Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22169
De la 07 Ianuarie 2003
122907818
Editorial

Ponta vrea botniţă presei băsiste

  • Ioan Rotundu
  • 27 November 2013, 23:00
Greva din Sănătate s-a rezolvat în stil PSD. Demagogul ministru Eugen Nicolaescu le-a aruncat greviştilor câteva firimituri, iar greviştii au cedat promisiunilor şi au anulat orice protest. Deocamdată, liderii de sindicate din Sănătate n-au băgat în buzunarul lucrătorilor nici un leu în plus faţă de cât au în momentul de faţă. Totul li s-a acordat începând cu anul viitor. Practic, demagogul Nicolaescu a reuşit să le i-a celor din sănătate vrabia din mână, respectiv presiunea cu greva generală, şi le-a oferit cioara din par.
Deblocarea celor 1000 de posturi i-a încântat pe liderii de sindicat şi i-a adus în situaţia de a exalta de bucuria succesului. În realitate, această mie de posturi deblocate vor acoperi plecările medicilor şi asistenţilor medicali în străinătate. În ce priveşte majorarea de salarii promisă, ea se va materializa doar pentru medicii rezidenţi nu şi pentru restul lucrătorilor pentru că prin legea bugetului nu sunt prevăzute astfel de majorări. Ţine de ABC-ul luptei sindicate ca liderii să-şi fi dat seama de acest lucru.
Ştiţi ce cred eu? Din toată această tevatură cu greva generală, au câştigat doar liderii de sindicat. Sunt convins că ministrul Nicolaescu le-a făcut o serie de promisiuni, i-a ademenit cu ceva avantaje profitabile persoanei lor. Rememoraţi guvernările postdecembriste şi o să vedeţi că de fiecare dată PSD-ul a rezolvat problema grevelor prin a-i cumpăra pe liderii de sindicat. Primul cumpărat a fost Victor Ciorbea, înainte de alegerile din 1996. A urmat Miron Mitrea iar ultimul cumpărat a fost Cătălin Croitoru, lider de sindicat la Învăţământ, acum mare senator PSD.
Dezvăluirile şocante despre cum se desfăşoară activitatea la Spitalul de urgenţe din Ploieşti nu i-a sensibilizat defel pe liderii de sindicat. Probabil că ce se întâmplă prin spitalele româneşti cu privire la modul în care sunt trataţi şi hrăniţi pacienţii nu sunt probleme demne de agenda liderlor de sindicat din Sănătate.
Şocantă a fost şi declaraţia premierului Victor Ponta, care a ţinut să declare public că "De ameninţări nu o sa dăm niciodată nimic" . Ce să înţelegem din vorbele sale, că promisiunile făcute celor din Sănătate sub presiunea grevei nu vor fi niciodată respectate? Dacă avem în vedere caracterul de mitoman al lui Ponta, ipocrizia cu care se manifestă în spaţiul public, putem spune că avem dovada ieşită chiar din gura premierului că nu se va ţine de cuvânt şi nu-şi va onora promisiunile făcute sindicaliştilor.
O altă declaraţie şocantă a premierului Ponta a fost cerinţa adresată ministrului Nicolaescu: "Vreau să vă rog să opriţi sau să contracaraţi iresponsabilitatea presei băsiste care tot îi îndeamnă pe medici să intre în grevă şi să lase oamenii să moară în spital".
Oamenii mor în spitale pentru că el, premierul Ponta, nu are capacitatea de a rezolva problemele din sistem, problemele de finanţare şi de îngrijire medicală, de hrană, se salarizare a cadrelor medicale etc. Nu presa băsistă îi omoară pe pacienţi ci politica promovată de Guvernul său în domeniul Sănătăţii. Corupţia şi jefuirea fondului de sănătate, numirea managerilor de spitale pe criterii politice, promovarea în ierarhia medicală a medicilor înregimentaţi politic şi nu pe baza performanţelor profesionale sunt numai câteva din cauzele care duc la moartea prematură a pacienţilor.
„Presa băsist㔠cum a numit-o Ponta, nu face decât să dea la iveală dezmăţul politic şi financiar care s-a instaurat în sistem şi care-i omoară de vii pe pacienţi. Şi Năstase a luat măsuri de a pune botniţă presei care-l critica, dar a făcut-o cu multă diplomaţie şi chiar cu multă discreţie. Ponta, cu manifestările sale de ciocoi parvenit şi dictator în devenire, n-are teamă de nimic să afirme public că vrea suprimată presa care-l critică.
În orice altă ţară, dacă un premier ar fi făcut o astfel de declaraţie publică, demisiona în secunda următoare. La noi demisia de onoare nu există pentru că nici politicienii n-au onoare. Premierul Letoniei a demisionat pentru că şi-a asumat politic prăbuşirea acoperişului de la mall-ul din Riga şi au murit peste 50 de cetăţeni. Ponta a fost prins cu un plagiat grosolan şi continuă să dea mâna cu omologii săi din alte ţări fără pic de jenă.
Şi o ultimă dovadă de ipocrizie a lui Ponta, consumată tot ieri, a fost anunţul cu plata în devans a pensiilor pe luna decembrie. Cică pensionarii să petreacă sărbătorile în linişte şi bucurie. Da, dar vor răbda de foame şi frig în ianuarie şi vor suporta majorările de impozite şi taxe pe tot parcursul anului viitor. Clipele de fericire din decembrie le vor stropi cu lacrimi tot anul 2014. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Generalul Macovei şi Eminescu
Proiect de lege halucinant
Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe premierul chinez
România nu va uita niciodată poziţia guvernului chinez in 1968
Noaptea reducerilor la Uvertura Mall
Flămânzenii desfiinţeaz㠄realizările” primarului Dan Oloeriu
Botoşani/ Flămânzi: ”Cazul Teodorescu”, un precedent periculos jecmănirea domeniului public
libertatea de vot a consilierilor în interesul cetăţeanului îngrădită de judecători
Victor Ponta cere să sfie închidă gura presei băsiste
ieri s-au deblocat 1000 posturi în Sănătate
Ucraina va aştepta cele mai bune condiţii pentru asocierea cu UE
premierul ucrainean: Pregătirile pentru un acord continuă
Comisia ministerului Sănătăţii a început verificările la Spitalul de Urgenta Ploieşti
după ce un chirurg a semnalat probleme grave
Pensiile pe luna decembrie vor fi plătite în avans
Va accepta UE umilinţa la care a supus-o Ponta la Bucureşti?
Ioan Rotundu
Posibila extindere a raportului MCV pe combaterea crimei organizate
Barroso catre Cameron: Libera circulaţie este un principiu fundamental al UE
John Kerry, vizita oficiala la Chişinău, pentru a discuta despre eventuala integrare europeană a Moldovei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog