Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6540 lei
1 USD = 4.1197 lei


Număr accesări
Astăzi:
19315
De la 07 Ianuarie 2003
65299563
Editorial

Filfizonii escroci

  • Ioan Rotundu
  • 9 June 2014, 23:00
Dan Diaconescu, fondatorul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, s-a decis să facă chilimet poilitic cu Partidul Social-Democrat condus de Victor Ponta. Badea Gheorghe de la ţară, la auzul unei astfel de veşti, ar spune apăsat că „a tunat şi i-a adunat”. Pe Dan Diaconescu l-am cunoscut încă din august 1993, când acesta lucra la Trustul „Intact” al lui Dan Voiculescu pe post de director la Publicaţiile „Jurnalul” din care făcea parte şi „Jurnalul de Botoşani” pe care l-am fondat în august 1993. Încă de la bun început am fost atenţionat de către cei mai tineri şi mai proaspeţi lucrători la Intact să fiu atent la cei trei securişti că sunt neiertători. Era vorba de directorii Dan Diaconescu, Guvir şi Dan Voiculescu, toţi trei cu foste legături cu Securitatea lui Ceauşescu.
Apoi, Dan Diaconescu s-a certat cu Dan Voiculescu şi a părăsit Intactul, fondând propriul său ziar numit „Oglinda” iar mai târziu postul de televiziune OTV. Am părăsit Trustul Intact în august 1996 pentru că Dan Voiculescu devenise tot mai lacom, ridicase preţul de tipărire şi ne obliga ca 4 pagini din structura ziarului să-i revină lui ca spaţiu publicitar fără ca nouă să ne acorde vreo cotă din veniturile pe care le realiza deşi iniţial ne promisese 40%.
Revenind la Dan Diaconescu, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că PP-DD va fuziona cu PSD, urmând a se stabili şi condiţiile fuzionării. Brusc, filfizonul Dan Diaconescu, duşmanul de moarte al lui Ponta până mai ieri, a devenit un susţinător necondiţionat al premierului la preşedinţia României.
După ce vreme de trei ani i-a prostit pe români cu fel de fel de promisiuni care nici în vis nu ar fi devenit realizabile, după ce i-a păcălit pe români şi le-a luat votul la alegerile locale şi parlamentare din 2012, după ce l-a porcăit pe Ponta în fel şi chip că i-a blocat privatizarea Oltchim, iată că filfizonul nostru a devenit un susţinător necondiţionat al PSD şi personal al lui Victor Ponta.
Tranzacţia politică a lui Dan Diaconescu nu este de condamnat. Şi Dan Diaconescu, ca şi restul politicienilor noştri de top, sunt produsul creaţiei noastre prin modul în care am votat şi votăm din ianuarie 1990 încoace. Lipsa de educaţie politică la majoritatea românilor, credulitatea în promisiunile politicienilor, memoria colectivă extrem de scurtă (uităm că am fost minţiţi iar la 4 ani votăm din nou alte gogoşi electorale) iar majoritatea românilor dezamăgiţi de ce li se întâmplă şi care de ani buni nu mai merg la vot a devenit prizoniera unui segment social minoritar format din bugetari pensionari şi ţăranii îmbătrâniţi dar care se prezintă consecvent la vot şi creează o majoritate din totalul votanţilor, majoritate tributară stângii politice, adică PSD-ului.
Premierul Victor Ponta, care până acum l-a desconsiderat pe Diaconescu şi l-a etichetat în fel şi chip, acum a descoperit în acesta un partener politic valoros. Desigur, valoros pentru candidatura sa la Preşedinţia României.
Dar ce l-a împins pe Dan Diaconescu să dea mâna cu aprigul său duşman care i-a desfiinţat şi OTV-ul? Surse din cadrul PSD Botoşani, sursă serioasă, mi-a relatat că Ponta i-a promis lui Dan Diaconescu că la judecarea recursului va fi achitat, în cel mai nefericit caz condamnat cu suspendare.
Ponta i-a făcut această promisiune având în vedere că are controlul politic asupra procurorului general al României, Tiberiu Niţu şi, prin acesta, asupra unor judecători încă tributari politicului. Să avem în vedere că Tiberiu Niţu a ajuns procurorul general cu susţinerea lui Victor Ponta şi, pe deasupra, este căsătorit cu verişoara premierului. Deci este omul de casă al lui Ponta.
Nici n-a fost perfectată fuziunea pentru că se mai poartă negocieri şi Dan Diaconescu a trecut la atacuri asupra preşedintelui Băsescu faţă de care până mai ieri avea o altă atitudine, mult mai prietenoasă. Şi Dan Diaconescu şi Victor Ponta sunt doi filfizoni escroci ai politicii româneşti care-şi permit să-şi facă de cap pentru că ambii ştiu că electoratul nu este capabil să le sancţioneze în vreun fel gesturile. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Bulă în armată
Horoscopul zilei
Termen in dosarul privind privatizarea ICA Bucuresti
RISE Project: Cum functioneaza fabrica de bani a lui Sebastian Ghita
China va participa la exercitii navale conduse de SUA, o premiera
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Simona Halep l-a depasit pe Victor Hanescu in clasamentul banilor obtinuti din tenis
Vremea pana pe 22 iunie
Intalnire de taina, la Viena, a nationalistilor europeni si rusi
Dugin, ideologul lui Putin: Trebuie sa anexam Europa. Suntem sprijiniti de o coloana a cincea pro-rusa
Perchezitii DNA privind santajul asupra presedintelui Inaltei Curti, Livia Stanciu
Omul care aduce ghinionul
Ioan Rotundu
Botoşani: Părăduirea banului public la Poliţia comunitară
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!