Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18145
De la 07 Ianuarie 2003
122878212
Editorial

Ne fură, ne mint, ne înşeală şi vor acum să-i iertăm

  • Ioan Rotundu
  • 3 May 2017, 23:00
Forţele malefice ale lui Traian Băsescu par inepuizabile. După ce l-a scos din minţi la propriu pe Teodor Stolojan şi i-a luat locul de candidat la Preşedinţia României, după ce l-a ars cu „flacăra violet” pe Mircea Geoană care s-a culcat în noaptea alegerilor din 2009 preşedinte al Românei şi s-a trezit dimineaţa pe post de fraier al lui Băsescu, după ce s-a lăudat că el este preşedintele ţării care a declanşat lupta împotriva corupţiei prin a încuraja DNA-ul să-i tragă la răspundere pe toţi înalţii politicieni în afară de persoana sa, acum acelaşi Băsescu, marinarul cu apucături de bădăran şi înclinaţii spre escrocherii ne cere clemenţă.
Din momentul în care procurorii DNA-ului, cu care s-a lăudat că luptă împotriva corupţiei cât a stat la Cotroceni, i-au luat la întrebări pe unii din familia sa implicaţi în acte de corupţie, vajnicul luptător şi-a dat arama pe faţă şi s-a arătat românilor în toată splendoarea sa de impostor.
Ieri, când penalii şi potenţialii penali din Comisia juridică a Senatului au decis să-i graţieze şi pe corupţii aflaţi după gratii sau se acomodează prin arestul Poliţiei ori la domiciliu sub control, judiciar, Băsescu declara presei cu şiretenia sa perversă că a sosit momentul ca toate relele politicienilor de până acum să fie iertate, să se declare un „Moment 0” de la care actualii politicieni să-şi continuie activitatea pe picior de egalitate cu cei cinstiţi şi devotaţi valorilor sociale.
Pe limbajul marinăresc al lui Băsescu, toţi politicienii care ne-au furat, minţit, înşelat să fie iertaţi de faptele lor de până acum, să fie declaraţi cinstiţi şi morali şi tot ei să ne conducă şi de acum înainte. În mintea înceţoşată de grogul marinăresc, Băsescu n-ar avea nimic împotrivă ca penalul Liviu Dragnea să fie premierul României,. Ca Viorel Hrebenciuc pe care l-a numit „Şobolanul rozaliu” să iasă de după gratii şi să fie secretarul general al Guvernului Dragnea iar el, Băsescu, s-ar mulţumi şi cu preşedinţia uneia din cele două Camere ale Parlamentului.
Băsescu susţine lupta împotriva corupţiei cu condiţia ca DNA-ul să-i lase familia în pace, s-o lase pe Elena Udrea să-şi cheltuie liniştită milioanele de euro adunate prin ameninţări la adresa unor oameni de afaceri folosindu-se din plin de relaţiile sale văzute şi nevăzute cu Băsescu.
Mai vrea Băsescu ca procurorii DNA-ului să nu-şi mai bage nasul în modul în care partidele politice ş-au finanţat campaniile electorale, de unde au primit bani şi ce-au oferit la schimb. În privinţa acestei nevoi de partid el este perfect de acord cu Dragnea, Tăriceanu, foştii Oprea şi Daniel Constantin pentru că toţi au făcut acelaşi lucru: au arvonit bugetul statului în interese de partid şi de natură electorală.
Băsescu vrea ca furturile din banii publici de până acum să fie considerate păcate ale tranziţiei şi să rămână nepedepsite. Ne promite că dacă vom fi înţelegători şi nu vom protestat împotriva graţierii corupţilor, toţi actualii politicieni vor deveni cinstiţi cu noi. Vrea Băsescu ca lupii care de peste 25 de ani ne atacă stâna să-i recunoaştem pentru viitor cei mai buni paznici ai valorilor democratice. Şi copii ştiu că lupul îşi schimbă părul, nu şi năravul!
Aseară românii au ieşit din nou în stradă. Mai puţini dar se vor înmulţi. Năpârcile din Parlament să ia aminte că nu ne pot prosti la nesfârşit. Când va veni ziua judecăţii noastre bor plătit pentru toate umilinţele la care ne-au supus şi ne supun. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă AJFP Botoşani
Toata conducerea executiva a CFR Marfa vizata de ancheta DIICOT
Presa romaneasca in 2016-2017, impartita in instrumente de propaganda-dezinformare
si furnizori de jurnalism de calitate
Romanii, fruntasi la dobandirea cetateniei altui stat UE
Ponta anunta ca lucreaza cu Teodorivici si Constantin la amendarea proiectului de lege privind salarizarea unitara
Intr-o epoca in care democratia se confrunta tot mai mult cu populismul,
nu are cine sa mai explice poporului ca solutiile cele mai usoare nu sunt neaparat cele castigatoare
Siegfried Muresan propune un proiect pentru combaterea propagandei ruse din presa si retelele sociale,
finantat din bugetul UE cu 3 mil euro
Imagini in exclusivitate, filmate in Coreea de Nord.
Ministerul Turismului vrea sa desfiinteze actualele birouri de promovare din strainatate,
acuzand cheltuieli pe care acestea nu le pot justifica
BPN al PNL l-a propus pe Eugen Nicolaescu pentru postul de viceguvernator al BNR
Mihnea Motoc, numit in conducerea unui think-tank al Comisiei Europene
, in domeniul politicii de aparare
Bancul zilei: Consecinţele abstinenţei la alcool
Horoscopul zilei de 4.05.2017
Lumea lu’ Rotundu devoalează boicotul celor din PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog