Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22940
De la 07 Ianuarie 2003
122908589
Editorial

Duplicitate sau imaturitate politică?

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2012, 23:00
În ultima perioadă, mai exact în puţinele zile de când este premier, Victor Ponta îşi schimbă declaraţiile de la o zi la alta. Iar declaraţiile sale sunt contradictorii şi nu mai ştie românul ce să creadă azi, când mâine Ponta se dezice de ce-a afirmat ieri.
Aflat în vizită de lucru la Bruxelles, premierul Ponta s-a întâlnit şi cu preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz. I-a declarat acestuia că va continua reforma în Justiţie, reformă începută pe vremea când ministrul Justiţiei era Monica Macovei. A mai afirmat Ponta că are mare încredere în ministrul său de Justiţie, Titus Corlăţean. Socialistul Schulz l-a crezut şi şi-a exprimat şi el încrederea că Guvernul Ponta va continua reformele şi politica economică începută de Guvernele Ponta şi Ungureanu.
Până aici toate bune. Numai că faptele din ţată contrazic declaraţiile oficiale ale premierului. În primul rând ă Titus Corlăţean, înainte de a fi ministru, a declara că procurorul care l-a trimis în judecată pe Adrian Năstase ar trebui arestat. Ajuns ministru, a retras declaraţia considerând-o nefericită. Dar faptele îl contrazic.
În primul rând cei de la Curtea Supremă, ieri, n-au ajut curajul să judece recursul lui Năstase în Dosarul „Trofeul Calităţii” şi să se pronunţe. Au preferat amânarea. Tot ieri, aceeaşi instanţă n-a avut curajul să judece dosarul dintre Institutul de Cercetări Alimentare şi Dan Voiculescu, acordând un nou termen. Institutul cere lui Voiculescu o despăgubire de 60 milioane euro.
Este limnpede că judecătorii aşteaptă să vadă pe ce traseu se înscriu. Execută ordinele Guvernului Ponta, transmise prin ministrul Corlăţean, aşa cum au făcut-o sub fiecare guvernare social-democrată sau continuă să se supună legii, aşa cum au fost determinaţi sub Guvernul Boc.
A mai declarat Ponta că reîntregirea salariilor se va face în acest an iar restituirea CAS-ului reţinut din pensii se va restitui în 16 tranşe. A fost contrazis de delegatul FMI, Jeffy Frentz, care a declarat că a doua tranşă de majorare a salariilor nu este posibilă în acest an, ci la anul. Ponta l-a contrazis imediat.
Apoi Ponta a revenit şi a anunţat că restituirea CAS este acoperită numai pentru trei luni. Restul..,. nu se ştie când!
În opoziţie ţipa la Guvernul Boc şi Ungureanu că ne vând ţara străinilor. Ministrul său de la Economie a anunţat că statul va vinde 10% din acţiunile deţinute la Petrom… tot Petromului. Guvernul Năstase a vândut Petromului rezervele petroliere pe sume de nimic, Ponta le vinde şi restul acţiunilor. Din opoziţia ţipa Ponta că nu trebuie privatizate companiile de stat. Acum şi-a făcut o prioritate din a le privatiza.
Dar cel mai controversat rămâne modul său de a-şi recruta oamenii în guvern. Victor Alistar s-a dovedit incompatibil. Corina Dumitrescu descoperită cu plagiat şi declaraţii mincinoase, înlocuitorul său, orădeanul Mang, prin tot cu plagiat, prefectul de Gorj prins cu plagiat şi şirul poate continua.
Guvernul Ungureanu a căzut din cauza moţiunii introdusă pe seama Universităţii de Medicină şi Farmacie Tg. Mureş. Ca premier, Ponta a retras recursul Guvernului Ungureanu împotriva suspendării de către instanţa de judecată a aplicării HG privind înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară.
Ieri, ministrul plagiator Mang anunţa că va căuta soluţii de împăcare cu UDMR, adică este dispus să cedeze contra a ceva. O schimbare de atitudine la 180 grade.
Ce putem desprinde din toate aceste exemple? Că Guvernul Ponta este şi duplicitar şi imatur politic. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Berea deşteaptă!
Întâlnire între premierii celor două state româneşti
Primele semne ale Justiţiei Guvernului Ponta
Dosarul "I.C.A.-Voiculescu" a fost amânat pentru 29 mai
O creştere pe credit ne va aduce înapoi la începuturile crizei
Asociaţia Pro Democraţia acuză USL de inconsecvenţă
una vorbim, alta fumăm
Încă un plagiator în Guvernul Ponta
Curtea Supremă a amânat din nou dosarul Adrian Năstase - Trofeul Calităţii
Maşini distruse în două incendii
“Prietenii pompierilor” – etapa judeţeană
Liceul de arte au pus ochii pe premiile Modern Calor
Victor Ponta asigură rambursarea CASS numai pe trei luni
restul, Finanţele trebuie să gasească bani
Botoşani: Spitalul din Darabani oscilează între a fi şi a nu fi
Spitalul judeţean aşteptă banii de la Ministerul Sănătăţii
S-a stabilit indemnizaţia profesorilor din comisiile de admitere la liceu
Sute de botoşăneni sunt în război procesual cu Societatea Nova Apaserv.
În campania USL minciuna va fi la rang de cinste
Portariuc ar putea fi chemat în judecată pentru instigare la infracţiuni
Armistiţiu pentru banii primăriilor votaţi politic la începutul anului
Ţâbuleac crede că Guvernul Ponta comite o eroare
Portariuc şi lacunele din cultura personală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog