Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17923
De la 07 Ianuarie 2003
122903572
Editorial

Eliminarea lui Conţac face parte dintr-o strategie

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2009, 23:00
Nu trebuie să fii mare analist politic ca să poţi realiza că eliminarea lui Constantin Conţac din fruntea PSD nu este deloc întâmplătoare. În primul rând eliminarea intervine într-un moment cheie şi deloc avantajos pentru membrii oneşti ai acestui partid. Încă nu s-au încheiat disputele interne pe seama desemnării unor şefi de instituţii, cum este de exemplu Autoritatea de Sănătate Publică, instituţie pentru care Tamara T. Ciofu se luptă pe viaţă şi pe moarte să-i devină din nou şefă. Ori, tocmai această luptă pentru putere l-a adus pe Conţac în situaţia de a fi contestat din poziţia de lider. Oricâtă duşmănie au unii împotriva lui Conţac, a ascensiunii sale pe scara socială şi politică, a averii sale, nu acesta este cel mai mare bandit şi hoţ care părădui banul public. Adevăraţii hoţi stau în scaune de înaltă şefie pentru judeţ şi poartă papion În schimb, Conţac a stricat jocurile multora de a accede la putere, ceea ce i-a înverşunat asupra sa, iar acum plăteşte credulitatea de care a dat dovadă.
Nu puţine au fost editorialele şi comentariile scrise prin care îi atrăgeam atenţia preşedintelui Conţac că are în interiorul partidului săpători de profesie. Culmea, pe unii i-a ajutat cu bani, cu mulţi bani, iar acum aruncă cu piatra de parcă ei ar fi neprihăniţi. Pe mulţi i-a cărat la Bucureşti, pe banii săi, pentru a-i face cunoscuţi în plan naţional. Pe mulţi dintre cei veniţi la Botoşani, să-i ceară favoruri politice, i-a primit cu braţele deschise, i-a omenit şi i-a susţinut în demersurile lor.
Însuşi Mircea Geoană a venit la Botoşani pentru a fi sigur că va culege voturile organizaţiei pentru a ajunge preşedintele partidului. Le-a cules, iar Conţac şi-a făcut din Iliescu un aprig duşman. Acum, Geoană i-a întors spetele, simţind că vântul bate împotriva viitorului politic al lui Conţac. S-ar putea să aibă o mare dezamăgire.
Conţac a fost îndepărtat de la conducerea filialei exact când vor fi alegeri. Fiindu-i luată funcţia, cei care se află în spatele manevrei cred că l-au anihilat. S-ar putea să trăiască, ca şi Geoană, o mare dezamăgire. Conţac are suport în judeţ, nu este exclus din PSD, aşa că la conferinţa judeţeană nimic nu-l poate împiedica să candideze. Am afirmat într-un comentariu anterior că preşedintele Conţac, de se va ridica din nou, pe mulţi îi va răspopi, în sensul spuselor domnitorului Lăpuşneanu.
Există şi posibilitatea ca, dezgustat de toată această mârşăvie politică pusă la cale, Conţac să-şi făurească alte planuri politice. Este treaba lui, dar este în interesul nostru să ştim ce consecinţe politice poate genera îndepărtarea sa de la conducerea PSD.
În primul rând că nici un lider politic judeţean din PSD nu are o imagine credibilă şi care să ne dea garanţia că va prelua conducerea partidului pentru a apăra interesele judeţului, pentru a menţine un echilibru politic care să nu permită ca vreun alt partid să preia controlul întregului judeţ, pentru că există un asemenea pericol, şi de se va întâmpla, va fi vai şi amar de noi.
Macaleţi, despre care se spune că ar fi viitorul preşedinte, n-are personalitate, n-are nerv, nu s-a remarcat cu nimic prin a face ceva în favoarea judeţului, nici ca prefect, nici ca deputat. Plus că este şantajabil. Se pare că dosarul de la DNA, deschis la reclamaţiile Stelei Brehuescu nu este soluţionat. Mai este filmuleţul de amor, aflat la Poliţie dar şi la o persoană particulară. S-ar putea ca în aceste zile să ne desfătăm cu acest film, pentru că cineva intenţionează să-l posteze pe Internet.
Gheorghe Marcu, alt pretins lider, iarăşi nu s-a distins cu nimic pentru judeţ. În schimb averea sa personală s-a bucurat de o deplină prosperitate, de pe urma funcţiilor publice deţinute. Aceşti doi, şi alţii care speră să fie şefi, sunt oamenii PDL-ului. Indiferent cine dintre ei va ajunge în fruntea PSD, atunci Cătălin Flutur are tot dreptul să se bucure. Judeţul va deveni fieful său, pentru că PSD-ul nu va mai fi ce este.
Căderea lui Conţac din fruntea PSD va fi urmată şi de căderea din funcţia de vicepreşedinte CJ. Oricare alt social-democrat îi va lua locul, PDL-ul va avea drum liber în a decide ce trebuie şi cum trebuie cheltuit bugetul judeţului. Efectiv, stăpânul destinelor noastre va fi PDL-ul. Iar eu spun că nu ne va fi bine deloc. Cu prefect, cu preşedinte şi vicepreşedinţi CJ, cu primar al Botoşanilor, cu maşină de vot în Consiliul judeţean şi cel Local Municipal, PDL-ul va deţine puteri nelimitate. Este ce-şi doreşte preşedintele Băsescu.
Nu mă sfiiesc să afirm că Gheorghe Nechita de la Iaşi, vicepreşedinte al PSD, vizitat de mai multe ori de preşedintele Băsescu, ca şi Geoană, face jocul PDL în a cânta prohodul PSD-ului. Conţac a avut ghinionul să fie primul sacrificat. Urmează restul. Că PSD-ul se cere înnoit, împrospătat cu tineri, că moliile care revin în fruntea instituţiilor publice trebuiau înlocuite cu tineri, este perfect adevărat. Dar nu acesta era momentul, pentru că el vine în întâmpinarea dorinţelor de autoritarism ale preşedintelui Băsescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Se continuă igienizarea fântânilor din Prisacani şi Chiţoveni
În premieră, Primăria Flămânzi va lucra la vedere pe Internet
Restanţe financiare şi lemne insuficiente la şcoala Frumuşica
Se luptă o mamă-cântăreaţă şi o DJ-ită la un radio de liceu
Câinii cu inimă de om
Scrisoare deschisă pentru susţinerea domnului Conţac
Cât efort... pentru o partidă de sex
Horoscop
Avem sau nu, noi, românii, cea mai veche scriere din lume?
Numai România se obligă să respecte drepturile minorităţilor? Ungaria ce face?
Lecţia lui Cozma pentru români şi unguri
Scandalos: Ruşi cu cetăţenia română câştigată cu “şpaga” dată cui trebuie
Fapte privind discriminarea cetăţenilor români în judeţele Covasna şi Harghita
Senatorul Viorel Badea acuză ambasada României din Italia de inacţiune
Fascism instituţionalizat în Italia împotriva românilor
Răspunsul României? Aproape nul
Mioriţa în varianta Conţac
Românul şi ministerul
Muşchi de vită englezesc
Comentariul comentariilor XXXV
(Ioan Rotundu)
Bişniţă la Prefectura Botoşani
Bugetul judeţului i-a cam luat piuitul lui Ţâbuleac
Poliţiştii comunitari se vor muta anul ăsta în casă nouă
Poştăriţă tâlhărită ziua în amiaza mare
Ţâbuleac, din gură zice nu, din inimă un „DA” hotărât
Spitalul de pediatrie în atenţia CJ Botoşani
Depistat cu un radiocasetofon furat
Guvernul Boc i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer
cele mai scumpe medicamente au fost eliminate de la gratuităţi
De frica celor întâmplate, medicii internează tot ce intră pe poarta spitalului
E.ON umblă cu şmecherii ieftine, dar scumpe în amenzi
I-am susţinut pe ţărani, iar dreptatea n-a întârziat să apară
Vom fi trataţi după ghiduri şi protocoale
Ce poate face un jar căzut din sobă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog