Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23851
De la 07 Ianuarie 2003
122883918
Editorial

Omul care a dezamăgit întreg Botoşaniul

  • Ioan Rotundu
  • 5 January 2015, 23:00
Pentru primarul Ovidiu Portariuc anul ce a trecut nu i-a fost deloc favorabil Dimpotrivă, activitatea sa din anul 2014 faţă de anul 23013 i-a dezamăgit şi mai mult pe botoşăneni, întărindu-le credinţa că alegerea făcută în iunie 2012 a fost una total nefericită. Chiar dacă am vrea să evidenţiem ceva bun în activitatea primarului Portariuc, oricât am scotoci în decursul anului 2014 nu vom găsi nimic demn de remarcat şi care să-i atragă laude sau aprecieri din partea membrilor comunităţii oraşului ce cu numai trei ani în urmă îi impresiona prin frumuseţe şi eleganţă pe cei care îi călcau pragul.
Lăsându-se antrenat în dispute şi scandaluri politice cu liberalul Florin Ţurcanu şi democrat-liberalul Cătălin Flutur, primarul Portariuc a neglijat nepermis de grav treburile gospodăreşti ale oraşului. Trecem peste faptul că i-a minţit pe botoşăneni că dacă va ajunge primarul Botoşaniului va reduce impozitele şi taxele, trecem peste lipsa de experienţă în domeniul administraţiei şi-i iertăm anumite stângăcii dar nu putemn trece peste modul în care a întreţinut scandalurile politice şi i-a împiedicat pe profesioniştii din Primărie să-şi exercite capacităţile profesionale în gospodărirea eficientă a oraşului.
În tot cursul anului, prioritar pentru Portariuc n-au fost problemele oraşului ci interesul său de a-i îndepărta de la conducere pe viceprimarii liberali. Mai întâi şi-a concentrat eforturile în a-l elimina din funcţia de viceprimar pe liberalul Viorel Iliuţă, văzând în acesta un serios concurent la funcţia de primar în alegerile din vara anului 2016 . Lui Iliuţă i-au urmat viceprimarii Cătălina Lupaşcu şi Eugen Ţurcanu, ambii dovedind reale calităţi de gospodari şi care au demonstrat botoşănenilor că pot organiza evenimente de anvergură, aşa cum a fost Festivalul verii.
Portariuc a interpretat priceperea celor doi viceprimari ca pe un pericol la autoritatea funcţiei sale şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-i elimine. A reuşit, aducând în loc doi viceprimari care n-au depăşit stadiul de pelinci, agravând şi mai mult treburile gospodăreşti ale oraşului.
Despre investiţii nu putem vorbi în anul ce-a trecut. Nici măcar lucrările de modernizare a stării Primăverii n-a fost în stare să le finalizeze. La Cornişa lucrările merg în dorul lelei iar cârpelile făcute pe unele străzi din oraş nu se pot numi9 investiţii. Ama putea, ca să nu fim chiar răutăcioşi, să punctăm faptul că a reuşit să finalizeze izolarea termică a trei blocuri din cele câteva zeci promise pe parcursul anului.
Fire ofticoasă, primarul a trecut de la scandalurile politice la cele din administraţie. Cu directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement Eugen Ţurcanu s-a certat tot anul, inclusiv în luna decembrie de la patinoar. S-a certat de la locul de joacă din parc, pe care l-a închis imediat ce l-a deschis Ţurcanu, s-a certat de la scuarul Căii Naţionale pe care l-a defrişat de trandafiri şi a presărat cu nisip şi pietre, a abandonat revigorarea economică a Centrului istoric şi s-a făcut de râs cu organizarea Zilei recoltei.
Certuri a întreţinut şi în rândul consilierilor municipali, instigându-i în a se opune aprobării unor hotărâri de interes municipal. Pentru că nu a reuşit să-l înfunde pe Cătălin Flutur cu activitatea de primar în cele două mandate a încercat să-l compromită ca director al societăţii Locativa. Nu i-a reuşit dar a cheltui sume importante de bani numai pentru a-şi împlini mofturile sale de răzbunare.
Şi pentru că veni vorba de bani, i-a stors pe oamenii de afaceri din municipiu de bani că au ajuns aceştia să-şi dorească înapoi Guvernul Boc, sub care afacerile lor s-au dezvoltat, deşi era criză economică, iar sub Ponta le-au falimentat, deşi se spune că economia duduie de bine ce merge.
Portariu8c n-a explicat niciodată botoşănenilor câţi bani a strâns din sponsorizări de la oamenii de afaceri şi cum i-şa cheltuit.
Iar ca mişelia sa să fie cât mai completă, i-a îmbrobodit pe unii botoşăneni cum că Flutur a ă îndatorat oraşul şi de aceea el nu are bani de investiţii. Realitatea este tocmai invers. Flutur i-a predat o Primărie cu peste 50 miliarde lei vechi în cont şi un grad de îndatorare cu mult sub cel admis. Portariuc a angajat credite pe care le-a negociat din capul lui, la dobânzile cele mai mari, înglodând Primăria în datorii pentru cel puţin zece ani de acum înainte. Culmea, nimeni nu ştie ce-a făcut el cu banii pe care i-.a împrumutat.
Din păcate pentru noi, anul 2015 i-a adus lui Portariuc o putere totală în CLM şi Executivul Primăriei. Acum poate dispune de bugetul Primăriei cum îi pofteşte inima şi cum îi spun cei din PSD. Omul acesta n-a fost în stare să-şi conducă propria casă, dovadă că şi nevastă-sa s-a săturat de neputinţa sa şi l-a părăsit.
Vor unii dintre noi să creadă că va putea conduce un municipiu reşedinţă de judeţ? N-a dovedit-o şi nici n-o va dovedi în timpul care i-a mai rămas până la expirarea mandatului. Va nenoroci oraşul iar după el va fi potopul. Portariuc este doar o unealtă de partid care execută ce i se spune şi Îl doare-n cot de comunitatea întregului oraş. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Efectul viagrăi
Horoscopul zilei
Mormantul unei regine necunoscute a fost descoperit in Egipt
Prognoza meteo pana in 18 ianuarie
Sondaj: PNL ar castiga alegerile parlamentare
Medicii de familie refuza sa se implice in distribuirea cardurilor de sanatate
Stejarel Olaru (PNL) a fost demis din functia de secretar de stat in MAE
Informare meteo de ger in intreaga tara
Temperaturile vor cobori sub -25
Botoşani: Premiantului Academiei Române de la Popăuţi i s-a inundat biroul
Vieţi dramatice ale unor preoţi ortodocşi
Ioan Rotundu
PNL va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta in urmatoarea sesiune parlamentara
Sansa alegerilor anticipate, foarte redusa
Comisia Europeana: Apartenenta unei tari la zona euro este "irevocabila"
Oficial german: Romania nu va adera la Schengen in 2015
Felicitările de ieri, suportul moral pentru mâine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog