Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12369
De la 07 Ianuarie 2003
122898018
Editorial

Leac pentru limba de şarpe a Nicolinei

  • Ioan Rotundu
  • 14 March 2007, 23:00
Profesorul Costel Pricopie şi-a intitulat unul din volumele sale de pamflete „Leac pentru limba de şarpe”. Un volum cu pamflete savuroase, în majoritate vizându-l pe părintele Deaconu, directorul Seminarului Botoşani. Mi-a plăcut leacul inventat de profesorul pamfletar, un leac al jocului de cuvinte bazat pe inteligenţă, cu fine înţepături la morala preoţească, înscrisă pe drumul degradării şi desfrâului.
La acest volum m-a dus gândul, când am citit ştirea Biancăi, cum că Nicolina Chirilă, inginerul şef al Termicii, râvneşte la a fi stăpânul asociaţiilor de proprietari. Intenţia sa nu este exprimată pentru prima dată, în 16 februarie a.c. Cârcotaşul luând-o în vizor cu pamfletul „Niculina, femeia fierbinte!”, tot pentru o astfel de declaraţie. Se pare că această femeie n-a învăţat nimic din comentariile care au însoţit pamfletul, din opiniile exprimate, din faptul că asociaţia de proprietari nu este vaca de muls a celor de la Termica, ci o entitate juridică cu personalitate proprie, ce-a luat naştere prin forma de asociere a unor persoane fizice a căror drept de proprietate privat este garantat şi apărat de către Constituţie.
Chirilă râvneşte la a controla încasările asociaţiilor de proprietari, adică lichidităţile, pentru ca, apoi, Termina să dispună de ele după cum îi va fi vrerea. Ea a găsit şi o motivaţie, aparent demnă de luat în seamă. Nu mai poate dormi noaptea, ea şi conducerea Termicii, de faptul că angajaţii de pe la unele asociaţii de proprietari s-au înfruptat din banii asociaţiei. Asumându-şi un fel de rol, precum cei de la DNA, Chirilă vrea ca Termica să stea pavăză acestor furturi.
Ascultă cucoană, că asta ar fi formula de adresare care se potriveşte situaţiei de faţă, nu mai muri de grija banilor mei, pe care îi plătesc la asociaţie. Este problema asociaţilor şi a comisiei de cenzori să-şi apere interesele, să-i tragă la răspundere pe cei care fură, să ceară să fie pedepsiţi în litera şi spiritul legii. Ne-am cam săturat de implicarea în treburile private a organelor de stat sau asimilate acestora, a societăţilor prestatoare de servicii care ne fură pe faţă. În fiecare zi avem tot mai multe şi convingătoare dovezi că cel mai prost gospodar al banului sunt instituţiile statului. Termica este societatea subordonată Consiliului Municipal Local Botoşani, care de ani de zile ne demonstrează cât de prost se gospodăreşte. Voi vreţi să ne învăţaţi să ne gestionăm veniturile şi cheltuielile asociaţiei, voi care de ani de zile ne prostiţi cu tarife majorate în mod nejustificat, care beneficiaţi an de an de subvenţii de la stat, stând ciotcă prin birouri?
Adevăratul scop al lui Chirilă este că, prin introducerea controalelor la asociaţie, funcţionarii depăşiţi de vremuri şi care ar trebui trimişi acasă prin reducerea de personal, şi-ar găsi loc de muncă pe banii noştri. Ce nu spune Chirilă, este faptul că cei care vor efectua controalele vor fi plătiţi, şi nu cu bani puţini. Altfel spus, ar urma ca asociaţiile de proprietari să preia balastul de personal ce Termica îl aruncă peste bord.
Mai zice Chirilă că va solicita CLM-ului o hotărâre în acest sens. Şi de când mă rog CLM-ul poate dispune de independenţa juridică a asociaţiilor de proprietari, de imixtiuni în treburile ei interne, de veniturile ei? Ca botoşănean şi membru al unei astfel de asociaţii, atrag atenţia conducerilor tuturor asociaţiilor de proprietari, dar şi cetăţenilor membri, să nu ne lăsăm încălecaţi de către conducerile unor instituţii care în afară de a ne face rău, nu ne-au făcut niciodată un bine. Iar consilierii locali să-şi vadă de obligaţiile ce le revin din mandatul încredinţat şi să nu uite că îndată vor veni să ne ceară votul pentru a-şi reînnoi privilegiile. Îi vom judeca atunci!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Termica oferă soluţii pentru protejarea abonaţilor săi
Chirilă cere controale lunare la asociaţiile de locatari
Subsecretar de stat în vizită la Botoşani
Eltrans vrea majorarea abonamentelor cu 42%
Teatrul botoşănean, un teatru de nota 8
Buhăianu a pierdut partida cu generalul Negrescu
Miluţ vrea să facă impresie bună în faţa flămânzenilor
Ţărăniştii aşteaptă teren pentru a începe spitalul la Flămânzi
Asociaţie acuzată ca a încasat ilegal bani din subvenţii
IŞJ a fost prins mişmăşind la gradaţiile de merit
Registrul de evidentă a salariaţilor poate fi depus şi în formă electronică
Neigienizarea cursurilor de apă a atras amenzi exorbitante
Arestaţi pentru 29 de zile
Nemulţumită de îngrijirea primită în plasament
Copil accidentat de un poliţist
Căzut de la şase metri înălţime
Flămânzii - locul unde istoria este întinată de patimile politice
Ioan Rotundu
Sărbuşcă
Horoscop
Interogarea beţivului la poliţie
Oferă imobiliară
Comentariul comentariilor (LIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog