Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6555
De la 07 Ianuarie 2003
122866622
Editorial

Nevolnicia liberalilor botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2016, 23:00
Dacă avem în vedere faptul că municipiul Botoşani, reşedinţă de judeţ, are un primar liberal, adăugând şi populaţia de la celelalte 35 unităţi administrative din judeţ care au tot primar liberal, atunci cam 60% din populaţie se află sub control liberal.
Cu toate acestea, conducerea Consiliului Judeţean Botoşani formată din preşedinte şi doi vicepreşedinţi va fi formată de către PSD. De ce rezultă o astfel de anomalie? Pentru că la Botoşani cetăţenii care au mers la bot au votat cu primarul Flutur în majoritatea lor dar votul la consiliul local şi judeţean s-a dus mai mult către PSD.
Şi în judeţ s-a întâmplat la fel. Au fost votaţi primarii pentru rezultatele lor obţinute în mandatul expirat dar la consiliul local şi cel judeţean mai multe voturi s-au dus către candidaţii PSD.
Am explicat de ce s-a întâmplat această anomalie de vot. Majoritatea covârşitoare a votanţilor au fost la ţară pensionarii şi asistaţii sociali aflaţi în număr mare la comunele cu primari PSD iar la oraşe acestor pensionari li s-au adăugat bugetarii. Dacă la vot ieşeau mai mulţi tineri, balanţa se înclina spre liberali şi atunci judeţul nostru nu redevenea un judeţ roşu iar noi să fim obrăzaţi de acum înainte oriunde ne vom duce prin ţară.
Liberalii au pierdut controlul judeţului în vara lui 2014 când celebra ordonanţă a migraţiei politice dată de premierul Victor Ponta a facilitat migrarea către PSD a mai multor primari liberali. Au plecat atunci primarii de la Săveni, Adăşeni, Avrămeni, Corlăteni, Corni, Hilişeu-Horia, Hlipiceni, Pomârla, adică opt la număr şi care reprezentau un segment important de populaţie, deci de voturi.
Migrarea s-a produs ca replică la preşedintele de atunci a Consiliului judeţean, Florin Ţurcanu, care în loc să-i sprijine pe primarii liberali, el a dirijat fonduri importante către primăriile cu primari PSD. De ce a procedat aşa? Pentru că i-a cerut Costel Şoptică, liberalul deputat cu firmele abonate la lucrările de la primăriile cu primari PSD în care găsise buni parteneri de afaceri. Primarii liberali n-au acceptat să fie furaţi de către firmele lui Şoptică şi nici să fure din bugetul local pentru a-l îmbogăţi pe acesta.
Dacă procurorii de la DNA Suceava ar fi luat lista cu împărţirea banilor de la bugetul judeţului către primări şi verificau sumele acordate la anumiţi primari ai PSD şi cine efectua lucrările astfel finanţate, descopereau iute că între aceşti primari şi firmele lui Şoptică există o strânsă legătură oneroasă. N-am putut înţelege de ce n-au făcut-o nici măcar după ce l-au legat pe Ţurcanu.
În toată campania electorală, primarii liberali n-au avut nici un sprijin politic calificat de la conducerea judeţului. Dimpotrivă, au fost consecvent boicotaţi de către duetul infracţional Giread㠖 Şoptică.
Vă asigur că şi în continuare Şoptică şi Gireadă vor face afaceri bănoase şi cu conducerea PSD a Consiliului judeţean. Şpaga n-are culoare politică iar ambii liberali sunt experţi în a o mânui.
De suferit vor avea primarii liberali de comune care vor fi boicotaţi la finanţările din bugetul judeţean pentru a fi compromişi şi pentru ca activiştii rurali ai PSD-ului să-i otrăvească pe săteni cu remarca „aţi votat rost, o duceţi prost”.
La toamnă, când se vor apropia alegerile parlamentare, primarii liberali vor fi şantajaşi de Macaleţi în calitate de preşedinte al Consiliului judeţean, şi omul se pricepe la a şantaja, că dacă nu aduc voturi pentru parlamentarii PSD vor fi aspru pedepsiţi.
La toamnă, salvarea judeţului şi a ţării de ciuma roşie a PSD-ului poate veni numai de la tineret şi cei care muncesc în sistemul privat. Dacă ei nu ies la vot, vor mai munci alţi patru ani ca să alimenteze bugetul ţării cu bani pentru ca viitorul guvern al PSD să-i împartă la bugetari şi asistaţii sociali. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dimensiunea prostiei
Horoscopul zilei de 9.06.2016
Liviu Dragnea, la B1 TV: Am aflat de proiectul lui Ponta si Tariceanu de la tv
Nu sunt copil si il vom sustine daca e bun
O maimuta a intrat intr-o hidrocentrala si a declansata o pana de curent nationala in Kenya
Bugetarii vor putea beneficia de concediul de odihna,
chiar daca au lipsit de la serviciu un intreg an calendaristic, din diverse motive
Oprescu, dupa ce alti trei inculpati din dosarul sau au cerut acord de recunoastere a vinovatiei:
Sa fie sanatosi. Nu o sa recunosc niciodata
ANAF va simplifica si mai mult Declaratia 088 privind inregistrarea firmelor ca platitoare de TVA
Vor disparea contractele de sediu si documentele de venit
Incepe lupta in PNL: autorii infrangerii istorice de la Bucuresti au
demisionat, dar dau vina pe Ilie Bolojan, care a castigat Primaria Oradea cu peste 70%
Hans Klemm: Se transmite un mesaj periculos cand un primar condamnat castiga alegerile
Hidroelectrica a obtinut un profit de 560 de milioane de lei in primele cinci luni
Kremlinul a propus un diplomat controversat drept ambasador la Bucuresti:
Valerii Kuzmin, fostul sef al misiunii diplomatice de la Chisinau
Dan Suciu: Premierul considera ca nu e cazul sa se plimbe cu barca prin zonele inundate
pentru a-si arata implicarea
Supermaketurile sunt obligate sa achizitioneze 51% din alimentele de la producatori locali sau regionali
Botoşani: Cum na reuşit comisarul şef Bunduc să-şi aservească Poliţia Rutieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog