Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6987
De la 07 Ianuarie 2003
122867054
Editorial

Privilegii de care ţin şi cu dinţii

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2011, 23:00
Pe seama pleiadei de revoluţionari, ce se numără cu zecile de mii în plan naţional, am mai comentat. Din momentul în care, prin lege, li s-au acordat o serie de drepturi şi facilităţi, brusc lista cu revoluţionari s-a umflat ca aluatul pus la cald să crească.
Sâmbătă, la Timişoara, falşii revoluţionari au ieşit în stradă. Spun falşii, pentru că Guvernul Boc a anunţat că adevăraţilor revoluţionari nu li se vor lua nici un drept sau facilitate acordate prin lege până în momentul de faţă şi deci aceştia n-aveau nici un motiv să iasă în stradă.
Mi-am sunat finul, locuitor de mulţi ani în Timişoara şi l-am întrebat ce ştie de acest protest. Miu-a garantat că protestatarii sunt nişte boschetari plătiţi cu ora de PSD şi PBL ca să facă scandal. Şi în decembrie 2010 tot ei au protestat.
N-am nimic împotriva adevăraţilor revoluţionari, care şi-au riscat viaţa la Timişoara, Bucureşti, Cluj, Sibiu şi pe unde s-a tras cu arma, n-am nimic cu cei care au fost răniţi şi cu atât mai mult n-am nimic împotriva celor care şi-au pierdut fii, taţii, mamele etc. căzuţi sub gloanţele trase de militari sau alte personaje misterioase.
Dar când pe o astfel de listă apar nume care n-au nici un merit în evenimentele din decembrie 1989, nu pot să fiu părtaş sau complice la frauda lor, căci prin apariţia pe liste fără vreun merit au fraudat acest important eveniment din istoria României.
Reiau exemplele de „eroi” botoşăneni. Iniţial a fost o listă de câţiva privilegiaţi, iar apoi lista s-a lungit impertinent de mult.
Ce fapte de eroism a comis Viorel Olaru? Mi-a spus soţia s-a Marina. A ieşit prin faţa sediului PCR, a venit acasă, a tras la măsea şi s-a culcat liniştit. A doua zi, atras de neamurile sale care au ocupat Primăria Botoşani, s-a băgat şi el în FSN-ul local. Acum este erou şi are dreptul la o jumătate de hectar de teren în buricul Botoşanilor.
Romeo Mihalache era un şters subinginer la UJCC Botoşani, fără darul muncii. S-.a băgat în FSN şi o făcea pe specialistul în comerţul cooperatist, el fiind de cu totul altă specialitate. Nici acuma n-are darul muncii. Este instructor de şoferi, adică stă toată ziua în maşină şi comandă elevilor pe care-i instruieşte. De ce să i se dea jumătate hectar de teren, că erou n-a fost şi nici nu va fi vreodată pentru c㠄n-are sânge în instalaţie”, vorba lui Radu Berceanu.
Gheorghe Marcu, liderul PSD, este de asemeni considerat erou. A venit de la Electrocontact cu grupul ce avea misiunea de a apăra conducerea PCR, după spusele fostului director de atunci Constantin Huţu, dar pentru că Ceauşescu fugise au trecut şi ei de partea revoluţionarilor.
Nici n-a păşit bine în sediul fostului PCR, şi Gheorghe Marcu a fost căutat de un reporter de la Tv Moscova şi i s-a luat un interviu. Niciodată Marcu n-a clarificat public cum de ştia acel reporter de existenţa sa şi de ce el a fost intervievat şi nu Petre Curcă, de exemplu, care preluase conducerea judeţului. Şi Marcu vrea pământ, cică-i dreptul său de erou.
Lista acestor falşi eroi este publicată integral pe site-ul Jurnalului. Dar cei care s-au erijat în conducerea Asociaţiei Revoluţionarilor din Botoşani n-au mişcat un deget pentru a-l salva din ghearele morţii pe Mihai Grigoraş.
De loc din Dângeni, Grigoraş a fost rănit la baricada de la Universitate. Glonţul i-a sfărâmat osul şoldului. Rana nu i s-a mai închis. Omul a revenit la casa părintească, rămasă şi era pustie. A murit în anonimat, fără ca cineva si-i acorde vreun drept, vreun elogiu. Grigoraş a fost un aevărat erou botoşănean alături de mulţi alţii care au muşcat pentru ultima oară asfaltul din Păiaţa Universităţii sau prin alte locuri.
Dar părinţii, rudele lor, n-au mai încăput pe lista eroilor pentru că alţii s-au cocoţat în vârful ei. Dacă Guvernul Boc vrea să facă dreptate, atunci salut din toată inima intenţia anunţată. Falşii eroi să fie declaraţi paria comunităţii din care fac parte şi să fie eliminaţi din viaţa publicî. Să fie obligaţi să se retragă şi să trăiască în nemernicia lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Video: Lumea lu' Rotundu - Deznodământ fericit
Liderii USL vin la Botoşani, să se distreze la Dorohoi şi Popăuţi
Educatoarea liberala Lupaşcu nu vrea investiţii, ci şomeri
ea consideră investiţiile din Botoşani ca in utile
Roman şi Ţurcanu n-aveau ce căuta pe scenă
Ioan Rotundu
Statele Unite încearcă să blocheze recunoaşterea statului Palestina
Este prea devreme, important e sa ne concentrăm pe alegerile locale
Traian Băsescu nu va mai face politică
Nu am vândut PNL-ul
Revoluţionarii, unii dintre ei falşi, nu vor să renunţe la privilegii
la Timişoara ei au scandat "Ultima solutie: inc-o revolutie!"
Un botoşănean închis pe nedrept în Franţa
după ce a fost victima unui furt de identitate, a fost eliberat
Investițiile întârzie reluarea furnizării apei calde
Bancul zilei: Ce-a înţeles taximetristul…
Caricatura zilei
Horoscop
Ioana, ţăranca independenţei
La Botoşani criza economică este sfidată cu festuvaluri
sîmbătă şi duminică mare distracţie la Vârfu Câmpuluipoliticienii n-au ratat prilejul de a se înfăţişa plicului
Anul şcolar va începe fără uniforme
botoşănenii sunt prea săraci şi uniformele prea scumpe
Botoşănenii nu stau pe gânduri şi dau năvală prin reţeaua EURES
Germania primeşte asistenţii medicali chiar şi fără a cunoaşte limba
Camerele video i-a picat la Bac pe liceenii botoşăneni
Ex.deputatul Dumitru Sandu s-a stins din viaţă
în urma sa rămân faptele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog