Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6798
De la 07 Ianuarie 2003
122892447
Editorial

O nadă prost aruncată

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2008, 23:00
De unde până unde, din interiorul PD-L Botoşani, prin vocea lui Florin Ghiorghiţă, s-a răspândit vestea că fostul preşedinte al PSD şi prefect de Botoşani ar intenţiona să se înscrie în acest partid. Sincer să fiu, am rămas extrem de contrariat de această ştire aruncată mai mult ca nadă politică şi l-am sunat pe ing. Mihai Baltă. L-am sunat pentru a afla adevărul de la sursă şi nu din cosmetizarea unei informaţii de către persoane interesate. Acesta a negat vehement că ar fi fost contactat de către cineva de prin PD-L sau că intenţionează să râvnească la carnetul de membru în această formaţiune politică. „Nu comentez zvonuri” a fost tot dialogul cu persoana sa. Mihai Baltă a ţinut să-mi mai precizeze că, în pofida celor declarate de către actualul preşedinte PSD Constantin Conţac, că el şi-a plătit cotizaţia către partid, inclusiv pe întreg anul 2007. N-a apucat s-o plătească pe luna ianuarie şi februarie a.c.
Cred că întreaga tevatură este o diversiune, este o încercare prin care Baltă pur şi simplu este invitat să se înscrie în PD-L. Am urmărit cu atenţie şi comentariile postate pe site-ul Jurnalului, referitoare la o eventuală înscriere a sa în acest partid. Unii comentatori au fost încântaţi de veste, alţii s-au manifestat cu oarecare reticenţă, dar şi unii şi alţii s-au exprimat apreciativ la adresa omului ce-a jucat un rol important în istoria politică a judeţului şi pe care istoria îl va aşeza la locul cuvenit. Faptul că Mihai Baltă n-a dispărut din conştiinţa unor botoşăneni, ce continuă să îi aprecieze trecutul politic şi de om care a marcat administraţia publică locală de pe postul de prefect, îl onorează.
Dar de la aceste aprecieri, la a-l vedea pe Baltă înscris într-un partid unde să stea alături de Florin Ghiorghiţă, cel care a lansat informaţia, mi se pare o aberaţie politică. Baltă este cel care a dat personalitate PSD-ului botoşănean, conducându-l ani la rând. Cât Baltă s-a aflat în fruntea PSD partidul a crescut în dimensiune, s-a întărit cu valori umane, s-a înconjurat cu lideri mult mai credibili decât cei aflaţi prin alte partide.
Ca prefect, Mihai Baltă n-a fost implicat în scandaluri, numele său n-a fost alăturat celui unor persoane corupte, în partid a domnit liniştea şi buna convieţuire. Toată această tihnă de partid a început să fie tulburată odată cu apariţia la Botoşani a controversatului personaj Mihai Darie. Fost om de casă la Petre Roman, umil servil al lui Traian Băsescu, trimis al lui Băsescu la PD Botoşani pentru a curăţa partidul de Flutur şi oamenii lui, devenit apoi omul de pază şi încredere al lui Adrian Năstase, Mihai Darie a ajuns la Botoşani cu misiunea de a curăţa partidul de oamenii lui Iliescu. Şi-a îndeplinit cu brio misiunea, iar Mihai Baltă a fost una din victimele sale.
Chiar dacă a fost marginalizat de către propriul partid, nu cred nici o secundă că Mihai Baltă poate da cu piciorul în imaginea pe care a construit-o în conştiinţa botoşănenilor si să devină un traseist politic precum junele Ghiorghiţă. Cum nu-l văd luându-se de mână cu Egner şi, amândoi, să bată la porţile PNL. Desigur, în PD-L şi PNL sunt oameni valoroşi, alături de care Baltă ar putea sta fără jenă. Dar el nu este un simplu fost membru PSD, el este unul din fondatorii partidului la Botoşani, este şeful care a condus partidul spre succese care, în opinia mea, nu cred că se vor mai repeta. În urma alegerilor din 1996 şi 2000 PSD Botoşani a obţinut şapte din cele zece mandate de parlamentari, iar în 2004, după scandalul care a măcinat forţele PSD-ului, partidul n-a mai scos din urne decât cinci parlamentari. Personalităţi de genul lui Baltă, dacă ajung la ananghie îşi pun pistolul la tâmplă, nu abdică de la principii.
Retras din viaţa publică, Baltă şi-a dezvoltat propriile afaceri. Este patronul unei societăţi profilate pe întocmirea de programe pentru accesarea fondurilor europene. Firma este prosperă, are comenzi, se bucură de apreciere. Mai deţine ore şi la Institutul Politehnic Iaşi, unde predă ca profesor la catedra de siguranţă şi securitate în muncă.
Altfel spus, Baltă duce o viaţă care nu-l plictiseşte, în pofida faptului că s-a retras din prim planul politicii botoşănene. S-a retras din politică, dar n-a demisionat din PSD. Este o mică, mare diferenţă ce trebuie avută în vedere de către zvonarii politici! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Averi scoase din ruine
Drama celor trei copii din Flămânzi se complică
părinţii nu vor să le fie luaţi copiii…
Comentariul comentariilor (LIII)
Ioan Rotundu
Conţac crede că protopopul Leonte n-are Dumnezeu
el crede că ar trebui să ne întoarcem cu faţa la Vechiul Testament
Fotbalul ia şi anul acesta aproape toţi banii alocaţi din bugetul primăriei
Liderul PSD Botoşani este de acord cu revenirea lui Miron Mitrea
Pesediştii botoşăneni stau în expectativă
Asociaţiile de proprietari faţă în faţă cu furnizorii de servicii
Dosar penal pentru distrugere în dauna avutului privat
Consilierii PSD, care vor vota bugetul, vor plăti cu candidaturile
Noi concedieri colective
Tinerii din centrele de plasament vor primi alocaţii
Guvernul face un pas înapoi, iar elevii de 18 ani vor primi alocaţii
Aflaţi ce cadou face Gabi Jugaru victimelor sale
Sosiile lui Dan Bălan
Mihai Petre a mărturisit că se căsătoreşte în această vară
Tocaniţă de ţelină
Observaţie feminină
Horoscop
Pentru mireasă discretă şi elegantă
Criză de locuri de muncă în construcţii
O ultimă şansă
Încă două ambulanţe pentru Botoşani
Românul şi emancipata satului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog