Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12695
De la 07 Ianuarie 2003
122872762
Editorial

Miloşi cu poliţiştii criminali

  • Ioan Rotundu
  • 26 March 2014, 23:00
Miercuri, la Curtea de Apel Suceava s-a dat soluţia definitivă în dosarul privind pe fostul agent de poliţie Alin Marian Adam. Agent de poliţie la Mihălăşeni, în ziua de 16 decembrie 2011 Adsam l-a reţinut şi adus în postul de poliţie din Mihălăşeni pe tânărul Dragoş Isac, tată a trei copii, acesta fiind suspectat de comiterea unui furt de la un bar din localitate. Ulterior s-a dovedit că furtul l-a comis o altă persoană. Pentru că Isac n-a recunoscut furtul, agentul de poliţie l-a bătut într-un mod bestial. Soţia poliţistului, care locuia în camera din spatele sediului, auzind cum ţipa Isac a strigat la soţul său să nu-l omoare.
Deşi de faţă mai era şi agentul de poliţie Marius, acesta n-a intervenit să-l oprească pe Adam de-al mai lovi pe Isac. După vreo patru ore de bătaie, Isac a decedat ăn postul de poliţie. Cei doi au încercat să şteargă urmele crimei dar n-au mai putut s-o facă în aşa fel încât să fie absolviţi de orice vină. Arestat, agentul de poliţie Alin Adam a fost condamnat de către Tribunalul Botoşani la 18 ani închisoare pentru omor deosebit de grav. Numai că, miercuri, la Curtea de Apel Suceava judecătorii i-au redus pedeapsa la numai şase ani închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte şi nu omor deosebit de grav.
Nu este primul proces când la Curtea de Apel Suceava se dau soluţii atât de blânde infractorilor criminali sau chiar achitarea. De mai mult timp se zvoneşte că la Curtea de Apel Suceava s-a format o mafie care cuprinde judecători, procurori, avocaţi şi poliţişti şi dacă ştii cum să contactezi această mafie poţi scăpa de pedeapsă.
Profitând de faptul că la această instanţă soluţiile pronunţate sunt în cea mai mare parte definitive şi irevocabile, se pot aranja soluţii favorabile cu judecătorii, verigile de legătură fiind avocaţii şi chiar procurorii.
Dragoş Isac putrezeşte în cimitirul din satul Năstase iar soţia sa a rămas să crească trei copii. Poliţistul criminal va mai executa vreo doi ani de închisoare şi va fi eliberat pentru bună purtare.
În mai 2012, în postul de poliţie din Viişoara cetăţeanul Lionel Ciobanu a fost bătut de şeful de post până şi-a dat duhul. Poliţistul Mircea Grigore este şi acum în libertate şi se poartă mândru prin oraşul Darabani, unde locuieşte în prezent.
Bătăile prin posturile de poliţie sunt obişnuite. Agenţi de poliţie, mai ales cei tineri, sunt extrem de violenţi şi nu se sfiiesc să lovească şi femeile însărcinate. Cunosc astfel de cazuri petrecute În judeţ. Cu câţiva ani în urmă, un poliţist din Ştefăneşlti a ridicat un copil din curtea casei, părinţii săi nefiind acasă, l-au dus la post şi l-au bătut să recunoască furtul unor iepuri de casă de la un vecin.
Invocând interdicţia de a da relaţii presei, agenţii de poliţie, în special de la comune, nu dialoghează cu jurnaliştii şi îţi rând în nas dacă-i întrebi de abuzurile comise. Deşi sediul de polşiţie este instituţie publică, filmatul este interzis în mod abuziv şi fără a exista vreun temei legal.
Dar nu numai poliţiştii sunt dornici să bată cetăţenii pentru a-şi arăta autoritatea şi vitejia, crezându-se eroi din anumite filme. Acelaşi lucru se poate observa şi la unii poliţişti comunitari, la jandarmi dar mai ales la unii agenţi de pază de la firmele private. Acest val de violenţă care se manifestă din partea oamenilor în uniformă este consecinţa corupţiei care domină clasa noastră politică, este consecinţa manifestărilor autoritariste ale unor politicieni ajunşi în funcţii importante în stat.
Cum poţi reclama agenţii de poliţie de la comune şefului de la judeţ când despre comisarul şef Cucoreanu se spune că atunci când era poliţist la Dorohoi bătea ţiganii să recunoască faptele din dosarele cu autori necunoscuţi.
N-am auzit pe nici un prefect de Botoşani postdecembrist să ia atitudine faţă de abuzurile poliţiei şi să ceară ministrului de Interne măsuri ferme. Nu l-am auzit nici pe fostul prefect Roman nici pe actualul prefect Macaleţ să fi luat atitudine şi să fi condamnat public abuzurile dovedite ale poliţiştilor.
Revenind la atmosfera de corupţie care se spune că ar domina magistraţii (pe unii dintre ei) de la Curtea de Apel Suceava, aştept clipa când voi afla că procurorii DNA-ului au reţinut doi, trei dintre judecătorii corupţi, că a operat arestări printre avocaţii şi poliţiştii corupţi. Până atunci, la Curtea de Apel Suceava dreptatea, în cel mai fericit caz, ţi-o poţi cumpăra. Dacă nu ai bani, nu vei avea nici dreptate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Regretul lui Putin
Reţeta zilei: Pastă de mici
Vanda Vlasov, audiată la DNA ca martor în dosarul tatălui ei
tata nu a pus mana pe bani, e nevinovat jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii tata joacă la cazinouri. Ce, violează copii?
Există din nou frica faţă de Rusia, care va avea consecinţe economice
ministrul luxemburghez de externe
Victor Ponta: Schema ratelor reduse se aplică din iulie
Ioana Petrescu, săraca, a fost greşit inţeleasă
Execuţia bugetară pe februarie: Deficit de 3,1 miliarde lei, adică 0,46% din PIB
Cine este Misu Negriţoiu, viitorul şef al ASF
Traian Băsescu: E posibil ca România să fie unul dintre beneficiarii repoziţionării resurselor militare ale NATO
ceea ce ar putea atrage intensificarea activităţilor de spionaj
Week-end aniversar cu premii record la Uvertura Mall
Botoşani: Reclamagiul profesionist şi patronul mafiot
Ioan Rotundu
Șefii de la Agricultură au raportat că sunt în grafic
Mircea Geoană vine la Botoșani
S-a constituit Biroului Electoral Botoșani
Prefectul a cerut profesorilor să salveze Bacul de anul acesta
Violența în școli pârâtă prefectului Macaleți
Revolta pensionarilor împotriva pierderilor de apăp din reţea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog