Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21116
De la 07 Ianuarie 2003
122881183
Editorial

Furia neputinţei

  • Ioan Rotundu
  • 2 November 2015, 23:00
Un val de furie s-a revărsat asupra patronilor de cluburi din partea autorităţilor statului. Este un fel de furie a neputinţei sistemului administrativ românesc de a impune şi controla respectarea legii. A trebuit să se producă această tragedie la Club Colectiv din Bucureşti ca instituţiile statului abilitate cu controlul respectării legilor în domeniul cluburilor distractive şi a spaţiilor unde se desfăşoară activităţi colective să înceapă a-şi face datoria.
Ştim cu toţii păgubosul mod de lucru al instituţiilor statului după modelul orice minune ţine doar trei zile. Am simţit acest mod de lucru fiecare dintre noi atunci când am fost umiliţi în diferite împrejurări fără putinţa de a ni se face dreptate de către cei plătiţi din banii noştri.
Patronii de la Club Colectiv vor suporta consecinţe pe măsura lăcomiei lor de a scoate un câştig cât mai mare cu investiţii cât mai mici ca şi cost. Dar ei sunt ultimii vinovaţi în toată această tragedie pentru că şi ei, la rândul lor, sunt victime ale sistemului administrativ românesc. Sâmbătă, 31 octombrie, într-un discurs al extrem de echilibrat emoţional dar sever în rostirea unor adevăruri preşedintele României, Klaus Iohannis, a recunoscut deschis că tragedia de vineri noapte de la Club Colectiv este o consecinţă a corupţiei care domină instituţiile statului.
Nu există nicio scuză din partea celor de la ISU să se disculpe că ei n-au controlat clubul pe linie de PSI pentru că nu era în evidenţa lor. Clubul funcţiona de cinci ani şi nu cred că pompierii nu aveau habar de existenţa lui. Cum nu există nicio scuză pentru primarul Piedone că Primăria Sectorului IV şi-a făcut datoria eliberând toate actele necesare funcţionării clubului. Actele au fost eliberate scriptic, din birou, de nişte funcţionari care au primit şpaga tradiţională şi cărora nici prin cap nu le-a trecut să se deplaseze la faţa locului.
Tot pentru şpagă au trecut şi cei care au avut curajul să facă câte un control pe la acest Club. Ştim din ceea ce vedem şi pe la Botoşani că astfel de cluburi au în spate o umbrelă politică. Poate cineva să mă convingă că la Clubul patronat de băiatul deputatului PSD Mihai Baltă s-au efectuat vreodată controale conforme cu legea? Poate cineva să mă convingă că la subsolul Casei de cultură a sindicatelor unde funcţionează o discotecă patronată de Paul Mustaţă, directorul ANAF (nu mai ştiu dacă o patronează şi în prezent), a fost vreodată controlată corect de ISU, adică de pompieri? N-a fost. Dacă era controlată se constatat că nu are cale de refugiu în caz de incendiu decât o amărâtă de scară pe unde se şi intră.
Bucureştenii s-au adunat într-un marş al tăcerii. Este un gest de solidaritate cu cei îndureraţi de pierderea celor dragi dar marşul n-a rezolvat fondul problemei. Corupţia va continua să domine instituţiile statului şi de acum înainte. Ce face în momentul de faţă DNA este insuficient ca să diminueze corupţia din sistemul administrativ. Procurorii DNA se luptă cu marea corupţie dar răul cel mare al societăţii noastre, cancerul care roade şi slăbeşte imunitatea sistemului administrativ îl întreţine masa de funcţionari faţă de care Guvernul Ponta a manifestat o grijă deosebită majorându-le salariile, acordându-le tichete de vacanţă, zile libere şi multe alte facilităţi bine dosite de ochii publici.
În aceste zile de doliu politicienii au tăcut vinovaţi. Ei sunt capul răutăţilor, ei întreţin şi alimentează corupţia din administraţie prin promovarea unor legi stufoase, imprecise, greu de aplicat în practică. O fac interesat ca să-şi apere clientela de partid. Iar patronii de la Club Colectiv, de la celelalte cluburi din ţară, sunt clienţi ai partidelor, se bucură de sprijinul unui politician cu putere mai mică sau mai mare.
Tragedia a mai dat la iveală şi o altă putreziciune care există în societatea noastră şi care roade pe ascuns, precum moliile, sănătatea morală . Conducerea Bisericii Ortodoxe Române a tăcut complice cu acei descreieraţi de cetăţeni care au postat pe reţelele de socializare mesaje că acolo, la Club Colectiv, au murit nişte satanişti pedepsiţi de Dumnezeu. La orice eveniment public unde simt mirosul banului preoţii sunt prezenţi cu cât mai mult fast religios. La Marşul Tăcerii de duminică au lipsit. Cică au fost prezenţi în mod discret. Aiurea! N-au fost prezenţi pentru că a lipsit mirosul banului.
Sâmbătă, la un material legat de sărbătoarea Halloween, un comentator în sutană a postat un mesaj nevalidat cum că tragedia de la Club Colectiv este pedeapsa lui Dumnezeu pentru că-l sărbătoreau pe satana. Halloween este o sărbătoare pur europeană, celtică la origine, şi n-are nimic comun cu satanismul invocat de preoţi. Ignoranţa şi incultura îi fac sclavi ai religiei pe mulţi dintre noi iar când apar astfel de tragedii frustrările generate de o habotnicie a religiei sunt manifestate public. În viziunea acestor robi ai religiei ortodoxe tot ce nu este creştin trebuie să moară. Iar o astfel de atitudine publică este alimentată chiar de reprezentanţii Bisericii care atunci când simt pericolul de a le fi afectate veniturile băneşti nu se dau înlături de la nimic şi ne instigă unii asupra altora folosind religia drept mijloc.
În aceste zile societatea românească, mă refer la cei conştienţi de realităţile vieţii noastre, este dominată de o furie a neputinţei de vreme ce în memoria victimelor acestei tragedii n-am reuşit să schimbăm nimic instituţional şi politic. Ticăloşii din politică şi administraţie care acum s-au dat la fund vor apărea din nou în viaţa noastră publică şi vor continua să profite de neputinţa noastră- Oare ce altă tragedie naţională va trebui să mai trăim ca să ne deşteptăm ?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Noul gropar al Staţiunii Popăuţi şi-a început săpăturile
Ioan Rotundu
Reţeta zilei: Gogoşari umpluţi cu varză
Horoscopul zilei de 3.11.2015
Bancul zilei: Leac pentru „bărbatul casei”
Plase monofilament de aproximativ 180 metri pătraţi
Citeva vorbe in apararea lui Alin Anastasescu
Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu s-a rugat la Clubul Colectiv
Neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria pot fi criminale
Statia Spatiala Internationala, unicul laborator al oamenilor in spatiu, sarbatoreste 15 ani de prezenta umana continua
Ambasadele straine de la Bucuresti au coborat drapelele in berna
in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv
Miting pentru demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, azi, in Piata Universitatii
Judecatorul Cristi Danilet povesteste
cum a incercat un profesor sa recruteze studenti pentru cursul de drept canonic: Halloween-ul si rock-ul aduc satanismul
Alin Anastasescu, unul dintre actionarii clubului Colectiv, a fost retinut de procurori
Klaus Iohannis i-a decorat pe Claudiu Petre si lui Adrian Rugina, doi dintre eroii incendiului din Club Colectiv
Pedeapsă făţărniciei popeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog