche, corupt ţi el până în măduva oaselor şi era firesc să-şi apere tagma. Cum era Petrache să-l îndepărteze definitiv de la putere pe Florin Ţurcanu când acesta este din aceiaşi plămădeală politică ca şi el?
Reamintesc că Viorel Grigoraş era cercetat penal pentru o mare evaziune fiscală în dauna Ministerului Transporturilor. El a decontat înm fals la firma de transport călători cunoscută drept RVG cupoanele de transport ale pensionarilor, achiziţionate engros de la bişniţarii din piaţă. Suma evazionată se ridică la 7,5 miliarde lei vechi iar cercetarea sa penală s-a suspendat din momentul în care a primit imunitate parlamentară.
Anterior de a intra în politică, în vremurile bune ale PSD, Grigoraş era şef la Autoritatea Registrului Român şi din această calitate lua măsuri abuzive împotriva firmelor concurente iar şoferii care nu se supuneau ondinelor sale erau luaţi la bătaie. Constantin Conţac este unul dintre foştii demnitari ai acelor vremuri care poate oricând depune mărturie despre abuzurile grosolane ale lui Viorel Grigoraş şi cum a prosperat firma patronată beneficiind de protecţia funcţiei sale.
În acea perioadă Jurnalul a purtat o amplă campanie de presă, dezvăluind abuzurile lui Grigoraş, campanie finalizată cu demiterea acestuia din funcţia deţinută pentru că prerau evidenţe abuzurile sale.
Acum Viorel Grigoraş, avându-l în umbră pe Florin Ţurcanu, va conduce destinele PNL Botoşani. În ce direcţie? Putem anticipa că direcţia va fi cea care i.-a marcat drumul carierei profesionale, de patron şi de politician de până acum: abuzurile de putere şi corupţia.
Am un sfat pentru liberalii cinstiţi şi cei din PDL: cât nu-i prea târziu faceţi-vă bagajul şi luaţi-vă lumea-n cap altfel veţi fi trataţi şi voi precum este trată acum gruparea de infractori şi ar fi păcat, dar mai ales extrem de păgubos pentru electoratul botoşănean. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cu substrat
Reţeta zilei: Pulpă de berbec cu sos vânătoresc
Horoscopul zilei
Botoşani: Concubinaj juridic de ordin penal la Judecătoria Darabani
Lumea lu' Rotundu: Agonie şi extaz
Caricatura zilei: Consecinţe la... demisie
Vladimir Putin a promulgat o lege care permite ca ONG-urile straine sa fie declarate "indezirabile"
Ministrul grec de Interne: Grecia nu va putea plati transa din iunie catre FMI
Traian Basescu, catre Victor Ponta: Atentie Victor Viorel, mai stii povestea cu sapatul gropii si cine cade in ea?
Alina Gorghiu despre faptul ca Teodor Atanasiu a fost huiduit la Consiliul National al PNL
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), catre liberali
Lasati supermarketurile in pace!
Avertizare meteo de furtuna, pentru toata tara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog