Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4937
De la 07 Ianuarie 2003
122890586
Editorial

Maurii nu pot pleca

  • 7 February 2012, 23:00
Daniel Morar va mai sta şase luni la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupoţie. Procurorul General al României Laura Codruţa Koveşi i-a prelungit mandatul, dând astfel curs unei dorinţe exprimate de preşedintele Traian Băsescu.
Ştirea că Daniel Morar va mai sta şase luni la conducerea DNA a t6recut aproape neobservată de către cei din opoziţie, concentraţi asupra modului în care va evolua proaspătul premier desemnat Mihai Răzvan Ungureanu în formarea cabinetului său.
Mai târziu opoziţia va plăti scump această trecere cu vederea pentru că deja au apărut nişte semnale care conduc la certitudinea că în scurt timp cei de la DNA vor da iama printre politicienii de vârf ai actualei clase politice.
Dacă până acum DNA-ul a arestat ceva plevuşcă formată din primari PDL, ceva şefişori din eşaloanele inferioare aflaţi prin fruntea unor instituţii descentralizate, toate aceste acţiuni se vor dovedi în curând că au fost un fel de preludiu la greul arestărilor care vorr urma. Opoziţia s-a bucurat că a fost arestat câte un primar sau funcţionar PDL, considerând aceste arestări dovezi ale corupţiei care bântuie prin interiorul PDL. De multe ori m-am întrebat de ce preşedintele Băsescu încurajează aceste arestări care umbresc imaginea PDL. Aveam o presupunere dar n-am îndrăznit s-o transform într-un comentariu public.
Preşedintele Băsescu a sacrificat nişte oameni ai PDL pentru a crea falsa impresie că cei de la DNA au deplină libertate de acţiune şi că nu le este teamă să opereze arestări chiar în interiorul partidului de guvernământ. Numai că această falsă impresie ascundea cu totul altceva. A fost o diversiune menită să contracareze protestele opoziţiei la arestările care vor urma.
Pentru că preşedintele Băsescu, după cum îi este firea şi orgoliul, nu va lăsa nesancţionate actele ostile lui generate de cei din opoziţie. Cred că Băsescu a ajuns la faza când a simţit vânatul în bătaia focului şi stă în poziţie de tragere.
Pentru a-şi duce la îndeplinire scopul, mai bine zis răzbunarea pe cei din opoziţie, avea nevoie de Daniel Morar. Motiv pentru care a dorit ca acesta să fie păstrat în funcţie.
Pe la începutul lui ianuarie preşedintele Băsescu declara public că nu este mulţumit de activitatea DNA şi că nu mai vrea să audă de arestarea unor primari ci de nume cu rezonanţă. Apoi, preşedintele Băsescu s-a arătat nemulţumit că Năstase, Mitrea, Păcurariu n-au ajuns încă după gratii. Indirect, mesajul său trebuie tradus ca un semnal pentru Daniel Morar de a da iama printre cei din opoziţie pentru a-i compromite în pragul alegerilor.
Pentru pregătirea acestui moment al răzbunării, preşedintele Băsescu a făcut mai mulţi paşi. Prin Daniel Morar a făcut ordine printre judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dându-le de înţeles că dacă nu vor aplica pedepse în anumite dosare politice, vor fi compromişi public prin dezvăluirile privind interesele lor în anumite dosare. Ca dovadă că nu glumeşte a fost acea serie de judecători compromişi prin dezvăluirile care s-au făcut despre probitatea lor profesională marcată de corupţie.
A cerut Guvernului să iniţieze un proiect de lege ca Ministerul Justiţiei să poată sancţiona administrativ judecătorii, lege care a trecut prin Parlament cu asumarea răspunderii dă către Guvernul Boc.
A criticat public activitatea DNA, dând impresia că acest organism este total independent şi că el, preşedintele Băsescu, pe nedrept este acuzat de opoziţie că ar conduce din umbră activitatea DNA. Ieri, mandatul lui Daniel Morar a fost prelungit cu şase luni iar ministrul Cătălin Predoiu a fost păstrat în fruntea Ministerului Justiţiei.
Aceşti doi mauri încă nu şi-au făcut datoria şi nu pot pleca din structurile guvernamentale. Ei au de îndeplinit dorinţele de răzbunare ale preşedintelui Băsescu asupra celor din opoziţie.
În lunile următoare se va putea constata dacă am s-au nu dreptate, însă sunt convins că pentru cei din opoziţie vin zile grele. Vor plăti scump cererile lor de „demisia” şi „alegeri anticipate”. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Certificatul de căsătorie…
Petru Bogatu: Ghimpu, Filat şi Lupu vor înfunda puşcăria
Presa internaţională despre Mihai Răzvan Ungureanu
şeful spionilor care a studiat la Oxford devine prim-ministru
3500 de femei ninja se antrenează în Iran
ele ar putea apăra statul în cazul unui atac străin
Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a fost prelungit
Vicepreşedintele chinez merge in SUA
pentru a îndepărta "deficitul de încredere" dintre Statele Unite şi China
Botoşani: Drama familiei Hariga capătă proporţii înfricoşătoare
Georgiana – Iuliana a urcat la ceruri frăţiorul Denis mai poate fi salvat
Botoşănenii sunt rugaţi să mute maşinile din nămeţi
în caz contrar le vor privi cum le ridică HSR
Botoşani: Se poate parca în orice loc liber
Persoane fără adăpost ajutate, în continuare, de autorităţi
Costul standard pe elev pune în dificultate financiară şcolile
Salariile câştigate în instanţe sunt considerate plăţi ilegale
Au titlu de profesor dar salariu de învăţător
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog