Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8272
De la 07 Ianuarie 2003
123131843
pnl
Editorial

Parşiv şi ipocrit chiar şi cu DNA-ul la uşă

  • Ioan Rotundu
  • 26 March 2015, 23:00
Cu partidul doldora de corupţi că nu mai reuşesc procurorii DNA să-i urce-n dubă, cu un Guvern decimat prin arestări şi condamnări, liderul PSD şi totodată premierul României, Victor Ponta, nu-şi dezminte statutul de politician cu un caracter parşiv şi ipocrit chiar şi în condiţiile în care DNA-ul îi dă târcoale.
Miercuri, în timp ce în Senat se vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare pentru Dan Şova şi Darius Vâlcov, ambii lideri de bază şi de vază ai PSD, ca să atenueze din impactul public, Victor Ponta a programat la Guvern o şedinţă de aprobare a Codului fiscal şi de procedură fiscală. Ce n-a avut în vedere Ponta este faptul că românii s-au deşteptat şi nu mai muşcă din nadele întinse de politicieni.
Aşa se face că atât miercuri cât şi joi reacţiile de protest la faptul că prin tertipuri ieftine conducerea Senatului n-a validat votul de ridicare a imunităţii pentru Dan Şova au continuat şi s-au radicalizat. Astăzi sunt anunţate noi proteste publice, nu numai în Bucureşti ci în întreaga ţară.
Dar nu despre trucurile ieftine folosite de Călin Tăriceanu ca preşedinte al Senatului, desigur la solicitarea lui Ponta, vreau să comentez, ci despre conţinutul celor două coduri fiscale. Tot timpul Victor Ponta n-ea împuiat capul că pr n noul Cod fiscal reduce TVA-ul, reduce impozitul pe forţa de muncă, desfiinţează o serie de taxe şi impozite. Prins de presă şi specialişti că toate aceste reduceri anunţate, cu aplicare din anul 2018 sunt de fapt o diversiune pentru a abate atenţia publicului de la alte mişelii puse la cale, Ponta continuă să mită cu dezinvoltură.
Când a fost dovedit că voia majorarea impozitelor şţi taxelor locale a renunţat la aceste majorări şi a pasat primarilor obligaţia de a indexa aceste impozite cu rata anuală de inflaţie. Ieri a ieşit la iveală o altă mârşăvie pusă la cale de Ponta, sub masca trâmbiţării reducerii TVA-ului. Este vorba de aplicarea unei penalizări de 0,06% pe zi pentru impozitele nedeclarate la Fisc, penalizare care merge până la dublarea sumei de plată. Această penalizare este o sancţiune în plus, adică pe lângă dobânda de întârziere care se calculează deja la orice neplată la termen a impozitelor şi taxelor locale.
Dar marea mişelie, de această dată, este că loveşte în omul simplu, în bătrânul ţăran sau pensionar, în cetăţenii lipsiţi de cunoaşterea modului în care se întocmeşte declaraţia anuală de venituri şi impozite de plătit. Faptul că a stabilit o penalizare a tuturor cetăţenilor, pe lângă dobânda care se calculează, Ponta loveşte în cetăţenii mediului rural care n-au posibilitate de a şti cum se completează o declaraţie de venit. Tot Ponta, acum doi ani, a introdus impozitul pe venitul agricol, lovind crunt în veniturile ţăranilor. Iată că acum, la acest impozit pe care majoritatea nu l-au plătit pentru că n-au depus declaraţia de venit, neştiind cum se completează, se va calcula şi o penalizare. Este un jaf pus la cale pe veniturile ţăranilor cum nu se mai cunoaşte în istoria modernă a României.
Guvernul Ponta a distrus dezvoltarea micilor meşteşuguri, unităţilor de prestări servicii şi de mică producţie, a distrus posibilitatea ţăranului de a-şi valorifica produsele pe piaţă iar acum le adaugă şi o penalizare, atent şi bine ticluită ca să nu atragă atenţia. Iată că sancţiunile fiscale iniţiate de Ponta ies încet la iveală şi arată românilor adevărata faţă a social-democraţilor.
Jaf asupra banului public, promovarea incompetenţei şi ocrotirea corupţiei, impozitarea aberantă şi insuportabilă a ţăranilor şi micilor întreprinzători, iată cum poate fi sintetizată guvernarea PSD. Graba cu care Ponta vrea ca aceste coduri să fie dezbătute şi aprobate în Parlament ne arată că disperarea premierului de a nu pierde puterea a atins punctul critic şi este în stare să sacrifice interesul economic naţional pentru a-şi salva penalii din partid şi guvern. Iată un motiv puternic să ieşim astăzi în stradă şi să dăm jos Guvernul Ponta, înainte de a apuca să ne ia şi ultima vlagă financiară de prin buzunare. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce nu se teme Băsescu de bulău
Reţeta zilei: Cârnăciori cu penne şi ciuperci
Horoscopul zilei
Unele masini donate recent Guvernului Moldovei s-au defectat
Ponta promite ca va suporta reparatia
Reuters: Romania, "una dintre cele mai corupte tari UE"
criticata pentru blocarea arestarii lui Sova
Mircea Cartarescu: Ne asteptam ca o banda de infractori sa-l dea pe mana procurorilor pe unul de-al lor?
E nevoie de alegeri anticipate
Prognoza meteo pentru vineri in tara
PNL va semna un "acord de guvernare" cu partidul lui Mircea Geoana
Avocat: Marian Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu
nu pentru Elena Basescu
Patriarhul Daniel il vrea pe Vanghelie liber
Laura Codruta Kovesi cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul Dan Sova
Bombă de aruncător găsită în gospodăria unui localnic din Ştefăneşti
Botoşani/Gorbăneşti: Concubina uşernică
Ioan Rotundu
Să despăduchim viaţa publică de ei!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog