Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7626
De la 07 Ianuarie 2003
123131197
pnl
Editorial

Europarlamentarii au bătut şaua corupţiei să priceapă şi proasta de Dăncilă

  • Ioan Rotundu
  • 15 January 2019, 20:23
Astăzi, premierul României, simbolul incompetenţei, inculturii şi prostiei româneşti, a prezentat în Parlamentul European priorităţile ţării noastre pentru mandatul de preşedinţie al Consiliului Uniunii Europene. Aşa cum ne-a obişnuit, şi cum se vor obişnui şi europarlamentarii în cele 6 luni cât România va deţine această preşedinţie, Viorica Dăncilă a citit textul fabricat acasă de ciracii lui Liviu Dragnea şi Tăriceanu, şeful acestor ciraci fiind infractorul Darius Vâlcov, condamnat deja în primă instanţă pentru grave acte de corupţie.
Textul citit de Dăncilă n-a cuprins nicio referire la lupta împotriva corupţiei şi nici la apărarea valorilor democratice europene ale statului de drept, valori care în ţările din Est sunt atacate sistematic, discursul său fiind axat pe criticile aduse organismelor Uniunii Europene pentru că-i nedreptăţeşte pe români prin a nu-i primi în spaţiul Schengen şi prin a critica instituţiile României pentru acţiuni care de fapt sunt normale pentru state precum Franţa, Germania, Italia etc.
Descifrat, mesajul lui Dăncilă făcea referire la criticile aduse Guvernului PSD pentru că nu respectă separaţia puterilor în stat, pentru blocarea justiţiei în lupta anticorupţie, pentru legiferarea în domeniul penal a unor prevederi care să protejeze corupţii în dauna interesului naţional şi al cetăţenilor cinstiţi.
Dăncilă n-a făcut nicio referire la actele de violenţă ale jandarmilor în seara zilei de 10 august 2017 comise asupra unor cetăţeni care protestau paşnic, nicio referire la noile puteri care se vor acorda poliţiştilor care le permite ca în mod brutal să acţioneze cu violenţă asupra cetăţenilor paşnici şi să încalce dreptul de proprietate fără a fi necesar acordul justiţiei etc.
Evitând aceste subiecte pentru care Comisia Europeană n-a ridicat României Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie, de fapt atacuri continui ale liderilor PSD asupra funcţionării statului de drept în România, Dăncilă n-a reuşit să adoarmă vigilenţa europarlamentarilor care apără valorile europene, nici măcar a celor socialişti.
Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, fost premier al Belgiei, n-a răbdat aiurelile citite de Dăncilă şi a reacţionat cu promptitudine, cerându-i ca Guvernul României să nu legifereze amnistia şi „Faceţi curăţenie! Fără compromisuri cu forţele corupte”
Dacă la amnistie Dăncilă a răspuns că Guvernul nu are în vedere o legiferarea a acesteia, referitor las lupta împotriva corupţiei a tăcut mâlc. Nici că se putea altfel când şeful ei, Liviu Dragnea, este şi şeful corupţilor din România, când adevăratul premier al ţării este Darius Vâlcov, alt infractor periculos, când Parlamentul României colcăie de corupţi încă nepedepsiţi de lege.
Guy Verhofstadt, care este şeful grupării ALDE în Parlamentul European, i-a atras atenţia şi lui Tăriceanu că dacă nu încetează lupta împotriva justiţiei şi statului de drept riscă să fie eliminat din această alianţă politică europeană. europeană. Nici socialiştii n-au iertat-o pe Dăncilă, şeful socialiştilor germani spunându-i că Uniunea Europeană nu poate accepta abateri de la statul de drept.
Cu toate criticile ce i s-au adus, Dăncilă a continuat să susţină că în România tot ce s-a legiferat a fost să-i apere pe cetăţeni de abuzurile unor instituţii care s-au constituit într-un stat paralel, text utilizat de toţi liderii corupţi ai grupării ALDE – PSD în frunte cu Dragnea şi Tăriceanu, sperând că susţinând aşa ceva îşi vor putea acoperi adevăratele lor intenţii.
În timp ce în Parlamentul European Dăncilă dădea citire unui text care falsifica realităţile româneşti, în ţară cei de la Inspecţia Judiciară, mai exact şeful Lucian Netejoru, omul lui Dragnea şi Tudorel Toader (foto), anunţa că a deschis o anchetă disciplinară asupra procurorilor militare care anchetează abuzurile jandarmilor comise în 10 august anul trecut. Este o intimidare a acestor procurori ca să nu ducă la bun sfârşit ancheta şi noi să nu aflăm cine a pus la cale înăbuşirea unui protest paşnic prin manifestarea violentă a jandarmilor.
Mai aflăm că Adina Florea, cea susţinută de Tudorel Toader pentru postul de Procuror General al României, ar fi dorit arestarea procurorilor DNA de la Ploieşti pentru că ar fi efectuat cercetări abuzive asupra familiei Cosma. N-a reuşit că n-a avut sprijinul celor din CSM dar a reuşit să ne arate că Secţia de anchetă a magistraţilor înfiinţată de Tudorel Toader este de fapt un instrument al lui Liviu Dragnea de intimidare a magistraţilor.
Ministrul Tudorel Toader dă acum vina pe Cioloş pentru că infractorii eliberaţi din închisoare în baza recursului compensatoriu violează, omoară şi tâlhăresc pe toţi cei ce le ies în cale. Da, Guvernul Cioloş a iniţiat proiectul de lege dar legiferarea s-a făcut de parlamentarii ALDE-PSD. Proiectul lui Cioloş a rămas o amintire pentru că parlamentarii l-au modificat şi au legiferat după nevoile lui Dragnea şi ale lor.
În România, potrivit staticilor Poliţiei, sunt în libertate peste 300 de criminali care n-au fost descoperiţi şi prinşi. Lor li se adaugă aproape 200 de noi infractori periculoşi care abia ieşiţi din închisoare, graţie legii lui Toader, au comis noi violenţe, inclusiv omoruri.
Toate aceste realităţi sunt de fapt consecinţe ale legilor antisociale adoptate în Parlamentul României de gaşca mafiotă condusă de Liviu Dragnea. Europarlamentarii cunosc foarte bine aceste realităţi româneşti, numai Viorica Dăncilă crede doar în ce citeşte şi i-au scris Dragnea, Vâlcov şi alţi infractori aciuaţi prin Parlament şi Guvern.
Instituţiile Uniunii Europene nu cu cetăţenii români au probleme ci cu cei care guvernează ţara, ceea ce este peste putinţa Vioricăi Dăncilă să înţeleagă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ion Mamaische
Horoscopul săptămânii 14 – 23.01.2019
Bancul săptămânii: Logica beţiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
O nouă victimă a mafiei bisericeşti în afacerile imobiliare
Ioan Rotundu
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor I
Criminalii, violatorii și tâlharii sa nu mai beneficieze de recursul compensatoriu
Parlamentul European discută sancțiunile pentru statele care nu iau măsuri anticorupție
Stareţul Mănăstirii Bisericani, şeful mafiei imobiliare din Botoşani
Ioan Rotundu
O „Somnoroase bătrânele, La biserică se adună, Vin jandarmii, dau în ele, Noapte bună”
Jandarmeria a încercat o operațiune de imagine, dar a aflat că românul s-a născut poet
‘Dacă eu am fost tâmpită, Parlamentul condus de PSD – ALDE trebuia să fie mai deștept’
Funcționari din regiunea Cernăuți care dețin cetățenie dublă sunt concediați
Stareţul Serafim Mihali neagă orice implicare în afaceri imobiliare
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog