Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6363
De la 07 Ianuarie 2003
122578302
Editorial

Neruşinarea corupţiei, virtutea corupţilor

  • Ioan Rotundu
  • 13 November 2017, 23:00
Ieri, în faţa sediului DSNA din Bucureşti, corupţii din PSD s-au înghesuit să-l apere pe primul corupt al ţării Liviu Dragnea. Din servilism politic faţă de şef, din solidaritate specifică mafioţilor, nici nu mai contează adevărata cauză a acestei solidarităţi de vreme ce ruşinea de societate a dispărut cu desăvârşire inclusiv la demnitarii de rang înalt în stat.
Tupeul corupţilor din PSD a ajuns la cel mai înalt nivel de nesimţire, de neruşinare, ieri ceştia sfidând pe faţă instituţiile statului care au menirea de a aplica legea tuturor celor ce-o încalcă, indiferent de rangul lor în politică sau în stat.. Cum a fost posibil? Pentru că la români educaţia este extrem de precară, ca să nu spun că lipseşte cu desăvârşire, la mai bine de jumătate din populaţia rămasă în ţară pentru că nu s-ar pricepe sau n-are chef de muncă printr-oi ţară europeană unde să câştige bani mai mulţi decât ajutorul social oferit de PSD.
Lipsa de educaţie o găsim şi la cei de rang înalt în politică şi în stat. Dovadă ieri în faţa DNA au putut fi văzuţi zeci de membri marcanţi ai PSD, printre care secretarul general Marian Neacşu, vicepremierul Paul Stănescu (foto) si deputatul Claudiu Manda veniţi să-l susţină pe liderul partidului, Liviu Dragnea, care a fost audiat de procurorii anticorupţie pentru un şir lung de acte de corupţie ce i-au adus o avere personală colosală, poate mai mare decât bugetul Consiliului Judeţean Teleorman, judeţ pe care l-a condus în stil dictatorial şi pe care l-a jefuit ca la drumul mare..
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat luni că a fost prezent la sediul DNA din ”umanitate şi prietenie". Iată care sunt valorile sociale şi profesionale ale liderilor PSD, „umanitate şi prietenie” în apărarea corupţiei şi a corupţilor. Acest principiu de solidaritate de gaşcă mafiotă l-am putut observa şi în Parlamentul României unde maşina de vot a PSD a blocat cercetarea penală a parlamentarilor corupţi prin neridicarea imunităţii.
Şi s-a mai putut observa ceva ieri în faţa sediului DSNA Bucureşti, Jandarmeria română a fost prezentă în număr mare să-l apere pe Liviu Dragnea de cine? De procurorii anticorupţie, desigur. Jandarmii au primit ordin de la ministrul de Interne Carmen Fan să-l apere pe Liviu Dragnea, simbolul corupţiei la români, adică să intimideze pe cei din interiorul sediului DNA că dacă au de gând să-l reţină vor avea la rândul lor o mare problemă.
Gestul ministrului Carmen Dan de a folosi jandarmii pentru intimidarea procurorilor anticorupţie nu trebuie trecut cu vederea. Cred că Procurorul General al României Augustin Lazăr ar trebui să deschidă o anchetă şi să stabilească cine le-a dat ordin jandarmilor să fie prezenţi în faţa sediului DNA şi care le-a fost ordinul de luptă, de vreme ce nimeni din DNA n-a declarat că i-a solicitat.
. Această amantă a lui Dragnea, cum singură a recunoscut indirect în spaţiul public, trebuie să afle că legea este valabilă şi pentru ea şi c㠄epoca Dragnea” se apropie de apus şi toţi cei care l-au susţinut şi favorizat în actele sale de corupţie vor trebui să dea socoteală.
Folosirea jandarmilor ca mijloc de intimidare a justiţiei nu trebuie să ne mire ci trebuie să ne alarmeze la maxim pentru că ne paşte un nou pericol. Carmen Dan este ministrul care a cerut competenţe extinse pentru jandarmi, inclusiv dreptul de cercetare penală, a cerut puteri noi pentru poliţişti, inclusiv de a ne lua de pe stradă şi reţine 24 de ore fără a da socoteală pentru un astfel de abuz.
Aceste demers al ministrului Carmen Dan trebuie să fie pentru noi semnalul că societatea românească începe să devină una poliţienească, o creaţie malefică a grupării corupte care a pus mâna pe ţară, a luat-o prizonieră.
Din nou mă văd nevoit să constat că lipsa de educaţie a majorităţii poporului român este nişa găsită de gruparea mafiotă a liderului corupţiei Liviu Dragnea pe care o valorifică din plin pentru a-şi consolida puterea.
Aş vrea să cred că audierea de ieri a lui Liviu Dragnea înseamnă şi sfârşitul carierei sale de politician, de satrap la papion care vorbeşte dulce şi zâmbăreţ în timp ce a băgat adânc cancerul corupţiei în societatea românească.
Aş vrea să cred că ieri, din sediul DNA Bucureşti, s-a dat semnalul luptei împotriva corupţiei la nivelul cel mai înalt. Faptul că Oficiul European Anti-Fraudă este alături de DNA-ul nostru şi a declarat public că Liviu Dragnea a furat din banii europeni, sper să-i trezească la realitate şi pe acei aplaudaci ai liderilor PSD care nu înţeleg că sărăcia lor este consecinţa corupţiei şi a evaziunii fiscale.
Investigaţiile OLAF au fost încheiate cu recomandarea de recuperare a 21 de milioane de euro; găsindu-set dovezi care sugerează înţelegeri între beneficiari, funcţionari şi contractant
Mai trebuie să înţeleagă românii de rând că prezenţa la DNA a vicepremierului Paul Stănescu, numărul doi în Guvernul Tudose, a transmis un semnal dezastruos în plan extern iar consecinţa a fost devalorizarea accentuată a leului în faţa dolarului. Tot românul needucat plăteşte oalele sparte de guvernaţii corupţiei şi nu înţelege de ce. Nici n-o să înţeleagă câtă vreme va aplauda corupţia şi corupţii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replica matură a copilului
Horoscopul zilei de 14.11.2017
Mai multi membri PSD s-au prezentat, luni, la DNA in semn de sustinere fata de Liviu Dragnea, audiat de procurori
Consilierul lui Tudose, atac la Dragnea:
Cat timp o sa mai polueze agenda publica problemele personale ale unui singur om? De ce nu demisioneaza domnul Dragnea?
Carmen Dan, despre numarul mare de jandarmi prezenti la audierea lui Liviu Dragnea la DNA:
Jandarmeria pazeste acolo in mod frecvent. A fost o prezenta numeroasa de persoane
Liviu Dragnea despre un posibil miting PSD:
Nu voi vrea niciodata miting pentru sustinerea mea, dar nu o sa opresc pe nimeni daca se va dori miting pentru sustinerea programului de guvernare
Dragnea, dupa ce Piperea i-a cerut demisia:
Nu analizez ce spune unul sau altul / Daca il consiliaza bine pe premier, sa ramana, nu ma intereseaza
Oficiul European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), despre dosarul in care este vizat Dragnea:
Investigatiile au fost incheiate cu recomandarea de recuperare a 21 de milioane de euro; am gasit dovezi care sugereaza intelegeri intre beneficiari, functionari si contractant
Badalau despre sustinerea liderului PSD la DNA:
Asta inseamna umanitate si prietenie
Cine lipseste din poza PSD-istilor de la DNA?
Manual de capturare a unui stat.
Citeva observatii despre dosarul Dragnea - Tel Drum
Primul ministru din Guvernul Tudose care anunta scaderi de salarii. Lucian Sova:
Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%
Liviu Dragnea: Resping categoric toate acuzatiile.
Mai multi membri PSD s-au prezentat, luni, la DNA in semn de sustinere fata de Liviu Dragnea, audiat de procurori
Ipocrizie popească de rang mitropolitan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog