Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20145
De la 07 Ianuarie 2003
122905794
Editorial

Politica destrăbălaţilor

  • Ioan Rotundu
  • 15 August 2011, 23:00
Trăim vremuri de dezmăţ, de destrăbălare politică din partea politicienilor şi din partea puterii iar noi nu avem nicio reacţie socială pentru a ne descotorosi de toate aceste molime care au pus stăpânire pe societatea românească, pe viaţa noastră de zi cu zi care devine tot mai de infern.
Iar argumente în susţinerea afirmaţiilor mele sunt cu duiumul. Am să aduc în prim plan numai câteva, locale şi naţionale. Sâmbătă şi duminică, fruntaşii liberali locali au organizat o expoziţie zootehnică cu caracterul nobil de a promova resursele economice ale zootehniei botoşănene, resurse de care nu ducem lipsă. Numai că, precum vaca bună de lapte care varsă găleata plină şi fruntaşii liberali şi-au dat în petic, încheind ziua de sâmbătă cu o beţie cruntă şi continuată în ziua de duminică.. Şi aceasta în văzul tuturor vizitatorilor prezenţi.
Mitocănia liberalilor a dat la iveală slaba calitate umană a politicienilor care formează vârful acestui partid. S-au comportat ciobăneşte, deşi liberalii sunt percepuţi ca oameni de fineţe socială, intelectuali de frunte şi oameni chibzuiţi, echilibraţi. Liberalii botoşăneni s-au autoexclus din această categorie de politicieni. În tabăra social-democraţilor botoşăneni s-a înregistrat „un succes” care ne dă foarte mult de gândit.
Tinerelul cam bătrâior Răzvan Rotaru a fost ales vicepreşedinte al OT PSD pe ţară. Ori Rotaru este o persoană extrem de controversată, cu un trecut învăluit de multe mistere, suspectat că a aparţinut luzmii interlope europene, că a făcut afaceri oneroase cu un grup de italieni şi că, pentru a-şi atinge anumite scopuri a folosit mituirea, după cum singur a declarat. Dacă astfel de oameni ajung să reprezinte tineretul social-democrat la nivel naţional, social-democraţii au o mare problemă de credibilitate asupra viitorului lor politic.
Anunţat cu surle şi trâmbiţe că va veni la Popăuţi pentru a onora cu prezenţa fermierii botoşăneni, liderul liberalilor Crin Antonescu n-a onorat invitaţia. Poate pentru a nu-şi asocia numele cu cel al lui Florin Ţurcanu, poate din alte motive necunoscute nouă.
Cert este că Antonescu nu-i politicianul interesat de agricultura românească, iar deciziile sale din ultima perioadă sunt tot mai controversate.
Că s-a îndepărtat de PSD este un lucru firesc. Nefirească a fost atitudinea sa de a se apropia de un partid de stânga şi copilărească a fost decizia sa de a se asocia cu PSD pentru a forma o eventuale guvernare cu un premier neamţ, precum Klaus. Recent, Antonescu a declarat că nu mai este interesat de suspendarea lui Băsescu ci de a susţine candidatura la preşedinţia României a actualului guvernator al Băncii Naţionale a României Mugur Isărescu. Iată o decizie înţeleaptă, căci Antonescu nu va ajunge niciodată preşedintele acestei ţări şi nici n-.a demonstrat că ar avea astfel de calităţi, nici măcar malefice ca ale lui Băsescu.
La Iaşi cei din sănătate au protestat şi s-au contrat cu jandarmii. Prefectul, care a refuzat dialogul cu ei, ia acum măsuri represive. Ieşenii nu zic nimic, iar în plan naţional liderii de sindicat tac. Protestele sindicale trecute şi anunţate, aşa cum am mai scris, sunt cu binecuvântarea lui Băsescu şi a lui Boc, ele se desfăşoară sub control şi nu sunt un pericol pentru actuala putere. Liderii de sindicat sunt compromişi şi nu fac decât să execute ordinele primite de la Cotroceni.
Dacă Guvernul Boc s-ar teme cât de cât de aceste proteste n-ar mai anunţa în fiecare zi noi măsuri fiscale: impozite pe nunţi şi cumetrii, reduceri ale indemnizaţiei de creşterea copilului, noi reduceri salariale şi de personal, înăsprirea condiţiilor de acces la tratamente medicale şi gratuităţi medicamentoase, creşterea vârstei de pensionare la limita decesului şi noi impozite pentru firme, care acum se mută în Bulgaria, numai să scape de povara fiscală românească.
Trăim o epocă aflată sub semnul politicienilor destrăbălaţi, iar noi nu punem mâna pe bât să le tragem o mardeală de pomină şi să-i fugărim înb lumea largă, curăţând ţara de astfel de năpârci. N-o facem pentru c ă teama din noi este mai puternică. Părerea mea!
4.10.2010

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Abandondati in evul mediu - Balta Rosie - Flamanzi 13.09.2010 - video
Ei îl vor scoate preşedinte pe Băsescu!
Ioan Rotundu
Micii de la Ana-Com
La pensiunea lui Văcăroiu
uă săptămâni de verificări și reparații în sistemul de termoficare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog