Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
835
De la 07 Ianuarie 2003
123124406
pnl
Editorial

Patriarhia – locul unde se adună hoţii şi escrocii

  • Ioan Rotundu
  • 5 June 2014, 23:00
Nu trebuie să fii sociolog de profesie ca să-ţi dai seama că religia ortodoxă s-a degradat moral şi s-a îndepărtat într-un mod foarte periculos de credinţa în Dumnezeu. A fi creştin înseamnă să ai în primul rând credinţa în Dumnezeu. Acesta este scopul şi esenţa creştinismului fondat de Iisus Hristos.
Numai că pentru atingerea acestui scop, între credincios şi credinţa sa în Dumnezeu sa-a interpus religia ca mijloc de interpretare şi exprimare a actului de credinţă. Din momentul în care între credincios şi credinţa sa în Dumnezeu s-a interpus religia, mai exact tagma preoţilor, morala creştină fondat de Iisus Hristos a început să fie adaptată nevoilor trupeşti şi de viaţă tot mai luxoasă a preoţilor.
Am făcut aceste precizări pentru ca adevăratul creştin să-şi dea seama că a crede în Dumnezeu nu este totuna cu religia, acest complex mecanism de speculare a actului credinţei menit să-i îmbogăţească pe preoţi şi, mai ales, instituţia Bisericii.
Preoţii din zilele noastre, actuala instituţie a Bisericii Ortodoxe Române, nu mai pot fi comparaţi cu acei slujitori ai Bisericii din perioada implementării creştinismului în spaţiul extra şi intra Carpatic. Nici măcar cu slujitorii bisericii din perioada Evului Mediu nu pot fi comparaţi. Slujitorii bisericii din zorii creştinismului şi după aveau respect pentru actul de credinţă, propovăduiau morala creştină dar o respectau ei în primul rând.
Primii capi ai BOR au fost mitropoliţi şi patriarhi cu multă ştiinţă de carte şi cu mult respect pentru morala creştină dar mai ales aveau respect pentru oamenii simpli din popor. Desigur, au existat şi în nacele vremuri uscături, dar puţine şi erau aspru sancţionate de şefii ierarhici atunci când erau descoperite.
Astăzi avem o tagmă a preoţilor puşi pe jefuit creştinii, pe adunat averi personale uriaşe şi pentru a îmbogăţi visteria Bisericii. Avem peste 10 mii de biserici, mai multe decât şcoli şi grădiniţe, lumea preoţilor este plină de semianalfabeţi absolvenţi de seminarii pe bază de plocoane şi bani din partea părinţilor. Educaţia noilor generaţii de preoţi nu este în spiritul actului credinţei ci în spiritul dobândirii banului prin orice mijloace. Iar după ce au absolvit seminariile pe banii şi plocoanele părinţilor, aceşti semianalfabeţi care habar n-au de istoria poporului român, de tradiţiile şi obiceiurile sale creştine, şi-au cumpărat şi diplome de licenţe în teologie.
Actualii capi ai BOR sunt foştii preoţi din regimul comunist, toţi turnători la Securitate. Dacă în rândul societăţii civile s-a luat atitudine faţă de turnătorii la Securitate, Biserica a tăcut mâlc şi şi-a protejat turnătorii. O parte dintre mitropoliţi (precum cei din Ardeal), arhiepiscopi şi episcopi au murit ducând cu ei în mormânt păcatul turnătoriei. Dar începând de la actualul patriarh Daniel şi oprindu-ne la arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Bucovinei, aceşti foşti turnători la Securitate conduc destinele credinţei ortodoxe şi le condus pe o cale a păcătoşeniei, a ipocriziei, vicleniei, oportunismului politic şi a lăcomiei financiare.
Tocmai în aceste zile a ieşit la iveală cum escrocii noştri politici precum premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Daniel Constantin şi veşnicul guvernator Mugur Isărescu s-au adunat la Patriarhie imediat după sărbătoarea Paştelui şi au pus la cale boicotarea celorlalte culte religioase dar şi marele jaf asupra fondurilor europene în beneficiul BOR.
Îm aceste zile au ieşit la iveală deprinderile de turnător ale patriarhului Daniel care a cerut profesorilor de religie să-i toarne pe elevii şi părinţii care aparţin altor culte decât BOR. În aceste zile a ieşit la iveală marele jaf pus la care de arhiepiscopul Pimen, care a îmbogăţit mănăstirile şi bisericile sucevene jefuind fondurile europene. Aceste pretinse feţe cinstite s-au dovedit as fi feţele unor escroci în sutană.
Cu tupeu, acelaşi Pimen, când a fost prins de procurori că a furat din banii europeni, a declarat că se pun la cale atacuri asupra Bisericii. Hoţul de Pimen strigă din toţi bojocii „hoţii”, declarându-se cinstit chiar şi atunci când probele sunt indubitabile. Iată până unde s-a degradat religia ortodoxă, iată cât de imorali şi păcătoşi sunt slujitorii ei care nu dau doi bani pe vorbele rostite în biserică şi se îmbogăţesc pe seama naivităţii credinciosului convins că el nu trebuie să facă ce face popa, ci ce spune el. Falsă învăţătură creştină indusă în subconştientul credinciosului chiar de fariseii de preoţi ca sub adăpostul acestei învăţături ei să poată fura, jefui, stoarce şi ultimul ban de la sărac. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Ponta prins de terorişti
Horoscopul zilei
Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen, fost turnator la Securitate, considera ca scandalul subventiilor de la APIA Suceava are rolul sa loveasca in biserica
Dragnea: Nu avem nici lista lunga, si nici scurta in PSD de prezidentiabili. Sigur va candida Ponta
Romania va include in calculul PIB drogurile, prostitutia si traficul cu alcool si tutun
Presedintele Traian Basescu a decorat un jurnalist norvegian
Reduceti spaga din spitale”, cer europenii. „Cum?” intreaba romanii
ING: Prognoza noastra presupune un an agricol relativ slab
Laura Codruta Kovesi a sesizat la CSM judecatorii clujeni din dosarul Oprisan
pe motiv ca amana judecarea cauzei de peste 8 ani
Liviu Dragnea va putea sa aprobe investitii locale si sa aloce bani primariilor cum va dori
Escrocul în sutană numit Pimen
Ioan Rotundu
Condoleanţe
Botoşani: Mitropolia să vina pe o ciupercă de ruinarea Casei Sofian
Botoşani: ANL-urile promisiune de la vicepremierul Dragnea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog