Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Mondene
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24860
De la 07 Ianuarie 2003
122884927
Editorial

Prăpastia spre care se îndreaptă liberalii, inclusiv cei botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2017, 23:00
Liberalii români parcurg o perioadă istorică dificilă la capătul căreia ar putea să-i aştepte soarta pe care a avut-o PNŢ-ul, adică să fie ejectaţi din istorie şi politica românească a prezentului.
De când Crin Antonescu a abandonat partidul, acesta a fost acaparat de o grupare pro-PSD, nostalgică fostei USL, formată din politicieni cu probleme penale şi suspectaţi de acte de corupţie. Însăşi Alina Gorghiu, instalată preşedinte al partidului de către cei interesaţi exact pentru că o puteau controla a fost şi rămâne suspectată de acte de corupţie.
Pentru că, nici Gorghiu nu s-a dovedit a fi cheie de biserică, asupra ei planând acuzaţia că, în calitate de avocat, s-a înfruptat în condiţii suspecte din banii publici. Fostul premier Victor Ponta i-a reproşat în câteva rânduri că nu are dreptul moral de a vorbi despre lupta împotriva corupţiei că şi ea face parte din categoria acestora.
Cert este că sub preşedinţia Alinei Gorghiu PNL s-a prăbuşit în faţa electoratului şi a ieşit şifonat rău din alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Gorghiu a părăsit conducerea partidul dar nu i-a luat locul un lider capabil să inspire credibilitate românilor cu orientare de dreapta că PNL-ul se reformează, se curăţă de balastul uman compromis şi că merită a ajunge la guvernare.
Botoşăneanca noastră Raluca Turca, pe numele de acasă Tatarcan, a preluat interimatul într-un moment în care partidul nu mai era capabil nici să facă opoziţie ofensivei PSD-ului de a supune justiţia sub control politic. Cum Turcan nu este politicianul salvator al liberalilor, apropiatele alegeri care vor avea loc în PNL, de la bază la vârf, a dat naştere unei lupte de putere.
Deocamdată şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte Ludovic Orban. Acesta este politician de modă veche, imaginea sa este compromisă sub aspectul cinstei şi moralei. Orban nu este politicianul potrivit să reformeze partidul şi să-l facă din nou credibil în faţa electoratului de dreapta.
Dacă ne uităm cu atenţia la ce politicieni de marcă ar fi prin PNL, constatăm că niciunul nu are calităţile necesare de a deveni un lider capabil să epureze partidul de membrii compromişi şi să impună organizaţiilor judeţene şi comunale să facă la fel. Despre existenţa unor negocieri cu Dacian Cioloş, care să preia conducerea partidului, nu se mai aude nimic. Ori Cioloş a realizat că PNL nu poate fi reformat aşa că-şi vede de treburile sale, ori condiţiile impuse de acesta n-au fost acceptate în partid de către gruparea care se ştie că ar fi prima eliminată în cazul unei reformări profunde..
Că la vârful partidului nu sunt şanse reale de reformare şi recredibilizare o putem observa şi după cum decurg lucrurile în PNL Botoşani. Pentru funcţia de preşedinte s-a anunţat public Verginel Gireadă. Acest politician impostor, imoral şi infractor periculos, care cât a fost deputat a umblat numai după mişmaşuri vrea preşedinţia partidului.
Imaginaţi-vă ce credibilitate mai pot avea liberalii botoşăneni cu un asemenea preşedinte? Probabil că şi fostul deputat şi actual senator Costel Şoptică, simbol al evaziunii fiscale botoşănene. va dori să fier preşedinte. N-am auzit, până la momentul de faţă un nume de liberal care ar merita această funcţie.
La Botoşani este nevoie de un PNL puternic, capabil să facă opoziţiei PSD-ului care a pus stăpânire pe întreg judeţul. Iar un partid puternic cere la conducere un lider puternic, nu secături oportuniste aservite PSD-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 17.02.2017
Bancul zilei: Dorinţă împlinită
„Moartea” voinicului SIN de la „păcătosul" de Hrincă i s-ar putea trage
Ioan Rotundu
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
OMV Petrom a obtinut un profit de un miliard lei in 2016
Tot mai multe filiale PSD cer excluderea lui Mihai Chirica din partid
Nicusor Dan la RFI: Olguta Vasilescu interpreteaza legea total eronat;
mi-am dus copilul si la parada de 1 decembrie si la partid, il voi mai duce si la proteste
Fostul sef ANI, Horia Georgescu, audiat la DNA intr-un nou dosar ANRP
Presedintele PSD Olt, senatorul Paul "Maka" Stanescu, cu Florin Iordache alaturi:
Sunt convins ca in 3 luni continutul OUG 13 se va transpune in lege in Parlament/ Protestele, manipulari facute de super profesionisti
Turcan, mesaj pentru Olguta Vasilescu: Stimata doamna ministru, singurul razboi este cel dus de PSD si ALDE
impotriva legii, a Romaniei
Laura Codruta Kovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul in serviciu.
Decizia Curtii de Apel Alba Iulia, o solutie izolata. Vom face contestatie in anulare
Localitatile Borsec si Sucevita au fost atestate ca stațiuni turistice
Fara precedent: Sorin Grindeanu a invitat presa la Bruxelles in bataie de joc
Prima incercare de intimidare a protestatarilor din Piata Victoriei de catre politie
Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, audiat la DNA in dosarul privind adoptarea OUG 13
Oferta locuri de munca in Dorohoi
Comunicat de presa APIA Botosani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog