Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1160
De la 07 Ianuarie 2003
123294894
pnl
Editorial

Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci

  • Ioan Rotundu
  • 11 January 2018, 23:00
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci spune o vorbă din popor. Se pare că premierul Mihai Tudose n-a luat seama la această recomandare izvorâtă din înţelepciunea populară şi s-a postat in faţa amantei şefului său politic Liviu Dragnea. Iar amanta şefului, ştie o ţară întreagă şi a recunoscut chiar ţiitoarea, este ministrul de Interne Carmen Dan.
Duelul dintre ministrul Carmen Dan şi premier este de fapt un duel între Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Te faci frate cu darul până treci puntea, spune o altă vorbă din popor. Mihai Tudose s-a făcut frate cu Liviu Dragnea până s-a văzut uns premier. Din acel moment a început a nutri alte gânduri decât cerinţele şefului, ceea ce l-a determinat pe Liviu Dragnea să devină suspect şi să-l monitorizeze mai atent..
Nu-mi dau seama dacă premierul Mihai Tudose vrea să fie corect în îndeplinirea atribuţiunilor sale sau vrea să-i elimine din guvern pe miniştrii loiali lui Dragnea şi să pună în loc oamenii săi prin care să poată acţiona asupra liderilor PSD din teritoriu, pregătind terenul pentru a prelua conducerea partidului şi a-l lăsa pe Dragnea pradă celor de la DNA.
Cert este că ministrul Carmen Dan este o mare piedică în faţa premierului şi un mare avantaj pentru Liviu Dragnea. De unde, prilejul oferit de poliţistul pedofil l-a încurajat pe premier să treacă la atacul final asupra amantei şefului pusă ministru de Interne.
Ieri dimineaţă, după cum au decurs faptele, mai bine zis cum le-a prezentat premierul, rezulta că ministrul Carmen Dan este o mincinoasă, o nepricepută în plan profesional şi că demisia sa ar salva imaginea Guvernului de o aşa ruşine. Dar, spunea tot premierul, ea ar demisiona numai dacă i se va da voi. Trimitere directă la Liviu Dragnea, ceea ce nu cred că i-a picat bine acestuia, aflat într-un turneu de colectare de voturi prin Moldova.
Ieri spre amiază, toată lumea politică aştepta cu emoţie să apară public ministrul Carmen Dan şi să-şi anunţe demisia. Numai că ministrul a preferat să dispară din arena publică. Probabil că aşa a fost sfătuită de Dragnea, timp în care un colectiv de pricepuţi în ale manipulării i-au pregătit un rezumat al evenimentelor, bine ticluit, cu care să-l umilească pe premier.
Aseară, la ora 21.00, Carmen Dan a ţinut o conferinţă de presă şi a prezentat un rezumat al evenimentelor din care reieşea clar că ea n-a minţit premierul dar că premierul a încercat să manipuleze opinia publică prin informaţii false. La prima vedere, sinteza ministrului Carmen Dan pare credibilă. Numai cine se pricepe să scormonească dincolo de cuvintele textului, îşi dă seama că de fapt ministrul şi-a bazat întreaga expunere pe teoria procedeelor de lucru şi nu pe modul în care s-au derulat evenimentele în realitate.
Ministrul Carmen Dan a afirmat că şeful IJP, chestorul Despescu, a luat cunoştinţă de existenţa poliţistului pedofil pentru că aşa îl obligau procedeele dar n-a prezentat şi dovada. A trimis un control la IGP pentru a se afla adevărul. În final i-a dat premierului cu tifla, declarând că ea a fost pusă ministru de partid şi nu de Mihai Tudose. Numai partidul îi poate cere demisia, ceea ce nu se va întâmpla câtă vreme Dragnea este bossul.
Apoi, conferinţa de presă a fost ţinută la o oră strategică, adică târziu în noapte pentru ca premierul să nu poată replica şi nici să fugă pe la vreo televiziune să încerce s-o combată. Încă odată s-a confirmat că oamenii din PSD lucrează noaptea ca hoţii.
Astăzi va fi rândul premierului să dea replica. Iar replica, dacă se simte puternic, ar fi s-o demită pe Carmen Dan. Stă în competenţa sa să ia o astfel de decizie. Nu cred că de-o va demite, liderii PSD îşi vor permite să-l mazilească pe Mihai Tudose pentru că-l vor trezi pe preşedintele Klaus Iohannis din somnolenţă şi l-ar putea desemna din nou premier pe Dacian Cioloş. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Originea diplomelor
Horoscopul zilei de 12.01.2018
Afacerea secreta a lui Radu Mazare:
Caelia, paradisul imobiliar al milionarilor
Pagubă de 34 de milioane de lei la TAROM.
Ce a descoperit Corpul de control al premierului
Politist din Iasi, cercetat pentru ca ar fi agresat sexual o minora
Carmen Dan, dupa ce premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia:
Voi da lamuriri cat de curand
Avocatul general al Curtii Europene, in cazul cuplului gay Coman-Hamilton:
Statul roman ar fi trebuit sa permita familiei sa se stabileasca in Romania ca soti
Tudose a trimis Corpul de control la Compania de Autostrazi
pentru suspiciuni de frauda la constructia unor tronsoane de autostrada - surse
Statul nationalizeaza santierul naval din Mangalia,
blocand vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre olandezii de la Damen
Mihai Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei.
Este o incalcare a Constitutiei
Bogdan Chireac a confirmat declaratiile lui Tudose:
Am fost martor la conversatia in care chestorul Ionita a refuzat sefia Politiei
Mihai Tudose, despre autonomia Tinutului Secuiesc:
Ziarul sarb Blic sustine ca Victor Ponta a primit cetatenie sarba.
Ponta: Am primit o calitate onorifica
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog