Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6177
De la 07 Ianuarie 2003
122578116
Editorial

Pe când mazilirea lui Marcu?

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2011, 23:00
Sâmbătă, la Galeriile de arte din Botoşani, prof. Silvia Diaconu a lansat două volume despre jocul de şah. Fiind şi vicepreşedinte al Organizaţiei de femei PSD Botoşani, întreg staff-ul partidului a ţinut să fie prezent la eveniment.
În momentul în care în sală şi-a făcut prezenţa Mihai Baltă, căpitanul Echipei naţionale de şah electronic a României, pentru a recenza cărţile, staff-ul PSD a fost cuprins de fiori. Normal, de vreme ce Mihai Baltă a fost liderul PSD şi se bucură de o mare încredere din partea botoşănenilor. Iar prin culisele politicii locale se zvoneşte că Mihai Baltă ar candida la preşedinţia Consiliului judeţean, motiv pentru cei din PSD să fie cuprinşi de fiorii spaimei.
Spaima celor din PSD a fost atât de mare, că imediat ce în sală a intrat Mihai Baltă, senatorul Gheorghe Marcu, deputatul Costică Macaleţi şi secretarul general al partidului Gheorghe Vâzdoagă au părăsit în grabă sala. Fără a-l saluta pe Mihai Baltă şi fără a mai cumpăra volumele pentru care veniseră atât de ţanţoşi ca să-i vadă lumea bună a Botoşanilor.
În PSD se petrec lucruri ciudate. Şi aceasta de când s-a făcut chilimet cu PNL, mai ales cu Florin Ţurcanu. Există în PSF op grupare importantă de intelectuali care sunt nemulţumiţi de asocierea lor cu numele lui Floirin Ţurcanu dar şi mai nemulţumiţi de preşedintele lor Gheorghe Marcu.
Această grupare se simte umilită de modul în care Marcu a gestionat desemnarea candidatului PSD la Primăria Botoşani. În primul rând că în sondajul premergător desemnării candidatului a fost inclus şi numele lui Rătvan Rotaru, considerat derbedeul partidului, oaia neagră ce face de râs intelectualitatea. Apoi, desemnarea drept candidat a lui Gabriel Oprişanu, venetic în partid de la liberali, iarăşi s-a dovedit a fi o alegere proastă a lui Marcu.
Făcându-se de râs cu Oiprişanu, PSD-ul i-a retras candidatura şi l-a băgat în faţă pe Ovidiu Portariuc, considerat om cu bani dar fără şanse în lupta pentru funcţia de primar. Toate aceste nemulţumiri ale intelectualităţii s-au adăugat altora mai vechi, generate tot de Marcu. Îndepărtarea din partid a lui Constantin Conţac a redus semnificativ şansele partidului de a se mai bucura de credibilitatea botoşănenilor. Eliminarea Manuelei Zarug, femeia cu bani şi cu suport în partid, iarăşi a nemulţumit. Nici îndepărtarea prof. Mircea Dănuţă, hamalul partidului de teren, n-a creat vreo bucurie.
Monopolizarea conducerii partidului de persoane lipsite de liant electoral, precum Costică Macaleţi şi protejatul său Răzvan Rotaru, prezenţa arogantă şi plină de ifose a lui Gheorghe Vâzdoagă toţi consideraţi „pete de rugin㔠în partid, alimentează mocnit o acţiune de revoltă a acestei grupări de intelectuali.
Senatorul Gheorghe Marcu ştie că nu mai este iubit în partid, că nu mai este dorit ca preşedinte şi că majoritatea îl regretă pe Mihai Baltă, de unde şi spaima sa şi a susţinătorilor săi la vederea acestuia.
Incapacitatea lui Marcu de a gestiona favorabil principalele probleme ale PSD, acceptarea ca şi candidat la preşedinţia CJ a liberalului Florin Ţurcanu, considerat de intelectualii PSD-ului drept o ruşine, nu numai pentru partid ci şi pentru imaginea judeţului, sunt motive de nemulţumire ce se adaugă celor mai vechi.
Aşa că, dacă vom auzi într-o bună zi că s-a hotărât debarcarea lui Gheorghe Marcu din fruntea PSD, să nu ne mirăm.- Va trebui să considerăm totul ca un gest de demnitate al grupării intelectuale, deşi acest gest ar veni cam târziu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Tort de lenţi frecat
Bancul zilei: Şoferul lui Einstein
Odiseea omenirii III
Hăneşti - leagănul poeţilor
Medvedev promulgă legea care interzice poliţiştilor să facă parte din partide politice
Dacă legea comasării alegerilor trece de Parlament, Opoziţia e gata să aibă o reacţie radicală
Proiectul euro a fost sortit eşecului de la început
Jacques Delors, arhitect al monedei unice
Sâmbătă, liderii PSD au tras o spaimă de neuitat
Ioan Rotundu
Mircea Geoană nu renunţă de a candida la alegerile prezidenţiale
TNL Botosani are un nou preşedinte
Manuale de şah lansate la Galeriile de Artă
Ţurcanu vrea firmă pentru mâncarea bolnavilor
Macaleţi iese la rampă cu amendamente... populiste
Botoşani: Şi-a deschis porţile şcoala de bone
Botoşani: Au fost înregistrate primele cazuri de viroze gripale
Controlul alimentelor, în folosul cui?
Botoşani: Coplata are rolul de a rări pacienţii la uşa medicilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog