Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6890 lei
1 USD = 4.1126 lei


Număr accesări
Astăzi:
18162
De la 07 Ianuarie 2003
66217127
Editorial

Noutăţi din politica botoşăneană

  • Ioan Rotundu
  • 7 May 2007, 23:00
Cu atenţia concentrată asupra luptei dintre preşedintele suspendat Băsescu şi Parlament, am cam ignorat mişcările din politica locală. Iar, departe de ochii publicului votant, prin partide s-au produs o serie de schimbări, de mutaţii de cadre, încadrabile perfect pregătirilor pentru alegerile locale din vara anului viitor. Manevra politică, după unii abilă, după alţii condamnabilă a liberalului Romulus Eram, prin care acesta a ajuns vicepreşedinte al Organizaţiei municipale PNL Botoşani, deşi în conferinţa partidului n-a întrunit numărul necesar de voturi, este de notorietate. Surse din interiorul partidului clamează faptul că Eram l-a constrâns pe Tupiluş, cel ales statutar vicepreşedinte, să renunţe la funcţie pe motiv „ de boală”. Indiferent ce s-a întâmplat, preşedintele PNL, deputatul-doctor Liviu Câmpanu a girat cu funcţia sa „inovaţia politic㔠a lui Eram, oficializând-o.
Recent a avut conferinţă judeţeană la Botoşani şi PNG-ul lui Becali. Ciuştea a fost oficializat preşedinte statutar, secondat de Lucian Feodorov, ca prim-vicepreşedinte. Cunoscut şi sub denumirea de „demolator de şefi”, Feodorov, după cum îi este obiceiul, va privi numai spre scaunul lui Ciuştea. Aşa a făcut şi când Dănuţă l-a oploşit vicepreşedinte la PSDR-ul lui Cunescu. A vrut să-l dea jos din funcţia de preşedinte. Când locul lui Dănuţă a fost luat de Doina Dreţcanu, Feodorov a râvnit la funcţia acesteia. Mai mult, începuse să aspire şi la un post în conducerea centrală a partidului. L-a simţit Athanasiu, care devenise preşedintele PSDR, în locul lui Cunescu, şi i-a dat un şut în fund, eliminându-l din partid.
După un popas pe la Comunitatea ruşilor lipoveni din România, cum-necum, iată-l prim-vicepreşedinte la PNG Botoşani. Deja au apărut primele victime. Mihai Jâtaraşu, consilier judeţean, cel care l-a adus pe Feodorov în PSDR-ul lui Sandu şi Dănuţă, a părăsit PNG-ul, în urma unor neînţelegeri cu Feodorov şi s-a mutat la PSD. Cel puţin aşa susţin surse din PSD. Odată cu Jâtaraşu a plecat şi Gheorghe Groza, un alt activist de teren valoros pentru orice partid. Este chiar incitantă aşteptarea până când Feodorov va declanşa lupta pentru scaunul lui Ciuştea, cei care-l cunosc susţinând că Feodorov nu este omul să renunţe uşor la „demolarea şefului”. Se pare că Feodorov şi-a făcut din acest mod de a aborda relaţia cu şefii un ţel al vieţii sale.
Prin culise se mai vehiculează informaţia că primarul Cătălin Flutur, la alegerile locale de anul viitor, va candida pe listele PNG. Asta numai în condiţiile care preşedintele Băsescu va fi suspendat, iar PLD-ul şi PD-ul vor deveni partide invizibile. Tot surse din PSD susţin că Ciuştea s-ar fi lăudat către Conţac că Flutur va fi candidatul PNG la primăria Botoşani. Primarul Flutur a negat că ar putea deveni candidatul PNG, dar a recunoscut că a avut discuţii cu Ciuştea în scop de colaborare politică. Flutur a fost şi invitat la recenta conferinţă judeţeană PNG.
Revenind la plecarea din PNG a lui Jâtaraşu şi Groza, consecinţele nu vor fi prea plăcute pentru Ciuştea. Majoritatea primarilor PNG au fost recrutaţi de Groza şi Jitaraşu. Deja sunt semnale că aceştia îşi fac bagajele pentru a-i urma în PSD. Mai ales că peste PSD începe să se contureze o aureolă a revigorării politice. Iată, aşadar, că prin mediul politic botoşănean au loc mişcări de trupe, reorganizări de forţe, ademeniri de la un partid la altul. Ceva rămâne, totuşi, neschimbat. Fondul problemei cu care partidele abordează electoratul, lipsa ofertei politice, personalitatea îndoielnică a candidaţilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


DNA-ul este mâţa pe care Conţac o arată prefectului
Ziua Europei marcată la Botoşani
Blândeţe şi gingăşie pentru conducerea societăţii Apa Grup
Consilierii vor alege instrumente pentru filarmonişti
Pensionarii botoşăneni îşi fac bagajele
Patru amenzi şi 13 avertismente aplicate de SGA în luna curăţeniei
500 mii lei pentru continuarea lucrărilor la sediul CCD
Conducerea CCD nemulţumită de chioşcurile din faţa sediului instituţiei
Clienţi pentru fosta fabrică de cauciuc Arca
Preoţii francezi ne-au recomandat să facem agricultură cu calul şi căruţa
Simpozion organizat de Camera de Comerţ
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Punct final al Caravanei ocupării în mediul rural
Finanţele stau cu ochii pe încasările de la Apa Grup şi Termica
Dosar penal pentru un hanorac furat
Comunicat de presă CJ
Horoscop
Comentariu la comentarii (LXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Citate şi cugetări din România II
Tratament diferenţiat
Plescoi: oaia ca rafinament
Insistaţi, că nu se ştie ce poate aduce ziua de astăzi!
Zece permise de conducere falsificate
Conţac l-a etichetat pe prefect cu întreg regnul animal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!