Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9706
De la 07 Ianuarie 2003
123143446
pnl
Editorial

Lecţia Monacu

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2008, 23:00
Dumitru Monacu, de două ori aflat la conducerea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani, a fost exclus din rândul funcţionarilor publici. Excluderea s-a petrecut în aceste zile, iar Monacu a organizat o conferinţă de presă pentru a explica că i s-a comis o mare nedreptate. El a ţinut să precizeze că este o victimă a politicului, iar eliberarea sa din funcţia de inspector şef adj. la OJPC Botoşani s-a făcut cu concursul liberalului Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorului. Mai mult, Monacu a lăsat să se înţeleagă că locul său a fost pregătit pentru un liberal devotat cauzei partidului. Chiar dacă n-a rostit numele liberalului, acesta este Mihai Ţurcanu, fratele şi mai liberalului Florin Ţurcanu. Şi Gheorghe Ciubotaru, şi Mihai Ţurcanu sunt de loc din Suliţa. Se pare că această schimbare a fost moşită în zilele de Paşti, când Ciubotaru s-a deplasat în Suliţa, la mama sa.
Despre Monacu sunt multe de spus. Şi bune, şi rele. Miercuri după amiază am avut o discuţie telefonică mai lungă cu Gheorghe Ciubotaru, care se afla în drum spre Botoşani, pentru a-l instala pe Mihai Ţurcanu în funcţie, dar şi pentru a-l însoţi pe premierul Tăriceanu, prezent ieri în Botoşani, la lansarea candidaţilor PNL.
Ciubotaru mi-a explicat că Monacu a fost exclus din rândul funcţionarilor publici pentru rezultate negative în activitatea profesională. Potrivit lui Ciubotaru, OJPC Botoşani, sub conducerea lui Monacu, se situa cam pe locul 32 la nivel de ţară. De asemenea, Ciubotaru a declarat că a trebuit să intervină în la nivel de Autoritate Naţională pentru ca Monacu să nu primească pentru activitatea anului 2007 calificativul „nesatisfăcător”, cu greu reuşit să-i facă rost de un „bine”.
Tot Ciubotaru crede că Monacu a fost şeful din ţară cel mai protejat şi ajutat. În timp ce alte oficii din ţară n-aveau nici o maşină în dotare, Monacu avea două maşini noi, cu aer condiţionat. „Acest Monacu era un neica nimeni, dar pentru că era din sat cu Dinu Secrieru, Valea Glodului, judeţul Suceava, iar Secrieru era preşedintele PNL, a fost pus şef la OJPC Botoşani” – susţine Ciubotaru, recunoscând astfel că numirea şefilor în fruntea instituţiilor statului nu s-a făcut după criteriul competenţei ci cel al cumetriilor politice.
Excluderea lui Monacu din rândul funcţionarilor publici s-a făcut de către Comisia de disciplină, care funcţionează în temeiul Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Nu ştiu dacă Monacu va contesta excluderea sa la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani, aşa cum legea îi permite, dar am putut constata cu toţii că independenţa politică a funcţionarilor publici este o gogoriţă şi că dacă nu te înrolezi în rândurile partidului aflat la guvernare, eşti destituit din funcţie fără nici un fel de menajamente.
A fost forţat să demisioneze prefectul Cristian Roman, a fost obligat să abdice de la funcţia de prefect Sorescu pentru a candida la primăria Botoşanilor, a fost destituit inspectorul general şcolar Horia Negrescu, a fost demisă Rodica Huţuleac de la conducerea Casei Judeţene de Sănătate, a fost alungat Ovidiu Mimor de la conducerea Spitalului judeţean şi şirul exemplelor poate continua.
Sunt convins că la fel s-ar fi procedat şi dacă în locul PNL, la guvernare s-ar fi aflat PSD sau oricare alt partid. Mai sunt convins că dacă Monacu stătea cumincior în banca PNL şi nu trecea de partea lui Flutur, la PD-L, cu toate calificativele profesionale de „satisfăcător”, era şi astăzi şef. Monacu a primit o lecţie ce, zic eu, o merita. A ajuns în funcţie pe căi politice, a fost alungat prin aceleaşi mijloace. Acum degeaba se vaită şi vrea să pozeze în victimă.
Problema este însă alta. Nu numai că independenţa politică a funcţionarilor publici este o minciună sfruntată, dar întreg sistemul administraţiei publice locale şi centrale se află sub control politic. Suntem la cheremul politicului, un sistem politic extrem de corupt, iar noi nu ne putem apăra şi nu putem face nimic. Politicienii, indiferent de culoarea lor, stau cu piciorul pe grumazul nostru şi ne lasă să respirăm cât numai să nu fim asfixiaţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
De ce râde satana?
Program Tele'M Botoşani vineri, 9 mai
O femeie a leşinat la vederea lui Gabi Jugaru
Pro Sport, primul care a premiat campionii
A fi român în regiunea transnistreană este o luptă zilnică de supravieţuire
Interferente culturale şi educaţionale cu tineri români din Basarabia
Romanii din Italia sunt mai educaţi şi mai muncitori decât italienii
Filmează orice, dacă-i tocmit!
Comentariul comentariilor (CX)
(Ioan Rotundu)
Lista PD-L cu candidaţii la Consiliul judeţean
Comat Giurgiu vă informează
Spitalul judeţean nu mai are bani pentru investiţii
Ciubotaru şi-a instalat consăteanul şef la OJPC
încă un membru al familiei Ţurcanu a fost uns şef de instituţie
Captură de ţigări la Frontieră
Lansare cu fast pentru candidaţii liberali
Tăriceanu ne-a aplâns de milă că suntem săraci... şi-a plecat
Parcurile botoşănene în plină cosmetizare
Preşedintele Conţac a fost izolat, ca nu cumva să dea mâna cu Tăriceanu
Buletine de vot vândute de boschetari cu 1 leu bucata
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog