Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4459
De la 07 Ianuarie 2003
122890108
Editorial

Nume noi în lupta pentru Parlament

  • Ioan Rotundu
  • 14 July 2008, 23:00
Cu cât ne apropiem mai mult de data când vor avea loc alegerile parlamentare, cu atât lupta pentru obţinerea privilegiilor conferite funcţiei de senator sau deputat se acutizează. Pe lângă numele deja cunoscute, au apărut şi unele nume mai puţin aşteptate sau prezumate a se înscrie în această cursă.
La PSD, pe lângă numele deja enunţate, respectiv academicianul bucureştean Răzvan Theodorescu, bucureşteanul traseist politic Mihai Darie (a fost om de casă al lui Petre Roman, Traian Băsescu, Adrian Năstase şi acum Mircea Geoană), botoşăneanul Octav Cozmâncă a apărut, recent, şi numele consilierului guvernamental Paul Popa. Acesta este botoşănean şi a fost consilier municipal în legislatura 2000 – 2004, când şi-a luat şi doctoratul în protecţia plantelor, obţinând titlul ştiinţific de ing.dr. Înscrierea lui Paul Popa în cursa parlamentară aglomerează lista PSD-ului, iar preşedintele Constantin Conţac este pus într-o mare încurcătură. Perceput la centru ca omul lui Geoană, preşedintele Conţac, de când în partid au revenit în forţă şi în prim plan Iliescu şi Năstase, nu mai are trecerea şi influenţa avute cu ceva timp în urmă. Supus presiunilor de la centru, s-ar putea ca preşedintele Conţac să cedeze locuri din colegiile botoşănene unor candidaţi bucureşteni în dauna celor botoşăneni.
În PD-L a apărut numele omului de afacere Gelu Tofan. Originar din Todirenii noştri, Tofan crede că este suficient de cunoscut de către botoşăneni pentru a i se încredinţa un mandat de deputat. Să mai reamintim că Tofan este cel care a ridicat, pe cheltuiala sa, o mândreţe de biserică în satul Dămideni, comuna Româneşti, la a cărei sfinţire a participat însuşi preşedintele de atunci al României Emil Constantinescu.
Şi în PNL au apărut surprize. Fostul prefect Cristian Roman va candida pentru funcţia de deputat. El se consideră suficient de cunoscut botoşănenilor din perioada cât a fost prefectul judeţului, aşa că nu-şi face prea mari probleme în a obţine votul acestora în colegiul unde va candida. Candidatura lui Roman pe listele PNL chiar este o surpriză, mai ales că tot PNL-ul, prin preşedintele Liviu Câmpnau, a fost cel care a făcut presiuni la premierul Tăriceanu pentru a fi revocat din funcţia de prefect.
Numelui de Roman să-l alăturăm şi pe cel al lui Gheorghe Ciubotaru, în prezent vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorului, cu rang de subsecretar de stat. Ciubotaru, cunoscut botoşănenilor şi sub numele de „Gelu Prăjitură”, poreclă cu care s-a ales de pe urma candidaturii sale la Primăria Botoşani în alegerile locale din anul 2000, are de asemenea sentimentul că este suficient de cunoscut şi pozitiv perceput de botoşăneni ca să fie votat.
Deţin informaţii cum că şi liberalul botoşănean Cornel Popescu, înalt funcţionar prin Ministerul Agriculturii, ar râvni la un mandat de senator sau deputat. Ca şi candidat independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, uninominalul i-a adus lui Popescu în jur de 1900 de voturi, insuficiente să iasă consilier judeţean darămite preşedinte al CJ. Se pare că repetenţia politică care i-au oferit-o botoşănenii n-a fost suficientă şi vrea reexaminare. Unii oameni sunt născuţi să nu înveţe niciodată din greşeli, iar Popescu pare a fi unul dintre aceştia.
Am fost şi încă mai sunt unul dintre susţinătorii votului uninominal. Dar pe măsură ce ne apropiem de ziua alegerilor simt că acest sistem de vot ne va aduce o mare dezamăgire. Printre cei care şi-au exprimat până acum intenţia de a candida la parlamentare, puţini sunt cei care merită votul nostru. Restul sunt doar profitori şi fripturişti. Necazul cel mare este că tocmai aceştia din urmă au bani să-şi susţină campania şi să cumpere voturile mulţimii sărăcite, care se va vinde pe un kil de ulei şi o cinzeacă de votcă parşivă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viceprimarul care s-a ridicat la luptă împotriva proastelor obiceiuri
Şi la Flămânzi, după modelul Bucureşti, terenul public devine privat
Gogoşile electorale ale fostei primăriţe Vamanu au avut picioare scurte
Primarul PSD de Băluşeni cugetă la impozitarea capitaliştilor locali
Cel mai longeviv primar al judeţului este liberal din întâmplare
Comunicat de presă
Alocaţiile copiilor sunt jumulite ilegal
Horoscop
Noii aleşi şi-au suflecat mânecile a treabă
Deocamdată, directorul Sârbu este mai tare ca sindicatele
Noul director al DADR va fi instalat în funcţie mâine
Copilul de şase luni, ajuns alcoolic, a fost salvat
Un român organizează cel mai mare festival de pian din emisfera sudică
Program Tele'M Botoşani marţi, 15 iulie
La Ungureni, oamenii şi câinii atacă în haită
Vinde o maşină... specială
80.000 lei investiţi în grupuri sanitare ecologice
Unde nu-i cap, vai de buzunare!
Diploma lui Conţac
Comuna Hudeşti nu are nici până în prezent viceprimar
Patronii fentează statul cu sprijinul ţiganilor din Hârlău
7.000 de botoşăneni au scăpat de buletinele de tip vechi
La Parlament, mulţi viteji s-arată!
Ce nu dau ardelenii ungurilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog