Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9058
De la 07 Ianuarie 2003
122869125
Editorial

Portariuc şi ultima zvâcnire a muribundului

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2016, 23:00
De câteva zile, mai exact de când s-a încălzit vremea şi aerul miroase a primăvară, primarul Ovidiu Portariuc s-a hărnicit şi a scos în stradă echipele de lucru alde firmelor care au obţinut lucrări de reabilitare şi modernizare a spaţiului urban
Pe strada Marchian, părculeţul din vecinătatea Casei sindicatelor este reamenajat cu pavele şi ronduri unde probabil că în locul tradiţionalelor covoare de flori vom vedea acelaşi peisaj selenar cu bucăţile de stâncă aduse pe grămezi de euro de către o firmă agreată de Portariuc.
Şi pe strada Ştefan Luchian s-a asfaltat segmentul aflat în lucru de doi ani dar nu şi trotuarele cuprinse în secţiunea str. Octav Onicescu până în vecinătatea barului Casablanca.
Şi părculeţul din spatele sediului PSD este reabilitat. Nu s-a umblat la rondurile cu nisip şi stânci ci se refac aleile. Chiar dacă liderii PSD par să-l fi părăsit pe Portariuc, acesta a considerat că este de datoria sa de ultim mohican al PSD la Primăria Botoşani ca spaţiul verde din jurul sediului partidului să fie ferchezuit niţel.
Pe segmentul Căii Naţionale, zona centrală, s-au săpat spaţiile verzi dintre trotuare şi bordura străzii urmând probabil a se semăna iarbă ca în anii anteriori, covoarele multicolore de panseluţe din vremurile primarului Flutur şi care înfrumuseţau oraşul nu sunt agreate de Portariuc pentru că nu se potrivesc cu starea sufletului său.
Pământul pe care-l scurmă acum Portariuc în zona centrală a Botoşaniului nu va fi suficient să-i acopere incompetenţa celor 4 ani de mandat. Nu toţi botoşănenii au carnet de membru PSD ca să tacă şi să înghită incompetenţa şi prostia care ne-au mâncat 4 ani din viaţa de botoşănean.
Portariuc să facă bine şi acum la sfârşit de mandat să treacă la pas prin cartierele mărginaşe ale municipiului să vadă cu proprii ochi, să audă cu propriile urechi, ce-a făcut pentru aceşti locuitori şi ce părere au ei despre persoana sa.
Ziua de 23 aprilie când îl vom sărbători pe Sf. Gheorghe, patronul oraşului, bate la uşă. Probabil că Portariuc va încerca să se folosească de prilej pentru a mai capitaliza ceva voturi pe bază de sarmale şi un pahar cu vin. Botoşănenii abonaţi la astfel de pomeni publice se vor înghesui din nou, se vor îmbrânci şi înjura, dar până în ziua votării din 5 iunie aburii paharului cu vin şi râgâitul de la sarmale vor fi uitaţi. Adevărul poate fi mistificat, falsificat dar nu pentru totdeauna. El iese la iveală exact când nu te aştepţi.
Ce face acum Ovidiu Portariuc seamănă cu ultima zvâcnire a muribundului înainte de a-şi da sufletul. Sunt prea mulţi botoşănenii care-i poartă sâmbetele ca să nu-şi dea obştescul sfârşitul în seara din 5 iunie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de fasole cu praz
Bancul zilei: Ce este dragostea?
Horoscopul zilei de 5.04.2016
Panama Papers: Sefi de stat, celebritati, miliardari si sportivi folosesc paradisuri fiscale pentru a-si ascunde averile.
Putin, Porosenko, Xi Jinping, Messi si Platini - printre numele vehiculate
Motiunea simpla la adresa Ralucai Pruna, semnata de 18 deputati cu probleme in justitie
Textul motiunii, bazat pe un document al Sindicatului lucratorilor din penitenciare
Lionel Messi, acuzat ca ar detine conturi ascunse in Panama
RISE Project: Legatura dintre miliardarul Steinmetz, off-shore-urile din Panama si Rafo Onesti
Dacian Ciolos: Vom discuta o varianta a legii salarizarii in sedinta de guvern de miercuri
Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Camelia Bogdan,
care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu
Panama Papers: Putin si camarila lui,
afaceri de miliarde de dolari expuse in cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore
In ziua votului, Ghita ar fi contactat deputatii din toate partidele
cerand-le sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii, sustine un deputat PSD
NATO ar putea adopta o strategie de contracarare a razboiului hibrid si propagandei Rusiei
- ministrul Apararii, Mihnea Motoc
9 incendii în două zile
58 de intervenţii ale pompierilor în două zile
Botoşani: Prefectul Nechifor scos din birou de reporteri ca să-şi ţină audienţele
Ioan Rotundu
Erdogan respinge orice lectie de democratie din partea Occidentului:
Intai sa-si contemple propria rusine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog