Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8757
De la 07 Ianuarie 2003
122868824
Editorial

Noile valori morale ale patriarhului “Dănuţ”

  • Ioan Rotundu
  • 30 January 2019, 15:50
Printre stareţii de mănăstire şi preoţii aprigi iubitori de arginţi şi mai puţin, sau deloc, de valorile morale ale creştinismului, şeful Bisericii Ortodoxe Române, patriarhul Daniel, este dezmierdat „Dănuţ”. Când se întâlnesc doi stareţi sau doi preoţi, ori sunt şedinţe la nivel de Protopopiat sau mai sus, prioritate au discuţiile legate de încasările realizate şi ce noi posibilităţi,oportunităţi şi surse de lărgire a ariei încasărilor pot fi introduse ca să aducă creşteri de venituri băneşti Bisericii şi slujbaşilor ei.
Când cresc încasările, „Dănuţ” se bucură şi-i felicită pe cei performanţi, când încasările scad „Dănuţ” se întristează şi porunceşte pedepse, „ascultări” în limbajul criptat al purtătorilor de sutană, celor care se lasă dominaţi de mila săracilor şi nu scoate bănuţul din colţul de batistă pe unde obişnuiesc babele satelor să-l păstreze pentru vremuri de restrişte.
Vicleni şi prevăzători ca nu cumva să le scadă veniturile, mai marii Bisericii au mirosit că Eugen Teodorovici, actualul ministru al Finanţelor, ar pofti la agoniseala Bisericii prin a o impozita. Aşa se explică ţipetele în spaţiul public ale preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopului Tomisului, instituţie bisericească condusă de IPS Teodosie (foto), un infractor în sutană care nu s-a sfiit să fure inclusiv din banii europeni. Destinaţi subvenţiilor
Îmbrăcat în veşminte aurite, că argintul nu mai este la modă, Teodosie a avut tupeul să se prezinte la o slujbă de sfinţire a unei biserici într-o localitate săracă venind cu un autoturism de lux. Creştinii au lăsat deoparte buna creştere şi educaţie şi l-au huiduit copios pe Teodosie cel înveşmântat în aur.
Acum, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului se plânge că Guvernul vrea impozitarea averilor Bisericii. Viclean şi fariseu ca mulţi alţi preoţi, Tănăsescu vrea să dea de înţeles că nu averile Bisericii le apără el ci pe creştinii de rând care vor trebui să plătească orice impozit va aplica Guvernul, ceea ce, în opinia preotului, este o nedreptate strigătoare la Cer, o nelegiuire.
Ce ascunde preotul prin cuvintele sale viclene este că cetăţenii, creştini sau nu, plătesc impozite pe orice venit realizat, pe casă, pe teren, pe maşină iar preoţii nu plătesc niciun fel de impozit pentru că stau ascunşi sub protecţia unei organizaţii nonprofit. Locuiesc în case parohiale spaţioase cât o pensiune turistică sau un hotel, deţin maşini de lux, încasează sume uriaşe de pe urma serviciilor religioase şi nu plătesc niciun fel de impozite.
Mai spunea preotul Tănăsescu că ar fi un mare păcat ca Biserica să aplice TVA la lumânări iar creştinii să-l plătească atunci când cumpără lumânarea. Ce nu spune preotul este că Biserica are exclusivitate în producţia şi vânzarea lumânărilor pe care le vinde la preţuri şi de 5 ori mai mari decât preţul de producţie. Dar povestea cu lumânările este o mică diversiune popească.
Biserica deţine în momentul de faţă mii de hectare de pădure, mii de animale, livezi, podgorii, pensiuni turistice în mănăstiri sau zone de agrement de pe urma cărora realizează venituri uriaşe. Nu impozitarea lor ar trebui aplicată, ci o lege gen Cuza prin care toate aceste averi să fie secularizate. Preoţii să fie păstori de suflete şi nu oameni de afaceri a căror venituri să nu fie impozitate.
Ne tot bagă în faţă reprezentanţii Bisericii că ei au construit şi întreţin cămine sociale pentru persoanele neajutorate. Aşa este, numai că toate acestea nu s-au realizat şi nu sunt întreţinute din veniturile bisericii ci din donaţii publice şi alocări de sume de la bugetul statului. În realitate această protecţie socială cu care se laudă Biserica este o altă sursă de venituri pentru preoţi. Nicio autoritate a statului nu verifică cum foloseşte Biserica banii alocaţi de la bugetul public.
Purtătoarea moaştelor BOR în chiloţi, cum a numit-o un actor pe Gabriela Firea, vrea acum să-l facă cetăţean de onoare al Bucureştiului pe patriarhul Daniel. Cică pentru strădania de a ridica Catedrala Mântuirii Neamului şi alte lucruri bune făcute prin Bucureşti. După ce a alocat din bugetul Capitalei peste 100 milioane lei Patriarhiei, după ce primăriile de sector au alocat milioane de lei bisericilor, Firea vrea să-l onoreze cu titluri înalte pe cel mai lacom şi controversat patriarh al BOR.
Patriarhul Daniel a răsturnat valorile morale lăsate moştenire omenirii de către Iisus din Nazaret. În timp ce Iisus a condamnat modul de viaţă opulent al bogaţilor, inclusiv al preoţilor din templul Ierusalimului, la peste 2.000 de ani s-a născut în România un şmecheraş care a ştiut să folosească abil sutana preoţească şi să se ridice în rangul cel mai înalt al credinţei ortodoxe.
Iar de pe această poziţia a predicat că nu este un păcat să fii bogat, păcatul apare doar dacă nu ştii să chiverniseşti bogăţia. “Dănuţ” ştie s-o chivernisească, s-o înmulţească şi să-şi mărească puterile în stat, propovăduind minciuna, vicleşugul, fariseismul drept valori creştine. Culmea, predicile sale prind la masa de creştini aflaţi într-un obscurantism de tip medieval. Pe “Dănuţ” îl ajută şi puterea politică care a abandonat educaţia adevărată a noilor generaţii în favoarea Religiei pe care a introdus-o ca disciplină şcolară. De când se predă Religia în şcoli elevii au ajuns să-i bată pe profesori, pe părinţi, să-şi omoare bunicii şi să fugă de la şcoală pentru a sta prin baruri şi a se droga.
Dar dacă ai curajul să dezvălui public aceste poziţii dominante ale BOR în viaţa cetăţenească, să critici abuzurile preoţilor, se vor găsi pretinşi creştini care n-au citit la viaţa lor un verset din Biblie dar care pozează în apărătorii Bisericii invocând “să faci ce spune popa, nu ce face el”. Cu aşa cretini în educaţia civică cum să nu prospere “Dănuţ” şi armata lui de slujbaşi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 28. 01 – 3.02.2019
Bancul săptămânii: Nedumerire la spovedanie
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Ioan Rotundu
Gică Iliescu, baronul primar de Gorbăneşti care minte pe bani frumoşi
Ioan Rotundu
La Botoşani, PLUS stă pierdut în ceaţă
Ioan Rotundu
Uraganul fiscal stă să se năpustească asupra românilor
Ioan Rotundu
Decizie a Curții Supreme în cazul dosarelor ajunse la completurile de 5.
Cine sunt magistrații care îl judecă pe Dragnea
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.02.2019
Lumea lu Rotundu Războiul cumnatelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog