Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24868
De la 07 Ianuarie 2003
122910517
Editorial

Înscrişi pe drumul fără de întoarcere al ţărăniştilor

  • Ioan Rotundu
  • 15 January 2007, 23:00
Aşa cum am afirmat în editorialul de ieri, liberalii fac tot ce le stă în putinţă să întărâte electoratul asupra lor. În ciuda faptelor evidente şi de necontestat, preşedintelui Tărireanu i se pare că tot ce-a făcut şi este pe cale de a mai face PNL-ul, este numai spre binele cetăţeanului de rând. Tare i-a mai plăcut lui Tăriceanu să rostească în faţa reporterilor fraza din care rezulta că preşedintele Băsescu pune în prim plan dorinţa sa de a fi preferatul electoratului, în timp ce el, Tăriceanu, preşedintele PNL, premierul României, pune pe locul întâi rezolvarea intereselor cetăţeanului, în slujba căruia s-a pus. Cum rezolvă Tăriceanu problemele cetăţeanului, am marcat în câteva punte tot în editorialul de ieri. Le reiau, adăugând şi altele: taxe neeuropene la graniţele ţării, venituri substanţiale din banii publici pentru miniştri din subordine pe motiv că au salarii mici, taxă de primă înmatriculare a autoturismelor, interdicţia circulaţiei mijloacelor cu tracţiune hipo fără variantă de acces, stoparea iniţiativei Partidului Conservator de reducere la jumătate a TVA-ului la alimentele de bază, taxă pe colectarea aparatelor electronice uzate fără a se organiza puncte de preluare, majorarea impozitelor pe maşini, a asigurării obligatorii, nerenunţarea la impozitul pe profitul investit şi multe altele. Dacă toate aceste biruri fiscale, în limbajul lui Tăriceanu, pot fi numite măsuri în interesul cetăţeanului, mă îndoiesc că cineva de prin PNL mai trăieşte cu picioarele pe pământ.
Răfuiala lui Tăriceanu cu Stolojan şi gruparea sa n-a salvat PNL-ul de la dezastrul ce-l pândeşte şi care-l va distruge. Încă din timpul Congresului au apărut semnale că disputele interne continuă. Proaspăt ales vicepreşedinte al partidului, a doua zi de Congres Orban a refuzat să-şi ocupe scaunul în prezidiu, pe motiv că el nu se aşează pe scaun la ordinul lui Tăriceanu. Radu Stroe, cel ce-a încercat să se pună bine cu preşedintele Băsescu, dar fără ştiinţa lui Tăriceanu, pentru că n-a fost ales vicepreşedinte şi-a anunţat demisia. Mai sunt şi alţi liberali de frunte care aşteaptă semnalul lui Stolojan. Aşadar, avem indicii clare că PNL-ul îşi are zilele numărate. Iar numărătoarea a declanşat-o Stolojan şi ai săi.
Nu există nici o îndoială că Stolojan acţionează după un plan pus la punct la Cotroceni, în vremea când încă era consilierul preşedintelui Băsescu. Încăpăţinarea lui Tăriceanu de a nu da curs dorinţei lui Băsescu în a provoca alegeri anticipate, l-a înrăit pe acesta din urmă asupra sa. Iar Băsescu este omul însemnat şi oamenii însemnaţi sunt cei mai periculoşi. Gorbaciov, cel cu harta URSS desenată pe chelia frunţii, a distrus comunismul. Băsescu, cel care ne priveşte cruciş, va repurta un succes mai mic: trimiterea PNL-ului la coşul istoriei. Să nu creadă cineva că Partidul Liberal Democrat a fost iniţiat de Stolojan din dorinţa de a-i salva pe români de la asuprirea la care i-a supus PNL-ul lui Tăriceanu. Nici un partid politic nu s-a înfiinţat în scopuri umanitare, ci de a pune mâna pe putere. Iar odată ajunşi în vârf, interesele lor vor prima tuturor altor interese.
În cazul lui Stolojan lucrurile sunt mai urâte. El este unealta cu care preşedintele Băsescu vrea să-şi rezolve unicul scop: crearea unei forţe politice capabilă să-l susţină în alegerea pentru al doilea mandat la preşedinţia României. Apar elemente tot mai clare că Stolojan i-a mai slujit odată, ca unealtă, preşedintelui Băsescu. Mă refer la acel moment penibil, când sub lacrimile viclene ale lui Băsescu, Stolojan s-a retras din cursa alegerilor anului 2004 pe motiv că-i epuizat psihic. După ce-a impresionat ţara cu lacrimile lăsate să curgă artistic, Băsescu, cu sânge rece, a preluat cârma campaniei electorale ce avea să se soldeze cu alegerea sa ca preşedinte al României. Ce s-a întâmplat în anul 2004 cu Stolojan, şi apoi cu Năstase, este o dovadă a forţei interioare de luptă de care dispune Băsescu. Sub acest aspect îl admir şi mă obligă să-l respect.
Prin urmare, PLD-ul lui Stolojan va deveni groparul PNL-ului, slujba de înmormântare fiind un privilegiu rezervat preşedintelui Băsescu. Ca o ultimă scânteie de raţiune, prin vocea preacucernicului politician Vosganian, PNL-ul s-a arătat dispus la o fuziune cu PLD-ul, invocând şi un precedent istoric. Semn că blajinul Vosganian n-a înţeles mesajul lui Stolojan: fuziune cu PNL-ul da, dar fără actuala conducere. Luând în calcul şi varianta unei fuziuni, consecinţa va fi aceeaşi: un PLD aflat la dispoziţia şi cheremul politic al preşedintelui Băsescu, atât timp cât acesta va avea nevoie de el. După care, forţa malefică a lui Băsescu va mai avea resursa necesară să-i hărăzească o soartă pe măsura intereselor care-i vor fi în acel moment. Precum în fisiunea nucleară, odată atomul spart şi forţele nucleare eliberate, nimic nu le mai poate sta în cale aşa şi în cazul PNL ce, odată spart, nimic nu-i mai poate garanta existenţa istorică. Avem exemplul ţărăniştilor! Este firesc să ne întrebăm, precum cetăţeanul turmentat: dar noi cu cine vom vota? O întrebare la care se merită un răspuns.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Conţac vrea să-l bage pe preşedintele ţării în mocirla de la Comaliment
el speră ca preşedintele Băsescu să-l destituie pe prefect şi şeful jandarmilor
Interviu realizat cu doamna Vitalia Pavlicenco (III)
deputat in Parlamentul Republicii Moldova, preşedintele Partidului Naţional Liberal
Felicitări micilor pictori!
Termica stă încurcată-n datorii şi preţul la gigacalorie
Calendar îndrăzneţ de constituire a PLD
80% din liberalii botoşăneni simpatizează PLD
DADR oferă sprijin fermierilor printr-un nou birou
Eltrans a finalizat anul fără datorii la activitatea de bază
Conţac vrea să utilizeze clădirea fostului CGP
Programul Ispa în plină desfăşurare în 2007
Deţinuţii Penitenciarului Botoşani au atelier de tâmplărie
Apa Grup spera ca datoriile către bugetul statului să fie şterse
Pădure defrişată de hoţi la adăpostul întunericului
Modalitatea acordării gradaţiilor de merit s-a complicat
Elevii din Joldeşti îşi păstrează şcoala
Jumătate din furnizorii de servicii sociale nu sunt acreditaţi
Liderul SIP vrea o întâlnire cu primarii
Comentariu la comentarii (VIII)
(Ioan Rotundu)
Concurs de credinţă
Românul şi trenul românesc
Citate şi cugetări din Ghana
Horoscop
Supă de pui
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog