Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13777
De la 07 Ianuarie 2003
122899426
Editorial

Lolek şi Bolek au binecuvântat decizia USL

  • 2 August 2013, 23:00
Prezenţi ieri în Botoşani, Lolek şi Bolek, cum i-au numit săvinenii pe co-liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, au luat cuno9ştinţă de decizia consilierilor judeţeni ai USL de a se opune comasării spitalelor din municipiul nostru.
Cei doi co-lideri au apreciat decizia celor din USL ca fiind una corectă, ei susţinând că oricine este pentru comasarea spitalelor, în viziunea lor este pedelist şi de-al lui Băsescu. Aşa că, oricine este împotriva modului în care acţionează USL, este de-al lui Băsescu şi nu merită să mai trăiască în România.
Căci cei din USL au votat împotriva interesului sănătăţii botoşănenilor, pentru că-i consideră portocalii, nevotând toţi cu PSD şi Geoană la prezidenţiale . În viziunea celor din USL, tot ce este susţinător al culorii portocalii nu merită să mai trăiască.
Pe Antonescu şi Ponta nu i-au interesat faptul că prin votul lor, consilierii judeţeni nau afectat interesele de sănătate ale unui judeţ întreg. Ei au fost mulţumiţi că decizia luată a fost contra intereselor PDL, de parcă Spitalul judeţean Botoşani ar trata numai membrii şi susţinătorii PDL.
Cine este atent la evoluţia fenomenului politic românesc nu se poate să nu fi observat că dinspre USL adie un vânt de concepţie totalitară, intolerabilă faţă de cei care au o altă opinie decât social-democrată, căci de o opinie liberală nu mai putem vorbi dinspre PNL. O astfel de concepţie politică promovată de actualul USL, un comportament radical faţă de cei care nu li se alătură, ne aminteşte de modul în care în România a fost impusă doctrina comunistă.
Ce diferenţă ar fi dintre Ana Pauker şi Vasile Lupu, ori Dej şi Chivu Stoica pe de o parte şi Crin Antonescu şi Ponta de partea cealaltă? După modul în care vor să impună doctrina social-democrată şi să-şi impună interesele lor partinice şi personale, niciuna.
Cel puţin crin Antonescu nu s-a arătat ieri la Popăuţi şi Băiceni ca neavând ceva uman în caracterul său. Mai ales la Băiceni, unde un cetăţean ce părea destul de respectabil, i s-a adresat plângându-şi un anume necaz. Iar Antonescu i-a întors pur şi simplu spatele şi şi-a văzut de-ale sale.
Crin Antonescu şi Victor Ponta vor să vină la putere, dar nu pentru a guverna România şi pe toţi românii în acelaşi mod, ci pentru a-şi promova interesele lor, ale membrilor de bază din coaliţie, ale grupurilor de interese care roiesc deja în jurul USL. Încre cei de acum şi ei nu-i nicio diferenţă.
Revenind la binecuvântarea pe care cei doi lideri naţionali au dat-o la decizia consilierilor judeţeni ai USL, oricine dintre noi ia act de o astfel de susţinere nu poate decât să rămână consternat. Firesc, apare întrebarea: Cum este posibil?
Iată că este posibil, de vreme ce încet dar sigur România este cuprinsă ndin nou de virusul social-democraţiei, leagănul în carea fost corcolit şi din care a coborât comunismul, această stafie roşie care a cutreierat şi mai continuă să cutreiere Europa. Avem în acest sens dezastrele economice produse de guvernele socialiste şi social-democrate din Grecia, Italia, Spania, Portugalia etc.
Cum spuneam într-un reportaj de la Mileanca, pe uliţa mare a satelor din judeţ au apărut la rampă foştii activişti ai PCR, acum cu pensii barosane, şi fac politică în gura mare. Ei instigă populaţia asupra celor care gândesc altfel decât cei din USL, asupra celor care au gardul sau casa date cu vopsea ce aduce a nuanţe portocalii.
Nu m-aş mira ca incendiile la număr de cinci consumate în satul Iacobeni, comuna Dângeni, toate la gospodării de persoane care au votat împotriva primarului PSD, să se extindă la nivel de judeţ. Mai ales că a trecut anul de când au fost declanşate aceste incendii şi autorii au rămas necunoscuţi.
Necazul nostru cel mare este că nu avem variantă de vot, iar de vom fi obligaţi prin lege ca la anul să mergem la votare, nu ne rămâne decât să anulăm buletinele. Numai că această soluţie nu va rezolva fondul problemei cu care ne confruntăm la nivel naţional: clasa politică ticăloşită, fie ea de culoare roşie sau portocalie, albastră sau verde. Părerea mea!
3.10.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bărbatul de la miezul nopţii
Gastronomia: Cârlanul dolofan şi proţapul buclucaş
Darie din ordinul cui acţionează?
Botoşani: De ce se teme familia poliţistului Coteţ?
Moaştele Sfinţilor Sila, Paisie şi Natan de la Sihastria Putnei la Schitul Orăşeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog