Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21746
De la 07 Ianuarie 2003
122881813
Editorial

Parlamentarii penali fac legi, interlopul Rotaru dă lecţii de economie

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2017, 23:00
Penalii aflaţi la conducerea Parlamentului au sărit ca arşi când au luat act de comunicatul Departamentului de Stat al SUA prin care au fost somaţi să lase în pace legile justiţiei şi să nu le mai masacreze pentru a proteja corupţia.
Cică americanii au devenit obraznici şi ne dau nouă lecţii de democraţie, când noi le-am putea da oricând lecţii cum pot penalii să ia prizonier un stat ocupând cele mai înalte funcţii de decizie. Dragnea, Tăriceanu le-ar putea fi oricând profesori la un astfel de curs de perfecţionare a consolidării statului de drept prin subordonarea justiţiei politicului.
Penalii social-democraţi tună şi fulgeră descoperind în autorii comunicatului cine sunt acele „forţe necunoscute” care-i scoate În stradă pe corporatiştii care nu-i lasă să guverneze ţara aşa cum le-a cerut lor cei care au votat PSD-ul. Penalii vor continua să tune şi să fulgere dar nu pentru mult timp de acum înainte. Simt şi ei că ceva periculos intereselor lor pluteşte în aer, motiv pentru care unii dintre ei, cei cu conştiinţa mai puţin încărcată, îşi pregătesc geamantanul pentru a da bir cu fugiţii atunci când pericolul va deveni iminent.
Comunicatul americanilor a mai dat la iveală şi cârdăşia dintre penalii social-democraţi cu cei din PNL. Purtătorul de cuvânt al penalilor liberali s-a dovedit a fi fostul ministru al Justiţiei, democrat-liberalul Cătălin Predoiu. Omul a simţit nevoia să sară în apărarea penalilor social-democraţi, condamnând cu mânie proletară „obrăznicia” americanilor exprimată prin comunicat, pentru că a simţit puse în pericol modificările la legile justiţiei, modificări aşteptate cu mari emoţii şi de penalii liberali aflaţi chipurile în opoziţie.
Parcă încurajaţi de sprijinul neaşteptat din partea liberalului Predoiu, cei doi penali care conduc Parlamentul României, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au dat şi ei publicităţii un comunicat prin care le dă cu tifla americanilor declarând independenţa României faţă de SUA, act care va intra în istoria restauraţiei corupţiei de către PSD drept „Declaraţia din 28 noiembrie 2017 privind independenţa corupţiei româneşti”.
În timp ce parlamentarii penali susţin cu orice preţ modificările la legile justiţiei, parlamentarii interlopi se ocupă de continua manipulare a opiniei publice cu privire la modificările aduse Codului fiscal, slăvind pe orice cale binefacerile guvernării PSD în materie fiscală.
Cunoscutul interlop botoşănean Răzvan Rotaru, zis „Chinezul”, beneficiarul unui mandat de deputat prin grija tătucului său Costică Macaleţi lider marcant al POSD Botoşani, tocmai a dat publicităţii un comunicat susţinând că „PSD a avut şi are curajul şi viziunea fiscală de a adopta decizii decisive, în folosul ţării şi pentru români, dar de fiecare dată se confruntă cu opoziţia aceloraşi forţe”.
Interlopul acuză Banca Naţională a României că se opune cu înverşunare reformei fiscale a Guvernului PSD sabotând-o şi îndemnând românii la revoltă, apărând interesele bancherilor străini care au investit în România şi „sug cu nesaţ sângele poporului”.
Răzvan Rotaru nu este un interlop de teapa găinarilor. Chiar el şi-a apărat statutul de interlop profesionist într-o emisiune la Tele’M Botoşani, susţinut de avocata Aura Simion (implicată în scandalul cu regii păcănelilor), ocazie cu care a explicat în detaliu cum l-a fraierit el pe un om de afaceri italian şi a mituit cu câteva mii de euro un înalt funcţionar din Direcţia Finanţelor Botoşani pentru a obţine avantajos un imobil situat în perimetrul vămii Stânca – Ştefăneşti.
O astfel de experienţă îl recomandă probabil pe interlopul de rang parlamentar să ne dea lecţii de fiscalitate într-o economie de piaţă. Bineînţeles că prin comunicat nu se spune de ce s-a devalorizat leul, a crescut dobânda ROBOR, s-au scumpit şi se scumpesc combustibilii, energia electrică, gazele şi mai ales alimentele iar rata inflaţiei nu mai este de mult timp sub control.
BNR înfăptuieşte politica monetară a statului dar nu decide în domeniul fiscalităţii şi nici nu decide asupra investiţiilor ca motor de dezvoltare, aspecte imposibil de înţeles de către Răzvan Rotaru. El a reprodus în comunicat ce i-au spus şefii de la Bucureşti, vorba lui moş Ghiţă hâtrul satului „prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul”. Este şi părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Compliment neinspirat
Horoscopul zilei de 28.11.2017
Deficitul bugetului consolidat coboara la 0, 79 % din PIB,
insa ramane de 5 ori mai mare decat anul trecut
Legea pe care o va respecta doar cine vrea Guvernul
Mitingul de sustinere a PSD, anuntat pe 9 decembrie la Craiova,
va avea loc in ziua in care se sarbatoreste Ziua Internationala Anticoruptie
SRI solicita membrilor Comisiei parlamentare de control "sa nu implice Serviciul in niciun fel de joc politic"
Departamentul de Stat al SUA indeamna Parlamentul sa renunte la modificarea legilor justitiei,
care "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara"
Buletin BNR: Cursul de schimb reflecta ingrijorarea crescuta a investitorilor
financiari legata de conduita politicii fiscale si de accentuarea trendului de crestere a deficitului balantei comerciale si a celui de cont curent
Legile justitiei pe repede inainte:
Modificarile la Statutul judecatorilor si procurorilor ar putea fi adoptate miercuri de plenul Camerei Deputatilor. Senatul este camera decizionala
Serban Nicolae (PSD) despre comunicatul oficial al Departamentului de Stat al SUA:
Nu este asumat, nu apare foarte clar daca e pozitie a SUA. Asemenea pozitii duc la exacerbarea sentimentelor anti-americane in Romania
Comisia Europeana continua sa urmareasca indeaproape dezbaterea din Parlamentul Romaniei
privind legile justitiei (purtator de cuvant al CE)
Reactia dura a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la comunicatul Departamentului de Stat al SUA:
"Am luat act cu neplacuta surprindere. Declaratia nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate"
Mare bal mare cu ministrul Daea, cel deştept ca oaia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog