Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
904
De la 07 Ianuarie 2003
123197207
pnl
Editorial

Loviţi cu leuca-n cap

  • Ioan Rotundu
  • 25 June 2012, 23:00
De când cu Guvernul Ponta, în Româia scandalurile se ţin lanţ. Am ajuns de râsul lumii iar ziarele străine cele mai importante alocă spaţii tot mai largi evenimentelor din ţara noastră.
Premierul Victor Ponta vrea cu orice preţ să meargă la Bruxelles pentru a sta la masă alături de ceilalţi premieri şi şefi de state din ţările Uniunii Europene. „Micul Titulescu” vrea să ajungă mai important şi mai cunoscut decât celebrul diplomat.
Faptul că a fost demascat ca fiind un plagiator ordinar, că şi-a format un guvern din miniştri plagiatori, el crede că nu-l pune în inferioritate cu nimic faţă de omologii săi din UE. Dorinţa lui de a ajunge la Bruxelles, în condiţiile în care este deja compromis politic şi profesional, îmbracă forme de luptă tot mai neaşteptate. S-a ajuns până acolo ca Senatul, controlat de parlamentarii USL, să adopte o hotărâre prin care modifică atributele Curţii Constituţionale. Practic, dictatura USL s-a instalat pe deplin în România.
Ţăranii, în înţelepciunea lor populară adunată de peste două mii de ani, când dau peste oameni de genul lui Ponta spun că-s loviţi în cap cu leuca. Poziţia radicală a lui Ponta şi USL faţă de competenţele Curţii Constituţionale va cântări mult şi negativ în Raportul de ţară pe Justiţie pe care-l aşteptăm de la Comisia Europeană.
Ministrul de Interne Ioan Rus a demonstrat şi el că este bine ancorat în politica internă a PSD şi că legea nu poate fi mai presus de interesele partidului care l-a făcut ministru. El l-a sunat pe infractorul Adrian Năstase ca să-l apere de puterea unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă şi a recunoscut cu nonşalanţă şi chiar cu o nuanţă de mândrie că a dat acest telefon.
Ce-a ieşit în urma telefonului lui Rus ştim cu toţii. Iar ca panarama cu sinuciderea, ce-a făcut înconjurul lumii să ţină cât mai mult, medici corupţi precum Şerban Brădişteanu au intrat pe fir şi au continuat ce-a început ministrul Rus. Adică au blocat efectul legii asupra infractorului Năstase, fără să le pese de ce spune şi gândeşte Europa şi lumea despre noi, despre modul în care se înfăptuieşte justiţia în România. Noi spunem că ministrul Rus, medicii corupţi sunt loviţi cu leuca-n cap dar cei străini nu cunosc semnificaţia acestui verdict popular şi ne judecă după faptele care se petrec.
Monica Macovei, binecunoscută şi respectată la Bruxelles, a încercat să dreagă busuiocul cerând autorităţilor statului să pună în aplicare sentinţa judecătorească. A fost muruită în noroi, jignită cu neruşinare de către Ilie Sârbu şi Puiu Haşotti, doi USL-işti chiar loviţi cu leuca-n cap,. de vreme ce nu realizează cât de păgubitoare pentru ei şi România este o astfel de atitudine. Pentru poziţia lor sunt aplaudaţi în USL dar nu şi de către observatorii străini.
O altă coadă de topor social-democrat, pus ministru interimar la Educaţie, a încercat să acopere scandalul Năstase şi plagiatul lui Ponta cu o diversiune demnă de un copil de grădiniţă. Ministrul Liviu Pop susţine că fostul ministru Funeriu n-are luat examenul de Bac iar diploma sa de licenţă şi de doctorat au anumite hibe descoperite de el.
Săracul Pop, el nu-i lovit cu leuca, i-a căzut peste cap întreaga căruţă. Numai în România îşi poate permite un ministru să jignească şcoli prestigioase precum Lycee International des Pontonniers din Strasbourg, Franta, pe care Funeriu l-a absolvit în 1989, masteratul în 1995, ca şef de promoţie la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg iar doctoralul i-a fost coordonat de profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.
Numai bătut cu leuca-n cap poţi pune la îndoială astfel de studii. Dar ministrul interimar vrea să estompeze scandalul Năstase şi cel al plagiatului lui Ponta creând un alt scandal. Nu mai ţine astfel de diversiuni fumate de mult timp de către cei din ţară şi străinătate. La Externe.
Ministrul Andrei Marga are răfuieli cu preşedintele ales al românilor. Aşa i-au cerut şefii săi politici, să cu colaboreze cu preşedintele. Cunoscut ca pro rus, cu amestec de sânge unguresc şi nemţesc, Marga n-a luat nicio atitudine la jignirile aduse României de ambasadorul Ungariei la Bucureşti.
Mai mult, Marga n-are o atitudine fermă de a se opune Germaniei şi Rusiei care vor federalizarea Republicii Moldova pentru a împiedica unirea cu Românie. Marga nu numai că-i bătut cu leuca dar suferă şi de mania trădării intereselor naţionale.
Nu m-aş mira să aflu într-o zi că-i anchetat de organele speciale pentru acte de trădare a intereselor naţionale.
Cu politicieni bătuţi cu leuca-n cap este greu să fim consideraţi în rând cu celelalte ţări din Uniunea Europeană. Suntem jalnici şi nu dăm semne că vrem să ne lecuim de aceste metehne atât de păgubitoare ţării. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Treabă de geambaş
Ambasadorul Ungariei continuă să jignească bunul simţ şi inteligenţa românilor
sau face pe prostul!
72 de ani cu Pactul în spate
Petru Grozavu
Câte titluri de doctor se acordă anual în România şi cum stăm în comparaţie cu alte ţări din UE
Rusia este în pragul unei crize fără precedent
Dosarul "Mătuşa Tamara", amânat pentru 3 septembrie
Adrian Năstase a fost citat la domiciliu
Diversiunea lui Pop asupra lui Funeriu privind studiile acestuia
"Şi-a regizat sinuciderea fostul prim-ministru roman Năstase?"
presa germană despre cazul Năstase
Insomniile lui Crin Antonescu: suspendarea preşedintelui
Spitalul ca azil pentru cercetaţii penal
Preşedintele Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu participarea la CE
Botoşani: Liderii USL au desemnat noii şefi ai instituţiilor publice
Ţurcanu rămâne şef la Fisc
„Podul lui Cozmânc㔠în vizorul USL-iştilor
Dinamica economiei - Bursa de Mărfuri Terminalul Botoşani
Lumea lu' Rotundu - Haiducul Coroi
Felicitări şi pentru „Doi dinţi de iepure”
Ioan Rotundu
Spitalul judeţean va iniţia noi procese firmei Victor Construct
aceasta după ce-a câştigat un important proces
Se va modifica Legea malpraxisului
USL n-are bani să achite profesorilor al 13-lea salariu, cum a promis
Cu neruşinare, de la „nesatisfăcător” în „foarte bine”
Mardare va ocupa funcţia de inspector general adj. al IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog