Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
959
De la 07 Ianuarie 2003
122886608
Editorial

Jertfiţi pe altarul USL

  • Ioan Rotundu
  • 5 December 2011, 23:00
Prin editorialul de ieri i-am pus per jar pe cei din PSD. Cei vizaţi au sărit să-şi apere interesele şi privilegiile, numai că, indiferent de comentariile postate, adevărul rămâne.
Corect a sesizat un comentator că eu sunt preocupat de ce face Opoziţia şi nu actuala Putere. Toată lumea ştie ce face actuala Putere, rău şi bine, dar puţini sunt cei interesaţi să ştie şi cine sunt cei care vor să vină la putere. Aşa cum am declarat la început de an, politica redacţională a Jurnalului este de a informa cititorii, doritori de cunoaştere, ce-au făcut şi ce fac cei care ne cer votul pentru a prelua puterea.
Cu actualii guvernanţi ne-am pricopsit pentru că am votat fără a-i cunoaşte sub toate aspectele. Sper ca la anul să nu mai votăm aşa şi să deschidem mai bine ochii. Cine se frige cu ciorbă, suflă şi-n iaurt spune o zicală populară. Eu vă ajut să suflaţi în iaurt, că deja ne-am fript cu ciorba.
Am mai constatat că printre apărătorii PSD sunt şi persoane cam sărace cu duhul. Nu trebuie să fiu de faţă la un eveniment ca să-mi exprim o opinie. Pentru asta am reporteri dotaţi cu aparate foro şi de filmat, pentru asta am telefon ca să culeg impresii de la unii participanţi etc. Dealtfel modul în care s-a derulat evenimentul, ca act cultural şi educativ, a fost surprins într-un articol separat .
Unii, neajutoraţi intelectual, în lipsa unor argumente conforme realităţii, m au recurs la placa uzată că m-a plătit Baltă ca să-i perii scamele de pe costum.
Însă nu m-am putut stăpâni să nu mă umfle râsul când am citit un comentariu prin care se afirma că Oprişanu a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Botoşani prin mijloace democratice.
Da, Gabriel Oprişanu a fost desemnat candidat prin mi9jloace democratice specifice numai PSD-ului, pentru că aceste mijloace nu le-am semnalat şi pe la alte partide. Oprişanu a plătit bani greu presei locale ca să-l laude în chiar ajunul desfăşurării sondajului. Mi-a oferit şi mie bani, dare l-am refuzat, ştiind că n-are nicio şansă de a fi primar. I-am şi spus, dar el n-are obiceiul de a asculta decât de propriul orgoliu.
Apoi, presa a publicat articole fabricate în sediul PSD din Botoşani şi Bucureşti, concepute ca fiind emanaţii ale redacţiilor. Cei aduşi de la Bucureşti să efectueze sondajul au fost plătiţi de Oprişanu, cazare şi masă asigurate pe banii săi..
Înaintea efectuării sondajului, Oprişanu a făcut mai muzlte drumuri la Bucureşti, pentru a stabiuli în detaliu cu cei care urmau să efectueze sondajul cum va decurge acesta.
Cei care au efectuat sondajul au avut surpriza să constate că nu Oiprişanu era preferatul botoşănenilor ci Gheorghe Sorescu de la PN. Dar finalul l-au stabilit conform banilor plătiţi de Oprişanu.
Păcălit a fost şi Ovidiu Portariuc, pe care Oprişanu l-a marginalizat şi mini9malizat prin articole concepute de cei angajaţi de la Bucureşti şi plătite presei loxale ca să le publice. Oprişanu s-a temut mai mult de Portariuc decât de Soirescu. El ştia că în cadrul USL candidatul la Primăria Botoşani aparţine PSD, deci lupta lui era cu contracandidaţii din interiorul PSD.
Acestea au fost mijloacele democratice folosite de PSD ca să-l desemneze pe Oprişanu candidat la primărie. Dacă Ioprişanu, după ce a fost desemnat candidat îşi punea lacăt pe gură şli aştepta alegerile, era şi astăzi candidatul USL. Numai că el, orgolios cum este şi deştept cum se consideră, a ieşit la atac împotriva lui Flutur. Voia să-i convingă pe botoşăneni că faptele lui Flutur nu fac doi bani în faţa promisiunilor sale, total aiuristice.
S-a făcut repede de râs, iar cei din PSD au fost nevoiţi să-i retragă candidatura. Mai ales că fuseseră descoperite „ingineriile financiare” pe care Oprişanu le făcuse la Spitalul de Psihiatrie în calitate de manager.
Faptul că Flutur nu i-a luat în seamă atacurile şi n-a intrat într-o polemică publică cu Oprişanu s-a dovedit a fi o tactică benefică lui. Oprişanu s-a compromis ca om p0olitic şi nu mai poate emite pretenţia de a ne cere votul pentru a fi ales în vreo funcţie publică.
Dacă USL-ul vas prelua la anul puterea, el va putea fi din nou numit director la DSP, unde a mai fost. Asta dacă va şti cum să trateze cu Gheorghe Vâzdoagă, cel care şi în urma alegerilor din 2008, când PSD-uil a intrat la guvernare, a primit cererile pentru împărtţirea funcţiilor publice locale. Dacă va unge roata care scârţâie, va fi din nou şef şi va putea ciuguli pe seama banului public cum a mai făcut-o.
În ce-i priveşte pe Sorescu şli Portariuc, ei sunt două jertfe pe altarul USL, în numele democraţiei din PSD, pe care unii o clamează public drept exemplu. Să ne ferească Dumnezeu de aşa democraţie! . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Odiseea omenirii IV
Reţeta zilei: Babe
Bancul zilei: Cum poate soţia să se simtă bine
Propunere pentru titlul de Cetăţean de Onoare
Muniţie neexplodată, găsită la rădăcina unui copac
INFORMARE DE PRESĂ APIA Botoşani
Vaticanul a vrut să creeze o armată care să lupte împotriva Rusiei comuniste
Mai multe state europene cer Germaniei să renunţe la modificarea tratatului UE
Crin Antonescu nu acceptă ca premierul Boc să-l tutuie
Nu credem într-o Europă cu două viteze
Sorin Apostu renunţă la cererea de eliberare sub control judiciar
Comasarea alegerilor prevede restricţia de a candida la mai multe funcţii simultan
Botoşani: Spitalul judeţean o ţine tot în procese
Ţiprigan iar dramatizează anumite situaţii din şcoli
Ofertă locuri de muncă pentru botoşăneni
Botoşani: A început legalizarea comasării spitalelor cu cel judeţean
Tinerii democrat-liberali au sprijinit persoanele cu dizabilităţi
Degustare de vinuri la Rapsodia
Mărgineanca câştigă trofeu după trofeu
O familie din Suceava ajutată de copiii botoşănean
Din preocupările „tinerelului” Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog