Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19340
De la 07 Ianuarie 2003
122904989
Editorial

Mihaela Huncă ucide!

  • Ioan Rotundu
  • 22 March 2016, 23:00
Comportamentul discriminatori al profesoarei de geografie de la Şcoala nr. 13 Botoşani, Mihaela Filip, faţă de un elev marcat de sindromul Down a fost comentat în presa locală pe la începutul lunii februarie. Tot atunci conducerea Protecţiei Copilului şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani au anunţat că vor efectua câte o anchetă.
Două săptămâni le-au trebuit celor de la Protecţia Copilului să efectueze ancheta ca apoi să constate că profesoara nu l-a discriminat pe elevul bolnav şi că totul a fost o neînţelegere din partea părinţilor copilului.
Pentru conducerea IŞJ Botoşani ancheta a durat mai mult. Abia ieri, adică la aproape două luni de zile, şefa Mihaela Huncă a anunţat că profesoara este nevinovată. Practic, s-a muşamalizat toată mizeria provocată de profesoara Mihaela Filip faţă de un elev marcat pe viaţă de o boală ce nu este tratabilă, cârdăşia dintre Huncă şi Filip, una ce are la bază politicul, spunându-şi cuvântul în detrimentul adevărului. Ce caută la catedră sau în funcţii de conducere astfel de cadre didactice lipsite de orice responsabilitate pedagogică?
Explicaţia trebuie căutată în sistemul corupt care domină societatea românească, care a cuprins toate instituţiile statului. Cum poate Huncă să spună că profesoara este nevinovată când Filip şi-a mutat copilul ce era elev în clasă cu bolnavul la Colegiul „Mihai Eminescu” din Botoşani?
Scandalul şi atitudinea discriminatorie a profesoarei Mihaela Filip a pornit tocmai de la faptul că având copilul în clasă cu bolnavul, voia să determine părinţii bolnavului să-l mute la altă şcoală. Doar scandalul izbucnit public a oprit-o pe Filip în a-şi duce la bun sfârşit planul mizerabil atât moral ca profesor cât şi ca mamă. Nereuşindu-i planul, Filip şi-a mutat copilul ca nu cumva odrasla să se simtă ofensată că este coleg de clasă cu un bolnav.
În cazul acestei anchete Huncă a demonstrat că nu are nimic matern în construcţia ei. Aflată la a doua căsătorie, Huncă are un băiat din prima căsătorie care acum este student. Soţul ei, Ioan Huncă, director la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, aflat şi el la a doua căsătorie, are din prima căsătorie două fete, la rândul lor căsătorite. Cum şi în ce valori de viaţă şi-au educat proprii copii, chiar dacă provin din două căsătorii?
De curând soţii Huncă au divorţat. Unii spun că formal pentru a se pune la adăpost de o eventuală răspundere în gestionarea unor fonduri europene. Dar sunt voci care susţin că fostul prefect Macaleţi aer fi jucat un rol major în producerea acestui divorţ.
Oricare ar fi cauza, soţii Huncă, acum divorţaţi pentru a doua oară, în calitate de cadre didactice n-au demonstrat că sunt repere morale pentru societatea botoşăneană. Cel puţin Mihaela Huncă, ticăloşită politic de cum a intrat în PSD, are o contribuţie majoră la degradarea învăţământului botoşănean atât în plan profesional cât şi educativ.
După tragedia de la Club Colectiv din Bucureşti, tinerii ieşiţi în stradă au strigat „Corupţia ucide!”. Da, ucide, dar nu numai fizic ci şi în planul educaţiei, a moralei, a valorilor care ar trebui să ne conducă paşii în viaţă.
Din acest punct de vedere, de pe scaunul său de şef al IŞJ Botoşani, Mihaela Huncă s-a dovedit a fi o ucigaşă. Mai rămâne ca în baza anchetei care a spălat-o de imoralitate profesoara Mihaela Filip să-i cheme în judecată pe părinţii copilului pentru că i-a ştirbit autoritatea acuzând-o de discriminare în mod nejustificat. Se va găsi şi un judecător corupt care să-i oblige pe părinţi să-i repare profesoarei imaginea ştirbită printr-o daună morală de 500 lei cum s-a întâmplat şi cu o profesoară de la un colegiu din judeţ înjurată de un elev pe Facebook. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Încornoratul a fost dedus logic
Reţeta zilei: Supă minestrone
Horoscopul zilei de 23.03.2016
Judecatoare din Sinaia, adusa cu mandat la DNA Ploiesti
Aceasta ar fi primit o haina de blana pentru o hotarare prin care Consiliul Local ar fi fost prejudiciat cu 240.000 de euro
Ciolos: In Romania totul este sub control / Nu exista victime cetateni romani la Bruxelles
CNATDCU a inregistrat o sesizare privind plagiatele lui Ponta, Oprea, Ontanu, Licu si Toba
Radu Ionescu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, si-a recunoscut fapta
in dosarul in care este acuzat ca a luat mita o masina
Cod Galben de ploi, lapovita si ninsori valabil in 21 de judete,
Sunt atacurile din Bruxelles o razbunare pentru arestarea lui Salah
Abdeslam? - analiza The Guardian
Botoşani: Florin Ţurcanu dus la DNA Suceava să ia loc. Nu se ştie pentru câţi ani
Ioan Rotundu
Presa belgiana difuzeaza imagini cu suspectii atentatului de la aeroportul din Bruxelles
Trei romani au fost raniti in atentatele de la Bruxelles
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog