Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3071
De la 07 Ianuarie 2003
122575010
Editorial

Lăcomia lor a fost stinsă din banii noştri

  • Ioan Rotundu
  • 19 September 2010, 23:00
Eliberarea lui Vântu din arest a stârnit şi n-a prea stârnit proteste publice. A stârnit proteste publice din partea Antenelor lui Voiculescu şi nu întâmplător. Să ne amintim de campania alegerilor prezidenţiale, când în noaptea premergătoare ultimei confruntări publice cu preşedintele Băsescu, contracandidatul său, preşedintele PDL Mircea Geoană s-a dus în miez de noapte acasă la Vântu, la solicitarea acestuia.
Băsescu ştie de ce s-a dus Geoană val-vârtej în miez de noapte la Vântu acasă, dar n-a dezvăluit niciodată public aceste informaţii. Nu le-a dezvăluit pentru că firele duc la Moscova, iar România şi aşa are o relaţie tensionată cu Rusia. Nu mai trebuia turnat gaz pe foc.
Geoană s-a dus la Vântu pentru că toţi cei din preajma sa îl şi vedeau preşedintele României peste două zile. Iar Vântu voia nişte garanţii în plus că ajuns preşedinte Geoană îşi va respecta cuvântul dat lui şi viitorilor săi stăpâni de la Moscova. Ulterior, după ce Geoană a pierdut alegerile la mustaţă sau furate la limită, nu mai contează, au apărut şi dovezile publice că acesta era şi este aservit Moscovei. Cei din UE au răsuflat uşuraţi că Băsescu a ieşit din nou preşedinte, ei ştiind că Băsescu este duşmanul de moarte al Rusiei, chiar dacă le face şi lor suficiente greutăţi.
Nu cu mult timp în urmă, la postul de televiziunea Politica din Chişinău, post pro nrus, a apărut înbtr-o dezbatere publică Cozmin Guşă, care a îndemnat moldovenii să nu iasă la referendumul de a-şi alege preşedintele prin votul popular. Aşadar, Guşă a demonstrat pe faţă că este aservit Moscovei şi intereselor sale, fiind totodată un antiunionist. Tot Guşă a fost cel care a ţinut legătura între Geoană şi Moscova în timpul campaniei alegerilor prezidenţiale din România şi tot Guşă a fost omul care l-a susţinut pe Geoană în campanie. Nu era seară dată de Dumnezeu ca la Antenele lui Voiculescu să nu fie invitat Guşă, care-l lăuda pe Geoană şi-l înfiera pe Băsescu.
Iată, dar, motivele pentru care Antenele au sărit în a condamna şi înfiera public arestarea lui Vântu. Interesele Geoan㠖 Voiculescu – Vântu – Moscova sunt încă puternice.
Nu s-au arătat alarmaţi de eliberarea lui Vântu păgubiţii de la FNI şi FNA. Nici că le-a apăsat când Vântu a fost arestat, nici că au protestat când a fost eliberat. De ce? Pentru că depunătorii de la FNI şi FNA au fost despăgubiţi din banii publici. Iar despăgubirea lor s-a făcut cu complicitatea fostului Guvern Năstase, a celui liberal Tăriceanu şi a lui Boc. Toţi sunt părtaşi la jecmănirea banilor publici pentru a fi despăgubiţi cei peste 500 mii de depunători la FNI şi FNA, pentru că toţi au beneficiat de voturile păgubiţilor. Iar acum noi suportăm consecinţele: TVA majorat, lefuri diminuate, pensii recalculate, noi impozite şi taxe etc.
În opinia mea nu trebuia să se acorde din banii publici nici un leu despăgubire. Ce vină avem noi, milioanele de români cinstiţi, care muncim, că vreo 500 de mii de semeni ai noştri au dorit să se îmbogăţească peste noapte şi fără muncă. Înainte de FNI a fost Caritasul şi alşte jocuri piramidale unde alte zeci de mii de români hapsâni şi lacomi după un câştig nemuncit şi-au pierdut economiile. N-au învăţat nimic din aceste crahuri financiare şi s-au dus turmă la FNI şi FNA. Iar noi muncvim şi suferim ca să plătim lăcomia lor.
Corect ar fi fost ca averea lui Vântu, avere realizată pe seama FNI şi FNA să fi fost confiscată şi vândută la mezat, iar din ce s-ar fi recuperat să se acorde proporţional şi despăgubiri depunătorilor. Vântu a fost arestat şi eliberat, dar de averea sa nu s-a atins nimeni nici c-un fir de păr. De ce?
Băsescu a cerut arestarea lui Vântu pentru a ne mai ameţi de cap odată şi pentru a ne abate atenţia de la problemele esenţiale ale vieţii noastre economice şi sociale. Românii murmurau la impozitarea veniturilor din drepturile de autor, vreo alte cinci sute de mii de murmure, bugetarii au primit lefurile diminuate, iarna bate la uşă iar căldura se anunţă extrem de costisitoare, sindicatele ameninţă iar cu grevele. Trebuia dată românilor o jucărie care să le abată atenţia de la toate acestea. Arestarea lui Vântu era jucăria potrivită.
De averea sa nu s-au atins şi nici nu se vor atinge autorităţile statului pentru că nu vor primi o astfel de comandă politică. Toţi politicienii au dobândit averi uriaşe prin aceleaşi modalităţi ca şi Vântu. Corb la corb nu-şi scoate ochii! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Horoscop
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Program Tv SOMAX, luni, 20 septembrie
Bancul zilei: Pudicitate la farmacie
Franţa se află sub o ameninţare teroristă majoră
Va înfiinţa o nouă formaţiune politică, "Alba ca Zapada"
Când ai fost bichonul lui Vintu, e culmea tupeului să spui că alţii i-au fost tovarăşi
Ministrul de externe german s-a "căsătorit" cu partenerul său
Ziua alegerilor parlamentare din Basarabia va fi 28 noiembrie
Povestea fericită a unui botoşănean ajuns patron în Madrid
Deputatul Strugaru demontează acuzaţiile senatorului Câmpanu
Domnul deputat a cam dat cu bâta-n baltă!
Sărbătoare în parohia Vorona-Centru
Accident rutier la Darabani
Săptămâna protestelor
O organizaţie din Albania a vrut să aducă un copil la Dorohoi pentru operaţie
PSD Botoşani acuză Guvernul că amanetează viitorul românilor pe zeci de ani
Disponibilizările de la Spitalul judeţean vizează personalul TESA
Noua lege a salarizării loveşte în cadrele rurale
Cine pune capăt genocidului promovat de acest Gestapou care este CAS Botoşani?
medicul Ţâbuleac a fost amendat pentru că a fost de partea bolnavilor amenda a fost de 1240 milioane lei
În loc de analize gratuite, plătim de ne sar ochii
plătim incompetenţa autorităţilor sanitare şi administrative
Rusia desfiinţează 100.000 de posturi de funcţionari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog