Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26352
De la 07 Ianuarie 2003
122912002
Editorial

Mănăstire într-un picior, spune Băsescu cine-i?

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2014, 23:00
După ce l-a făcut pe premierul Ponta să înghită găluşca cu desemnarea comisarului european în persoana Corinei Creţu, preşedintele Traian Băsescu l-a abandonat în favoarea unei tactici mult mai dragă românilor: aceea de a face dezvăluiri picante sau compromiţătoare din viaţa adversarilor politici.
Marţi seară (zi fatidică marţea) a anunţat la postul B1 Tv că unul dintre candidaţii la prezidenţiale a fost ofiţer de informaţii acoperit. N-a dat alte detalii, creând un suspans care să-i incite pe români în a dezbate pe faţă şi pe dos cine ar putea fi potenţialul candidat la prezidenţiale care a lucrat în favoarea unui Serviciu de informaţie. Nu numai românii de rând au căzut în capcana lui Băsescu ci şi politicienii, care fac de zor fel de fel de speculaţii, două fiind bănuielile lor: Tăriceanu şi Ponta.
Dacă tot sunt la modă speculaţiile, eu de ce aş face excepţie. Numai că, având în palmaresul meu personal câteva întâlniri cu Băsescu înainte de a fi preşedinte, mai ales când era numărul doi în PD, cu Petre Roman preşedinte, am reţinut câte ceva din modul său de a acţiona asupra adversarilor.
Ca şi Ponta, preşedintele Băsescu a simţit că Ponta este din ce în ce tot mai părăsit de electoratul pe care se bazează şi că poate fi învins în turul doi la un scor semnificativ. Mai ştim că Băsescu este susţinătorul Elenei Udrea care, în ultimul sondaj, era cotată cu 8%. Un alt sondaj a reliefat faptul că peste 50% dintre români n-au nimic împotrivă ca preşedintele ţării să fie o femeie.
Socoteala lui Băsescu poate porni de la faptul că şi el a intrat în cursa prezidenţială din 2004 la un scor modest şi a ajuns să-l bată pe preaputernicul Năstase. Privind prin prisma trecutului, Băsescu crede că Elena Udrea mai poate creşte în sondaje dar nu suficient să intre în turul doi.
Cine este adversarul Elenei Udrea? La această fază a alegerilor adversarul ei nu este Victor Ponta ci liberalul Iohanes Klaus. Dacă Klaus este compromis, Elena Udrea are drum liber spre turul II. Ameninţarea lui Băsescu cu dezvăluirea a venit, coincidenţă doar pentru naivi, imediat ce Tribunalul Bucureşti a respins modificările solicitate de liberali la la Statutul PNL aşa că, Klaus poate fi considerat un preşedinte nestatutar dar asta nu-l va împiedica să candideze mai departe la preşedinţie.
Eu cred că atunci când Băsescu a anunţat că va dezvălui public numele celui care a fost sau mai este ofiţer de informaţie sub acoperire dacă n-o va face chiar candidatul vizat, l-a avertizat pe Klaus că are o mare problemă. Nu luteranismul, nu etnia îl poate elimina din cursa pentru prezidenţiale ci faptul că s-ar dovedi că a fost ofiţer de informaţie sub acoperire.
Se ştie că securitatea lui Ceauşescu recruta cu prioritate ofiţeri de informaţie din rândul etniilor. Dacă analizăm comportamentul lui Klaus, un tip echilibrat, cumpănit la vorbă, chiar zgârcit, intelectual de formaţie profesională, cu o minte organizată, logică, manifestă o stăpânire de sine rar întâlnită, descoperim că are toate calităţile unui bun ofiţer de informaţie sub acoperire.
Comportamentul de Don Juan al lui Tăriceanu sau comportamentul infantil al lui Ponta nu se prea potriveşte cu cerinţele portret ale unui ofiţer de informaţie, mai ales să lucreze sub acoperire. Doar dacă Tăriceanu sau Ponta sunt prea inteligenţi şi joacă un rol dublu. Ceea ce îmi vine greu să cred.
Ieri, cei din Alianţa Creştin-Liberală au ieşit ca păduchele în frunte, ca să nu spun precum curva cu prăjina, şi a anunţat că dezvăluirea iminentă a lui Băsescu nu-l vizează pe Klaus. Eu cred că da. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ulrima vrăjitoare
Horoscopul zilei
Franta recunoaste ca nu va atinge tinta de deficit pentru 2015
Basescu are obligatia sa spuna cine este ofiterul acoperit din cursa prezidentiala
Cazanciuc, despre plangerea lui Iohannis la DNA impotriva lui Dragnea
Fasolea si lamaile s-au scumpit ata de mult, incat au tras in sus rata inflatiei in august
Dupa doua decenii de cautari, Hubble a gasit steaua companion a unui tip rar de supernova
O turma de capre a "invadat" o statie de metrou din Spania
Victor Ponta: Procesul electoral se va realiza corect
Nu a fost niciodata nici cea mai mica problema cu alegerile de cand e acest Guvern
Polonia primeste mai putine gaze naturale din Rusia, incepand de luni
Fluxurile au scazut cu 24%. Ucraina acuza o manevra impotriva sa
Cat de important este portofoliul politicii regionale obtinut de Romania in viitoarea Comisie Juncker
Mesajul încifrat al protopopului Leonte
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Văculeşti se opune sărbătoririi atestării documentare a localităţii
Centrul Vechi păzit de jandarmi
Optzeci de apartamente vor fi reabilitate termic în perioada următoare
Primarul Portariuc vrea Ziua Zilelor Deschise la Cornișa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog