Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25285
De la 07 Ianuarie 2003
122885352
Editorial

Ipocrizie marca Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 27 January 2013, 23:00
Că politicienii ne mint în faţă, nu spun nimănui o noutate. Că noi suntem creduli şi luăm de bune minciunile lor, fără să schiţăm măcar dorinţa de adevăr, iarăşi nu rostesc o noutate. Politicienii ştiu că noi nu ne dăm în vânt să despicăm firul în patru, adică să disecăm spusele lor şi să discernem minciuna de adevăr, de aceea ne şi mint cu tot mai multă îndrăzneală.
Înainte ca Guvernul Ponta să facă public introducerea impozitului pe veniturile ţăranilor din agricultură şi zootehnia din gospodărie, Florin Ţurcanui, în dubla sa calitate de preşedinte al PNL şi preşedinte al Consiliului judeţean Botoşani, a cutreierat judeţul adunându-i pe fermierii agricoli şi spunându-le câtă lapte şi miere va curge de pe urma măsurilor ce vor fi luate de Guvernul Ponta.
Nu cred că Ţurcanu n-a ştiut de introducerea impozitului atunci când i-a adunat pe fermieri să le spună poveşti frumoase, însă, cu ipocrizie, a pregătit terenul anunţării acestui impozit.
Acum, când fermierii şi ţăranii şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară de Guvernul USL şi că în loc de psrijinul promis s-au pricopsit cu un nou impozit, aceştia au început să-şi manifeste nemulţumirea. Cam târziu o fac!
Iar Ţurcanu, ipocrit cum este, vrea acum să cutreiere din nou judeţul şi să le explice fermierilor şi ţăranilor că dacă vor să primească ceva de la Guvern, mai întâi trebuie să dea. În această afirmaţie nu mai avem dovada ipocriziei ci a unui cretinism de cea mai joasă spiţă.
Regula economică este ca mai întâi să investeşti, după care să culegi roadele uzufructului. De ce să dea fermierii şi ţăranii bani la Guvern, sub formă de impozit, ca apoi să-i primească înjumătăţiţi peste nu se ştie cât timp, când, se ştie, statul este cel mai prost gospodar.
Este mult mai eficient ca ţăranul să-i folosească în interesul propriu, cum ştie el mai bine, fără să mai aştepte ajutorul statului pe care-l aşteaptă de peste 20 de ani şi nu-i mai vine.
Problema acestui impozit este alta. Ţurcanu a spus ceva, dar numai cu jumătate de gură şi tot în mod ipocrit. El a declarat că Guvernul Ponta a avut de ales în a impozita subvenţia sau venitul agricol şi din zootehnie şi a ales ultima variantă, considerând-o în avantajul ţăranului.
Fals, de două ori fals! Subvenţia acordată fermierilor este impozitată cu 16%. Ea nu poate fi diminuată, fiind bani europeni. Neputând mări impozitul la subvenţie, Guvernul Ponta a recurs la impozitarea veniturilor ţăranilor, având nevoie de bani pentru a acoperi reîntregirea salariilor la bugetari şi a indexării pensiilor.
Afirmaţiile premierului Ponta şi ale ministrului Agriculturii Daniel Constantin că impozitul este mai mic faţă de cât era sunt false. Cum poate fi mai mic un impozit care nu exista şi care a fost nou introdus? Cu ce-l compari ca mărime? Ţăranul va scoate bani din buzunar, bani care până acum nu-i scotea. Acesta-i adevărul. Îl va spune Ţurcanu ţăranilor în intenţia sa de a cutreiera judeţul? Nu-l va spune.
Guvernul impozitează veniturile ţăranului fără a ţine cont de munca sa de peste an. I se evaluează producţia fără a se ţine conta de cheltuielile angajate cu obţinerea ei şi fără a se comensura în bani munca sa. Dacă s-ar face o astfel de evaluare, fie şi la nivelul salarului minim pe economie, Guvernul ar trebui să mai dea bani ţăranilor nu să le impoziteze venitul.
Nici un Guvern postdecembrist n-a considerat să calculeze un coş minim pentru traiul ţăranilor. Faptul că ţăranii vând o parte din producţie este tratată de Guvern ca o sursă de câştig suplimentar. Numai că ţăranul vine o parte din producţie pentru că-i trebuie bani pentru îmbrăcat, pentru purtat copii la şcoală, pentru a plăti o serie de munci agricole, pentru a-şi cumpăra cele trebuincioase în gospodărie.
Nu cunosc ţărani care au făcut acumulări financiare din lucratul pământului. Pământul dă roade, nu bani! Banii îi obţii valorificând roadele Ori, tocmai aceşti bani luaţi pe roadele pământului s-a gândit Guvernul Ponta să-i impoziteze, ceea ce n-a îndrăznit să facă până acum nici un guvern postdecembrist.
Premierul Ponta o face pentru că, aşa cum îi place să spună, are legitimitatea românilor, USL având 70% din voturile românilor prezenţi la urne. Pe undeva Ponta are dreptate. Ţăranii s-au dus turmă la vot şi au legitimat un guvern care să le dijmuiască veniturile. Acum să-şi poarte singuri povara prostiei de care au dat dovadă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Degetul cel mare
Gastronomie: Iepure cu măsline şi arpagic de la Bunica
Lui Liviu Dragnea i s-a propus construirea unui tunel rutier prin Carpaţi
Cum se pot reduce în mod elegant salariile nete de la stat
Drapelul României din faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe a fost vandalizat
Franţa susţine maximizarea alocărilor financiare acordate României pentru agricultură
l-a informat premierul Ayrault pe preşedintele Băsescu
Epitaf pentru Richelieu de Botoşani
Ioan Rotundu
Dorohoi: Piromana criminală a fost trimisă în judecată
Primăria Botoşani spune că şcolile au solicitat prea mulţi bani
Proxenet bucureştean condamnat la Botoşani
Moş Vasile, omul care sfinţeşte locul, a împlinit 100 de ani
Beat la volan, a accidentat mai multe maşini
Alt patron botoşănean trimis în judecată
Botoşani: Facturile la căldură dau frisoane
Jurista Georgeta Creţu revine în CJ
Specialiştii IT au ocazia să obţină locuri de muncă în Franţa
CJ: Schimbare suspectă în CA a societăţii Eco-Sal
IŞJ: Începe asaltul asupra gradaţiilor de merit
Botoşani: S-au înmulţit în şcoli mardeiaşii din rândul profesorilor
CJE ia atitudine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog