Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19866
De la 07 Ianuarie 2003
122879933
Editorial

Politica păguboasă a lui Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 25 March 2013, 23:00
Cătălin Flutur încă nu a realizat că politica sa este una păguboasă şi lipsită de orice şansă de a revigora PDL-ul în faţa electoratului botoşănean. Pe când PDL-ul se afla la putere, la guvernare, Flutur afirma că va promova o politică civilizată, cinstită, menită să schimbe imaginea negativă cu care sunt etichetaţi politicienii botoşăneni.
În timp ce el se prezenta la masa negocierilor cu cei din opoziţie, respectiv Ţurcanu şi Marcu, punând cărţile pe masă, cei doi jucau la cacealma şi-şi băteau joc de el. Una discutau ei cu Flutur şi alta le era decizia politică a celor doi. Să ne amintim cum schimba Florin Ţurcani vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. De câte ori PDL reuşea să impună un vicepreşedinte, tot de atâtea ori Ţurcanu îl schimba.
În fruntea unităţilor deconcentrate iarăşi Flutur n-a impus oameni credincioşi PDL sau a promovat persoane controversate gen Ada Macovei. În timp ce Flutur se chinuia să promoveze o politică etică şi morală, Buhăianu şi Ghiorghiţă aveau câte o ieşire publică care se solda cu înjurăturile botoşănenilor, cei doi fiind urâţi de mai toată lumea.
Flutur nu este nici acum convins că a pierdut Primăria datorită lui Ghiorghiţă, pe care l-a păstrat viceprimar şi care a stârnit indignarea botoşănenilor prin a iniţia fel de fel de regulamente tâmpite dar mai ales numele său a fost legat de societatea HSR, care a ridicat abuziv maşinile de pe străzile Botoşanilor.
Toartă munca primarului Flutur a fost dinamitată de Ghiorghiţă, de Buhăianu, de Ada Macovei şi alţii care au atras asupra PDFL o ură înverşunată. De când primarul Botoşanilor este Ovidiu Portariuc, acesta zburdă în declaraţii denigratoare la activitatea lui Flutur. Iar Flutur tace sau dă câte o replică anemică. Când Portariuc a anunţat chirii de un euro la spaţiile din Centrul vechi, ca director al societăţii Locativa Flutur trebuia să ia foc. Spaţiile sunt ale Locativei iar o astfel de chirie nu acoperă cheltuielile de întreţinere a acestora. Această măsură are menirea de a ruina societatea, dar Flutur n-a scos o vorbă, de parcă Portariuc l-ar fi hipnotizat precum şarpele prada înainte de a muşca.
Întors de la Convenţia PDL, Flutur nu s-a convins că partidul se duce spre prăpastia în care s-a dus şi PNŢCD după alegerile din anul 2000. Adept al politicii lui Vasile Blaga, o politică împăciutoare cu cei aflaţi la putere dar extrem de păguboasă pentru electoratul rămas fără spijin în faţa abuzurilor puterii, Flutur încă mai visează la o clasă politică morală, la politicieni cinstiţi în dialog şi corecţi înţelegerilor făcute.
Şi din nou apare în faţă cazul Ghiorghiţă. Fostul viceprimar a stârnit indignarea unui oraş întreg prin dezvăluirile legate de branşarea ilegală la reţeaua de apă a oraşului, prin laşitatea sa de a se ascunde în spatele tatălui său pe care l-a indicat drept vinovat de furtul de apă pentru că el ar fi proprietarul de drept.
Lui Ghiorghiţă i s-a cerut demisia din funcţia de consilier municipalt de către mai multe voci, printre care şi cea a social-democratului Mihai Tincu. Am scris şi comentat, demisia lui Ghiorghiţă are dreptul să i-o ceară oricine, numai Tincu nu. Însă Flutur a ieşit ieri public să-i ia apărarea lui Ghiorghiţă, cum că Tincu vrea să scape în CLM de o voce puternică a opoziţiei şi de aceea cere demisia lui Ghiorghiţă.
Flutur să înţeleagă că decât o opoziţie făcută de Ghiorghiţă, mai avantajos pentru partid ar fi o tăcere absolută. Nu de dragul lui Tincu trebuie Flutur să-i retragă sprijinul politic lui Ghiorghiţă, ci pentru a păstra imaginea partidului, atât cât i-a mai rămas. Apoi, cel care va lua locul lui Ghiorghiţă în CLM, oricine ar fi, va fi de o mie de ori mai credibil în ce va spune decât o face acum Ghiorghiţă.
Flutur trebuie să realizeze că la nivel de judeţ raportul forţelor politice nu mai este cel de anul trecut. PDL aproape că nu mai există în atenţia electoratului. La PSD, Dolineaschi şi cu Portariuc sunt doi circari politici care-l distrează pe Florin Ţurcanu. În momentul de faţă, cel care stăpâneşte judeţul, politic şi administrativ, este Florin Ţurcanu iar principala forţă politică este PNL. Cine nu-şi dă seama de această schimbare a raportului de forţe face umbră degeaba prin politica botoşăneană.
Revenind la PDL, partidul avea nevoie de-o schimbare de imagine, de sânge proaspăt în instalaţie, de lideri bătăioşi cu USL-ul şi nu din cei care-şi cer voie dacă pot sau nu să critice anumite decizii administrative şi politice ale actualei puteri.
La Bucureşti nu s-a schimbat nimic, doar că PDL a mai primit un brânci spre prăpastie. La Botoşani, Flutur o face pe-a cavalerului medieval manierat descris prin romanele de dragoste, iar împăratul Ţurcanu devine tot mai puternic de la o zi la alta. Nu pentru că-i dă inteligenţa pe dinafară ci pentru că a rămas fără adversari politici. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când acasă-i numai bona
Gastronomie: Muşchi de porc pe varză
Botoşani: Teroarea albă a trecut. Cum se închid rănile
Ioan Rotundu
Cum a ajuns un profesor de matematică din URSS unul dintre cei mai influenţi miliardari din lume
destinul fascinant al oligarhului Berezovski
Judecător botoşănean promovat la CSM
IŞJ: Guvernul Ponta a mai sistat un spor acordat celor din învăţământ
Flutur nu-l lasă din braţe pe Ghiorghiţă
Scrisoare ultimativă de la Traian Băsescu pentru Ponta, Antonescu şi Zgonea
premierul Ponta l-a ironizat
Sărbătorirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a început
la Iaşi 300 de tineri au manifestat pentru reunirea Basarabiei cu România
Cipru scapă de faliment şi ieşirea din zona euro, dar va plăti un preţ greu
Tarifele de transport al gazelor naturale au crescut
ne putem aştepta la o nouă scumpire a gazelor
Dascălii fără performanţe vor să stea alături de cei cu olimpici
Circarii din PSD Botoşani şi limbajul viclean al lui Ţurcanu
O fi handicapat, săracul!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog