Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14072
De la 07 Ianuarie 2003
122899721
Editorial

Până unde îndrăzneşte DNA-ul să atace

  • Ioan Rotundu
  • 2 June 2015, 23:00
Tot mai dese unt atacurile politicienilor la adresa justiţiei, în special asupra DNA-ului şi a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Livia Stanciu. Arsenalul cu care politicienii corupţi, ajunşi în Parlamentul României, este unul deja cunoscut şi experimentat de către PSD.
Precum putem observa, PSD-ul a reactivat grupurile de protestatari profesionişti plătiţi cu ziua, aceiaşi cu care a dat jos Guvernul Boc.. Unul s-a urcat pe clădirea CSM ca să protesteze, un alt grup striga ieri lozinci împotriva justiţiei în faţa sediului ÎCCJ, vizate fiind Laura Koveşi şi Livia Stanciu.
Am observat că imediat ce premierul Victor Ponta apare la unul din posturile de televiziune, care-l apără şi apără corupţia, şi face câte o declaraţie împotriva justiţiei, imediat corul de voci al protestatarilor profesionişti prinde glas stradal repetând papagaliceşte lozincile care le-au fost înmânate.
Prins la mijloc, adică între a apăra prestigiul justiţiei dar şi gaşca de politicieni corupţi în frunte cu şeful său premierul Ponta, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a ieşit public afirmând timid că nu sunt bine venite atacurile politicienilor la adresa justiţiei dar că nici membrii CSM, precum judecătorul Danileţ, nu fac bine să critice Parlamentul sau Guvernul. Omul s-a pus bine şi cu unii şi cu ceilalţi, ca nu cumva să stârnească interesul procurorilor DNA asupra sa dar nici să-l supere pe şeful Ponta ca acesta să-l demită.
Curajul pe care politicienii corupţi, dar cu rang de parlamentar, pe care l-au prins în ultima perioadă de a critica şi chiar insulta justiţia s-a dovedit şi prin votul de ieri din Senat, când în pofida constatărilor Curţii Constituţionale, senatorii au repetat votul de ridicare a imunităţii lui Dan Şova, respingând cererea DN
A. Era vital pentru Victor Ponta şi baronii PSD ca arestarea lui Şova să fie respinsă. Dacă Şova ajunge în arest, premierul Ponta poate avea mari probleme care să ducă la căderea guvernului iar corupţii din PSD să rămână fără nicio armă de luptă cu justiţia.
Este rândul procurorilor DNA să arate ce pot. Nu de florile mărului au cerut ei de la Senat o serie de documente de ridicare a imunităţii şi a altor senatori. Pun rămăşag că în aceste zile vom asista la o acţiune în forţă a procurorilor DNA asupra unor politicieni de marcă aflaţi prin Senat, primul vizat, în opinia mea, fiind chiar preşedintele Călin Popescu Tăriceanu.
Firesc, apare întrebarea până unde pot procurorii DNA-ului să atace. Sunt câţiva politicieni faţă de care procurorii DNA-ului se comportă grijuliu. Despre Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au suficiente informaţii că au comis acte de corupţie dar o punere a lor sub acuzare ar fi în dezavantajul DNA-ului. Aceşti doi copreşedinţi liberali sunt conducătorii opoziţiei, singurii care se mai pot opune tăvălugului PSD de a bloca justiţia să-i mai aresteze adoptând legi restrictive. DNA-ul şi SRI-ul au nevoie de un spijin parlamentar iar acest sprijin nu-l pot primi decât din partea PNL. A decapita opoziţia de conducătorii săi ar însemna ca DNA-ul şi SRI-ul să-şi taie craca de sub picioare.
Şi premierul Victor Ponta putea fi pus sub acuzare dar procurorii DNA-ului ştiu că nu este momentul. O cercetare penală asupra lui Ponta i-ar înrăi şi mai mult pe corupţii din Parlament care ar vota imediat legi prin care să blocheze acţiunile justiţiei sau chiar desfiinţarea DNA-ului. Câtă vreme Ponta este încă premier, el se abţine de la acte direct ostile DNA-ului şi ÎCCJ, asupra ANI şi a Curţii Constituţionale.
Analizate astfel acţiunile DNA-ului, devine şi mai interesant cum vor reacţiona ei la votul de ieri din Senat, pentru că sub nicio formă nu vor renunţa la arestarea lui Dan Şova. Este prea valoros pentru ei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Predicţie realizată
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Sparanghel la grătar cu susan
Victor Ponta, la Romania TV: Daca Liviu Dragnea era achitat, judecatoarele erau arestate
In acest moment exista o singura putere in stat
Robert Cazanciuc: In ultimul timp sunt foarte multe declaratii despre justitie in spatiul public
Un barbat protesteaza pe cladirea CSM
Alti protestatari striga lozinci impotriva Liviei Stanciu, presedinta Inaltei Curti
Presedintele Parlamentului de la Dublin: Statul irlandez este foarte fericit sa primeasca romani
ANI a clasat cercetarile in cazul declaratiilor de avere ale lui Gabriel Oprea
Alina Gorghiu cere demisia Guvernului
Victor Ponta a trecut la nivelul superior al obsesiei pentru arestari
Beneficiile consumului de capsuni
De ce trebuie sa mancam capsuni?
Declaratiile premierului Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea
Cum ar arata salariile si preturile daca Romania ar adera azi la zona
EURO. "Riscurile sunt mari, avem exemplul Greciei"
Cum va fi vremea miercuri si joi
Romanii, un popor exploatat cu brutalitate. In asa fel au ajuns la disperare
Cine a primit licenta de exploatare a aurului la Rovina
Carpathian Gold, o firma canadiana mica, dar cu datorii mari
Botoşani: Porţile lui Portariuc în drumul spre iadul urbanistic
Costele, dă fuguţa la Nazare,
Că-n PSD i-a ta salvare!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog