Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10589
De la 07 Ianuarie 2003
122582528
Editorial

Mai ticăloşi decât ticăloşii lui Băsescu

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2010, 23:00
Ieri, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor a dat la iveală o ticăloşie pusă la cale de social-democraţii lui Victor Ponta. Mai exact, PSD-ul a cerut Guvernului Boc să repartizeze suma de 127 miliarde lei vechi unor primării cu primari social-democraţi, urmând ca în schimbul primirii acestei sume social-democraţii să voteze Legea pensiilor.
Cum Guvernul Boc n-a acordat această sumă, ştim cu toţii că social-democraţii au părăsit sala de şedinţă a Camerei Deputaţilor în momentul în care legea a fost supusă votului plenului.
Ulterior, social-democraţii au clamat faptul că preşedinta Roberta Anastase a falsificat numărul voturilor şi astfel Legea pensiilor a fost votată prin fraudă. Mai declarau, la unison, social-democraţii că legea este una care loveşte în drepturile băneşti ale pensionarilor legal câştigate şi că practic, Guvernul Boc a redus cuantumul pensiilor, ceea ce în viziunea lor este ceva de neacceptat.
Numai că dezvăluirea Robertei Anastase aruncă o altă lumină asupra sincerităţii politice de care dau dovadă social-democraţii. Dacă Boc le acorda suma cerută, legea nu mai era inumană, neconstituţională şi nici ticăloasă. Era bună!
Acum ne dăm seama cât de ticăloşi sunt şi social-democraţii, mai ticăloşi decât portocalii care ne guvernează în momentul de faţă. PSD-ul era dispus să ne vândă interesele contra banilor pentru partid.
Dar ticăloşia social-democraţilor nu se opreşte aici. Luni seară l-am ascultat vorbind la un post naţional de televiziune pe preşedintele PSD Victor Ponta. Acesta se lăuda că dacă PSD-ul va prelua guvernarea va anula toate legile care diminuează lefurile bugetarilor şi va stimula mediul de afaceri prin anularea cotei unice de impozitare şi introducerea uneia progresive.
Ascultându-l, mi-am reamintit cum PSD-ul lu PDL-ul strigau la unison în alegerile parlamentare că dacă vor ajunge la guvernare vor aplica legea de dublarea salariilor pentru profesori şi majorarea pensiilor. Au ajuns la guvernare ambele partide, dar nu s-au mai ţinut de cuvânt. Ticăloşi şi unii şi alţii.
Din nou, în ticăloşia lor, social-democraţii promit că dacă ajung la guvernare refac lefurile bugetarilor diminuate de portocalii şi chiar le majorează. O ticăloşie veche îmbrăcată în haină nouă.
Dezvăluirea Robertei Năstase ne mai clarifică un aspect. Moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi dată sigură ca votată căderea guvernului Boc nu este decât o altă cacealma social-democrată. Este o nouă încercare de şantaj a social-democraţilor asupra guvernului portocaliu să mai obţină ceva.
Este limpede de ce PSD-ul, cu Victor Ponta la conducere, nu se mai înţelege atât de bine cu PNL-ul şi nu mai au acea colaborare strânsă din vremea Geoan㠖 Antonescu. Ponta nu doreşte să intre la guvernare pentru că este conştient de faptul că nu poate avea alte soluţii de ieşire din criza economică, înlocuindu-le pe cele luate deja de portocalii.
Dacă ar intra la guvernare, toată bruma lor de credibilitate s-ar spulbera. Aşa că preferă să-i latre pe portocalii fără să muşte. Rămân la credinţa că social-democraţii sunt mai ticăloşi decât ticăloşii lui Băsescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 22 septembrie
Bancul zilei: Poliţiştii din troleu
Jacques Chirac va fi judecat pentru deturnare de fonduri
procesul se va desfăşura la începutul anului 2011
Peste 100 mii de români în şcolile din Italia
vor mai vorbi ei româneşte?
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează de Ziua Mondială a Educaţiei
Secretele lui Nechifor
Liberalul Iavorenciuc critică cu interes
Autocarele ticsite cu români ce pleacă în străinătate mai multe ca oricând
Roberta Anastase este mâna diavolului, susţine senatorul Marcu
Un botoşănean s-a dus să se îmbete cu pistolul la brâu
Ministrul Sănătăţii are memorie scurtă
Noi precizări privind bursele şcolare
CAS nu-şi dezminte statutul de Gestapou
discriminare salariază între medicii din sistemul de stat şi cel privat
Boc a pus gând rău indemnizaţiilor a peste 3000 de botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog