Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 25 Martie 2009

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6639 lei
1 USD = 4.1179 lei


Număr accesări
Astăzi:
13429
De la 07 Ianuarie 2003
64672577
Editorial

Georgescu bagă dihonia în PDL

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2009, 23:00
Ieri, din nou oficialităţile judeţului şi ale societăţii Apa Grup s-au aşezat la masa dialogului cu botoşănenii. Discuţiile s-au purtat pe seama Regulamentului pe care societatea Apa Grup, cu sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, vor să ni-l impună, iar odată cu el şi plata apei după controlul de la subsolul blocului şi nu după consumul înregistrat în apartamentul proprietate. A fost un dialog al surzilor, pentru că directorul general al societăţii Apa Grup, ing. Marcel Georgescu s-a ţinut tare pe poziţie. El a susţinut că este normal şi legal să ne încaseze pe baza consumului înregistrat de către contorul de la subsol de bloc.
Acest încrezut, ce consideră că funcţia ce-o deţine îi este juruită pe vecie, ne ia drept proşti. Cum poate fi normală şi legală o astfel de plată, când eu am în casă un contor care înregistrează consumul efectiv şi nu cel dorit de furnizor? Dacă suntem europeni la impozite şi taxe, să fim şi la plata serviciilor. Adică să plătim ce consumăm şi nici o picătură în plus. Acest Georgescu profită de trădarea unor consilieri judeţeni din mandatele anterioare, care au considerat că Apa Grup este proprietară pe ţeavă numai până la intrarea acesteia în subsolul blocului şi nu până la intrarea în apartament, cum este normal peste tot în lumea civilizată. În nici o ţară europeană nu se plăteşte apa consumată decât în baza contorului individual. Pe noi, unul ca ceste Georgescu, ne desconsideră ca oameni şi ne tratează ca pe nişte handicapaţi.
Culmea, în demersul său Georgescu este sprijinit chiar de către partidul a cărui candidaţi botoşănenii i-au votat la greu, începând cu primarul Cătălin Flutur, preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac şi puzderia de consilieri municipali şi judeţeni.
La şedinţa de ieri, viceprimarul Florin Ghiorghiţă, şi el lider PDL, s-a dat de partea noastră. Este un gest de solidaritate care trebuie salutat. Ştiu că poziţia viceprimarului este susţinută şi de către primarul Cătălin Flutur, şi el potrivnic ca să plătim apa consumată după înregistrarea de către contorul de la subsol de bloc. La nivel de Consiliu Judeţean, vicepreşedintele Cristian Achiţei s-a arătat neutru, dovadă că nu s-a decis de partea cui să treacă în PDL: de partea preşedintelui Flutur sau de partea noului său şef, preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Să fie clar pentru toată lumea, demersul lui Georgescu se bucură de sprijinul mai dosnic, mai pe faţă a preşedintelui Ţăbuleac şi al unei importante părţi dintre consilierii judeţeni, direct implicată în destinul societăţii Apa Grup prin neamurile angajate cu ceva timp în urmă. Preşedintele Ţâbuleac a mai încercat odată să strecoare Regulamentul, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean, pe uşa din dos. Regulamentul fusese multiplicat şi strecurat în plicul cu materialele ce-u fost împărţite consilierilor. N-a fost înscris separat pe ordinea de zi a şedinţei, sperând să-l poată băga la diverse, fără a atrage atenţia. Nu le-a reuşit şarlatania, pentru că noi, cei de la Jurnalul, am fost pe fază şi am dezvăluit public întreaga tărăşenie.
În PDL toată lumea recunoaşte că preşedintele Ţâbuleac se află într-o continuă divergenţă de opinie, gândire şi acţiune politică faţă de preşedintele partidului Cătălin Flutur. Iar aceste neînţelegeri nu de puţine ori s-au răsfrânt asupra noastră, prin luarea unor decizii nu tocmai benefice pentru judeţ. Şi de această dată, tabăra lui Ţâbuleac s-a situat pe poziţie opusă celei a lui Flutur. Preşedintele Ţâbuleac susţine demersul lui Georgescu, Flutur se opune. Să ne amintim că atunci când a fost organizat concursul de ocupare a postului de manager la societatea Apa Grup, au concurat două persoane. Constantin Iacob, susţinut de către Flutur şi Georgescu susţinut de către Ţâbuleac. A câştigat Georgescu, omul lui Ţâbuleac, concursul, potrivit recunoaşterii lui Constantin Iacob, fiind regizat până la cele mai mici detalii.
Dacă şi de această dată va învinge Ţâbuleac şi ai lui, noi vom plăti apa consumată după cum este vrerea lui Georgescu, pentru că Regulamentul va fi aprobat în forma în care este deja pregătit. Totul depinde de noi, de reacţia noastră, de protestele noastre, de solidaritatea noastră socială. Dacă nu vom lua atitudine şi nu vom protesta energic, vom plăti şi, atunci, ne merităm statutul de proşti pe care ni l-a lipit de frunte unul ca Georgescu şi Ţâbuleac. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


  
Viroze rebele şi extrem de periculoase pentru copii
Pus pe căpătuială pe seama patronului
PROGRAM TELE'M MIERCURI 25 Martie
Patronii de baruri şi restaurante duc dorul clienţilor
Încă un hotel la Botoşani
Scos din apartament şi dus la spital cu ajutorul pompierilor
Agenţii de pază ai lui Victor Mihalachi daţi afară din Spitalul Judeţean
Cu microbuzul pe urmele lui Eminescu şi cu trenul pe cele ale domnului Goe
Astăzi, Ada Macovei va deveni şeful oficial al IŞJ
Scade numărul tuberculoşilor
Centrele de permanenţă figurează doar pe hârtie
A început dispersarea azotatului de amoniu pe islazuri
Sat tânăr, cu natalitate înfloritoare, Cerbu are nevoie urgentă de grădiniţă
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ajutoare pentru eternitate!
Băsescu a pledat la Viena pentru o perspectivă europeană a Basarabiei
Leontina Ionescu, în slujba românilor din Marcellina
Horoscop
Vă învaţă cum să slăbiţi
Secret de familie
Elena Băsescu vine la ”Happy Hour”
O femeie speră să nu mai fie considerată bunica propriilor copii
Crap prăjit, cu maioneză de usturoi
Comentariul comentariilor XLV
Patriarhul Daniel s-a adresat românilor din Italia
Românul şi socoteala de-acasă
Un mod ciudat de manifestare, neînţeles de Ţâbuleac
Apa Grup ţine morţiş să plătim apa după vrerea lor şi nu după consumul nostru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!