Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10871
De la 07 Ianuarie 2003
122870938
Editorial

Ponta ne jecmăneşte după o lege a lui Tăriceanu

  • Ioan Rotundu
  • 4 March 2013, 23:00
În aprilie 2006 Guvernul Tăriceanu adopta Legea reformei în sănătate, publicată în Monitorul Oficial sub nr. 95. Printre altele, legea a reglementat şi condiţiile de asigurare la sănătate a persoanelor fizice şi juridice, respectiv contribuţiile financiare la fondul de sănătate.
Printre alte reglementări, această lege prevedea posibilitatea ca asiguraţii să poată plăti fondul de sănătate pe trei luni în urmă, ceea ce îi permitea scutirea de cheltuielile de spitalizare.
Guvernul Boc a modificat legea şi din anul 2009, puteai deveni asigurat la fondul de sănătate numai dacă plăteai pe cinci ani în urmă. Când legea a fost modificată astfel, USL, aflat în poziţie, a făcut mare scandal iar Guvernul Boc n-a mai pus în aplicare modificările operate pentru modificarea Legii reformei în sănătate.
Iată că acum USL se află la guvernare iar nevoia de bani a Guvernului Ponta este extrem de mare. Aşa că Victor Ponta a reactivat prevederile Legii adoptate de Guvernul Tăriceanu, modificată de Guvernul Boc, şi a dispus Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să calculeze asiguraţilor spitalizaţi, care au plătit fond de asigurare numai pentru trei luni de zile, să plătească pe cinci ani în urmă. Aşa se face că mii de botoşăneni, vreo 30 de mii după cum declară CAS Botoşani, au primit somaţii de la ANAF, că au de plată sume enorme, constând în fond de sănătate şi penalizări de neplată, pentru cinci ani în urmă. Unii cetăţeni au de plată şi 60 milioane lei vechi.
Mână în mână cu Curtea de Conturi, a cărei preşedinte este social-democratul Nicolae Văcăroiu, Premierul Ponta a cerut ca şi persoanele juridice, întreprinzători fizici sau persoane fizice care au avut angajată forţă de muncă, să plătească fondul de sănătate pe cinci ani în urmă, inclusiv penalizările aferente. Calculul s-a făcut din oficiu, fără ca instituţia Curţii de Conturi să se mai intereseze dacă acele persoane juridice mai există sau s-au desfiinţat.
Aşa se face că sute de patroni, care şi-au încetat activitatea pe timpul Guvernului Boc din cauza impozitului forfetar, impozit reintrodus în plastă acum de Guvernul Ponta, au de plată mii de lei noi. Mai mult, deşi cei somaţi au dreptul de a contesta suma de plată, ANAF a trecut la executări silite inclusiv în cazul sumelor contestate în justiţie.
Avocaţii n-au rata prilejul de a scoate şi ei un ban. Sunt avocaţi care s-au repliat pe formularea de contestaţii asupra acestor somaţii şi care îşi asigură clienţii de câştig 1100%. Desigur, avocaţii câştigă aceste contestaţii mai ales asupra sumelor penalizatoare deoarece înaintea somaţiilor ANAF n-a emis înştiinţări de plată.
Iată cum Guvernul Ponta jecmăneşte fără scrupule exact pe cei de a căror milă plângea în opoziţie şi în campania electorală a alegerilor parlamentare. Acum, că le-a luat votul, nu mai are nevoie de ei iar până la alegerile din 2016 cei umiliţi acum vor uita prin ce-au trecut, că aşa sunt românii.
Ştiţi cine are de suferit cel mai mult? Pensionarii, exact cei care au votat cu USL. Lor li se va aplica popire pe pensie şi li se vor face reţineri rână la încasarea totală a debitului. Boc numai a tăiat din pensiile mari. Ponta ia din cele mici, lunar, până la o treime, cât le permite legea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Geamul buclucaş
Gastronomie: Ciorbă de peşte
Australia a avut cea mai fierbinte vara din istoria sa
Botoşani: Jaful uluitor la care este supus Spitalul judeţean
tomograf pentru animale sub lacătutilaje agricole la Spitalul de Psihiatrie stoc de seturi WC pentru mai mulţi ani
Şi ministrul de interne, Radu Stroe, vrea să sperie Germania
Banca Centrală a Greciei a adus cu avionul câteva miliarde de euro în ţară
Macaleţi este nemulţumit de cum se lucrează la „fabrica de bani”
Comunicat întrerupere furnizare apă
Clienţii E.ON pot opta acum pentru factura electronică
Dar lefuri mai mari nu vreţi, doamna Iuliana Nacu?
Fiscul şi Camera de Comerţ i-adună pe oamenii botoşăneni de afaceri
Una din „viespile” de la Flămânzi a ajuns în conducerea IŞJ
Florin Ţurcanu se joacă cu focul… DJDP
Primarul Botoşanilor a devenit baron local
el s-a mutat la vilă, în comuna Curteşti foştii vecini nu-i regretă plecarea
Miercuri, Împăratul va împărţi bugetul judeţului
Verigile lanţului unirii s-au adunat la Suceviţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog