Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4075
De la 07 Ianuarie 2003
122889724
Editorial

Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs

  • Ioan Rotundu
  • 27 April 2018, 23:00
Viorica Dăncilă a repetat papagaliceşte ce a declarat public Liviu Dragnea, amantul său politic din vremurile pe când amândoi puneau ţara la cale, aflaţi pe meleagurile teleormănene: „Nu văd niciun motiv să demisionez.”
. Desigur, la câtă pricepere a demonstrat până acum românilor în calitatea sa de prim-ministru surpriza mare ar fi fost dacă declara că preşedintele îi face un mare serviciu că-i cere demisia care o scapă de o corvoadă ce o depăşeşte şi pe care şi-a asumat-o forţată de Dragnea.
Ce nu pricepe Dăncilă şi ar fi trebuit să fi înţeles dacă era responsabilă şi conştientă că funcţia de prim-ministru nici pe departe nu este asemănătoare cu cea de profesoară la Videle pe când preda silabisind din manual până când elevii s-au prins de şmecherie şi i-au furat cartea, obligând-o să le dea liber până şi va găsit un alt manual. În primul rând n-a priceput că ea nu este prim-ministrul lui Dragnea sau a PSD-ului, ci al României. Da, a ajuns în funcţie propusă de PSD, dar din momentul în care a depus jurământul s-a obligat faţă de ţară să respecte Constituia, legile ei, să fie loială statului român, să apere siguranţa naţională şi implicit a cetăţenilor, ni poate fi şi o executantă a dorinţelor lui Dragnea şi a celor care-l înconjoară.
N-a priceput că nu are darul vorbirii, nu are expertiza politică necesară unei astfel de funcţie şi că de câte ori a ieşit cu declaraţii publice a gafat, făcând grave confuzii cum a fost cea că Guvernul a dat o lege pentru organizarea Centenarului Unirii, ea neştiind că guvernul doar emite hotărâri, legile le fac parlamentarii. Numai această gravă confuzie a descalificat-o ca premier şi trebuia să demisioneze imediat.
Să mai adăugăm lipsa de cultură, declarând Iranul membru al UE, lipsa de coerenţă în exprimare şi gravele dezacorduri gramaticale, ceea ce a făcut-o şi o face de râsul elevilor din şcoala gimnazială.
Şedinţele de Guvern le deschide citind agramat un text scris de alţii iar după ce presa este evacuată din sală, discuţiile cu miniştrii Îi face pe aceştia să se crucească cât de proastă este dar de frica lui Dragnea se gudură pe lângă ea şi rând pe la spate de se prăpădesc. Va veni vremea când toate aberaţiile sale vor fi făcute public şi se pare că nu este departe acel moment.
Preşedintele este funcţia supremă în stat. Indiferent cine deţine această funcţie, el reprezintă statul român şi funcţia sa trebuie respectată, fie că-i place sau nu prim-ministrului. Invitaţia la mediere preşedintele Iohannis a făcut-o în virtutea prerogativelor conferite de Constituţie. Nu are prim-ministrul calitatea de a pune în discuţie o astfel de invitaţie. O onorează pentru că-l obligă Constituţia şi jurământul depus, care jurământ se depune faţă de poporul reprezentat de preşedinte. Ce discută la mediere de acum este cu totul altă problemă de poziţie susţinută cu argumente.
Neonorând invitaţia, prim-ministrul Dăncilă a încălcat Constituţia, dar mai grav jurământul depus şi aşa ceva este de acum o interpretare în sfera penalului. Încălcarea jurământului depus este un alt motiv puternic să-şi dea demisia. Mai ales că ea nu s-a supus Constituţiei ci dorinţei lui Dragnea, ceea ce însemnă că oricând şi în orice altă împrejurare o poate repeta, putând produce prejudicii grave securităţii naţionale, imaginii ţării în lume, credibilităţii instituţiei prezidenţiale.
A minţit Dragnea că Guvernul are dreptul să facă politică externă de capul lui, deşi Curtea Constituţională a stabilit pe timpul premierului Ponta că acest atribut este exclusiv al preşedintelui, a minţit şi Dăncilă susţinând public că nu era nevoie să-l informeze pe preşedinte cu intenţiile lui Dragnea de a muta ambasada de la tel Aviv la Ierusalim. Altă încălcare gravă a Constituţiei, motiv puternic să demisioneze.
Prin aprobarea în secret al memorandumului de mutare a ambasadei, Dăncilă a pus în pericol relaţiile externe ale României cu ţările arabe în care România are importante forţe umane dar mai ales în derulare importante contracte economice, precum cu Arabia Saudită, Kuweit, cu ţările Orientului Mijlociu. Încă din vremurile lui Ceauşescu, România şi-a creat în lumea arabă o imagine de ţară echilibrată faţă de conflictul israeliano-palestinian şi s-a implicat în medierea acestui conflict.
A ne situa de partea Israelului ar însemna să supărăm lumea arabă, să deschidem cutia Pandorei la actele de terorism. Vrea Dăncilă să ajungă şi România ţinta teroriştilor arabi cum a ajuns Franţa, Anglia, Germania? Vrea să fim măcelăriţi prin mall-uri, prin pieţe sau prin alte locuri aglomerate? Avem dovada inconştienţei sale, a prostiei care o domină şi a slugărniciei faţă de Dragnea, alt motiv puternic să fi demisionat.
Sunt şi alte motive dar cred că cele arătate sunt suficiente ca Viorica Dăncilă să-şi fi dat demisia fără să u-o fi cerut preşedintele Iohannis.
Afirmaţia premierului, copy paste la cea a lui Dragnea, cum că preşedintele nu are calitatea de a-i cere demisia iarăşi este o dovadă a incompetenţei sale în cunoaşterea Constituţiei şi a competenţelor pe care le are preşedintele. În primul rând că preşedintele este alesul poporului prin vot nominal iar premierul este propus de un partid. Dar preşedintele este cel care desemnează premierul propus de partid prin decret, arătând ţării că-l consideră de încredere pentru a fi învestit de Parlament în funcţia propusă.
Este dreptul preşedintelui, din moment de acordă încredere la desemnare, să-şi retragă această încredere şi să ceară demisia premierului. Nu-l demite, doar îi cere demisia iar dacă premierul este responsabil de faptele sale, îşi respectă jurământul depus, respectă voinţa poporului exprimată prin vocea alesului său preşedintele, demisionează.
Iohannis a fost învestit în funcţia de preşedinte prin votul a 6,2 milioane de români iar PSD-ul se făleşte că a câştigat puterea având în spate doar 3 milioane de voturi. Cine i-a permis Vioricăi Dăncilă să-i sfideze pe cei 6,2 milioane de români prin a-l sfida pe preşedinte ca să-i dea satisfacţie amantului său politic Liviu Dragnea, afectând grav imaginea şi credibilitatea României în cadrul UE şi în lume? I-a permis Liviu Dragnea, că ea, proastă şi incompetentă cum este, n-are priceperea de a realiza ridicolul situaţiei în care se află şi în care a poziţionat ţara. Cu cât Dăncilă se încăpăţinează să nu demisioneze din funcţia de prim-ministru, cu atât mai mult se compromite şi ne compromite. Prin gestul său de a-i cere demisia, preşedintele Iohannis a reaprins fitilul butoiului cu pulbere care este reluarea protestelor stradale.
Să-i spună cineva acestei metrese a lui Dragnea că şi Gadaffi al Libiei s-a crezut imbatabil şi a sfârşit prin a fi scos şi împuşcat dintr-o gură de canal unde s-a ascut de furia poporului. Sadam Husein s-a ascuns într-o peşteră dar tot la spânzurătoare a ajuns. Însă cel mai elocvent exemplu şi care i se potriveşte şi Vioricăi Dăncilă este sfârşitul lui Musollini şi al amantei sale. Ascunşi într-o coloană militară care se refugia spre Germania, ei au fost descoperiţi şi împuşcaţi, după care au fost spânzuraţi în spaţiu public de picioare ca să vadă întreaga lume cum sfârşesc dictatorii.
Pe la noi a existat obiceiul trasului în ţeapă, obicei lăsat nouă moştenire de domnitorul Vlad Ţepeş dar care a ruginit prin nefolosire Când furia populară se dezlănţuie, sfârşitul dictatorilor este sigur. Ca dovadă că nici Elena şi Nicolae Ceauşescu, alţi dictatori care se credeau invincibili ce au sfârşit sub ploaia de gloanţe.
Să-i amintească cineva toate acestea Vioricăi Dăncilă că sigur nu le cunoaşte. După care să-şi dea demisia, dacă nu i-a furat Dumnezeu minţile de tot, lăsând-o pe post de „pavian cu mantie” maleficului Liviu Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:
Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.
Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog