Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4950
De la 07 Ianuarie 2003
122890599
Editorial

Mărturie a neputinţei

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2015, 23:00
Monstruozităţile financiare comise de premierul Călin Popescu Tăriceanu în ultimele sale luni de mandat ale anului 2008 stau şi acum mărturie a unui guvern condus de un premier risipitor şi iresponsabil faţă de viitorul ţării.
În acele luni când se apropiau alegerile parlamentare iar Guvernul liberal condus de Tăriceanu aflat în minoritate şi susţinut de PSD simţea că-i scapă puterea din mână, a alocat bani cu nemiluita la primării să înceapă orice investiţii vor dori, sperând că astfel va câştiga bunăvoinţa românilor şi PNL va supravieţui la guvernare. N-a supravieţuit dar investiţiile începute cu acei bani , în marea lor majoritate au fost abandonate pentru că următoarele guverne n-au mai alocat bani să fie finalizate.
La nivelul judeţului Botoşani s-au primit atunci bani de la ministerul Educaţiei să se înceapă construcţia unor campusuri şcolare la Săveni, Vorona, Suliţa şi Truşeşti. Numai campusul de la Truşeşti a fost finalizat şi aceasta datorită interesului manifestat de primarul democrat-liberal Mihai Puruhniuc care a stat pe la uşa ministerelor până ce a primit banii necesari să finalizeze investiţia. Şi la Vorona primarul social-democrat Aurel Ştefan s-a străduit să ducă la bun sfârşit ce s-a început sub Guvernul Tăriceanu dar s-a lovit de o serie de probleme care au întârziat finalul.
În schimb, campusul de la Suliţa a rămas la nivelul unei gropi în care acum se aruncă gunoaie iar cel de la Săveni la nivel de temelie. La Săveni campusul ar fi fost extrem de necesar pentru că aici este Liceul „Dr. Ciuc㔠la care învaţă elevi din comunele învecinate iar un internat ar fi fost extrem de binevenit. Numai că vreme de 7 ani nici un ministru al Educaţiei nu s-a arătat interesat de aceste investiţii. Nici când primarul oraşului, liberalul Relu Târzioru, a trecut la PSD n-a reuşit să dezlege punga Guvernului Ponta şi să continue lucrarea.
În ce-o priveşte pe Mihaela Huncă, încă inspector general la IŞJ Botoşani, în mandatul său, în afară că a pus directori de şcoli devotaţi PSD-ului, nu s-a remarcat prin nimic în îmbunătăţirea bazei materiale şcolare la nivel de judeţ.
La Săveni, temelia a ceea ce s-a vrut a fi un campus şcolar este dovada neputinţei celor care conduc la nivel de judeţ Învăţământul, a prefectului de Botoşani, a miniştrilor Educaţiei care s-au perindat în funcţie, culminând cu premierii care au fost mai interesaţi să-şi mulţumească clientela de partid creându-li acces la banii publici, decât să continue ce-au început înaintaşii lor.
Şi nu pot să nu amintesc de tupeul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de a-i cere ferm actualului premier Dacian Cioloş să facă într-un an de guvernare ceea ce Guvernul Ponta n-a făcut timp de trei ani.
Nu pot să trec cu vederea existenţa celor 12 parlamentari de Botoşani, mai ales pe cele două cucuiete ale PSD, senatorul Doina Federovici şi deputatul Tamara Ciofu, care s-au ocupat de toate mizeriile politicii numai de rezolvarea problemelor majore ale judeţului nu, deşi aveau mijloace politice şi guvernamentale cu ajutorul cărora să acţioneze.
Oportunitatea pe care judeţul a avut-o în acest mandat parlamentar nu se va repeta curând. Deputatul Andrei Dolineaschi, cu funcţii de decizie la vârful PSD şi cu relaţii amicale cu premierul Ponta putea obţine uşor banii necesari continuării investiţiilor începute chiar de susţinătorul lui Ponta pe vremea când era premier, actualul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu
O astfel de oportunitate a mai avut judeţul pe vremea lui Octav Cozmnâncă, senator şi secretar general al Guvernului Năstase care, la rându-i n-a făcut nimic pentru judeţ. Doar că a alocat bai de la Guvern pentru construcţia bisericii din satul Talpa, satul său natal, fiind trecut în actele oficiale ca ctitor deşi n-a scos din buzunarul propriu nici un ban.
La anul vom avea din nou alegeri iar botoşănenii se vor înghesui la urne pentru a vota o nouă generaţie de aleşi incompetenţi, după care vor boc i ca nişte bane neajutorate că nimeni nu le ascultă necazurile. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reacţia ginecologului
Reţeta zilei: Dulceaţă de dovlecei
Horoscopul zilei de 20.11.2015
Precizările primarului Ilie Ivanache
Dacian Ciolos: Trebuie sa existe o coerenta intre bugetul pe care il pregatim si planurile de masuri sectoriale
Ce averi au ministrii noului Cabinet.
Ciolos a renuntat la un salariu de 160.000 de EURO/an pentru unul de 8 ori mai mic
Dacian Ciolos: As vrea sa discutam cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ
Dacian Ciolos: Singurele criterii pentru functiile de conducere din autoritatile de management sunt cele de competenta
Presedintele executiv al Eximbank, audiat la DNA
Oficiali BNR: Daca riscul reputational se materializeaza, vom lua masuri care pot merge pana la ridicarea mandatului
Botoşani: O ocheadă prin fieful PSD Hudeşti - Conceşti
Ioan Rotundu
O nouă acţiune în forţă a DIICOT Botoşani împotriva contrabandiştilor de ţigări
Comunicat de presa
DNA cere din nou retinerea si arestarea senatorului Dan Sova
intr-un nou dosar in care e acuzat ca a primit 100.000 de euro pentru trafic de influenta
Perchezitii la judecatoarea care a dat solutia initiala de achitare in Dosarul transferurilor
Geanina Terceanu, adusa la DNA / La DNA au fost audiati fratii Becali si Borcea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog