Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23127
De la 07 Ianuarie 2003
122908776
Editorial

Pudica, susţine violul!

  • Ioan Rotundu
  • 13 February 2008, 23:00
Legea privind legalizarea prostituţiei a revenit din nou în actualitate. Dezbaterile publice la nivel instituţional şi de persoane lider de opinie sunt pro şi contra legii. La nivel de cetăţean ele înclină în favoarea legii. Normal, de vreme ce din 1990, de când s-au ridicat lacătele de pe porţile graniţei, românii au putut vedea cum este organizată şi funcţionează societatea capitalistă, guvernată de un sistem social denumit democraţie. În ţările Europei, rămase neafectate de ciuma roşie, deşi tocmai în inima lor s-a născut şi format sistemul comunist de guvernare, prostituţia se desfăşoară sub controlul legii, iar statul îşi ia partea, sub formă de impozite şi taxe, de la toţi cei amatori de distracţii sexuale, indiferent de vârstă.
La noi, la români, prostituţia a duduit din plin până în 1947, când a fost desfiinţată. Felinarele roşii marcau prin Bucureşti locurile unor astfel de distracţii. „Crucea de piatr㔠era un tractir renumit, a cărui prag era frecvent călcat de politicieni de rang înalt, de odrasle ale burghezilor şi bancherilor. Se spune că şi patriarhul Teoctist, mânat de păcatele tinereţii, ar fi intrat în acea clădire, considerată mândria prostituţiei României capitaliste.
Acum, pudicii aflaţi prin Parlament sau cu pretenţii că reprezintă societatea civilă (pudicii ăştia cu pretenţii de lideri ai societăţii civile au lipsit cu desăvârşire la mitingul organizat împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a îngrădi drepturile primului ministru în favoarea preşedintelui Băsescu) o fac pe mironosiţele şi se opun legalizării acestei profesii, vechi de când lumea şi de care n-a putut face abstracţie nici Biblia.
Priveam zilele trecute la o declaraţie a Noricăi Nicolai, care vorbea foarte gomos şi cu multă dojană morală critica îndrăzneala celor care cer legalizarea prostituţiei. Nu cred că tocmai ea trebuia să apară pe post de pudică. Are preşedintele Băsescu părţile lui incompatibile cu demnitatea deţinută, dar în ce priveşte mapa profesională a Noricăi are dreptate. Nu poţi promova ministru al Justiţiei o persoană ce-a comis grave greşeli profesionale şi care şi-a împuternicit nepoata să voteze în Senat, fără a avea calitatea de senator, iar acum pozează în model de moralitate.
Pudicitatea Noricăi este dăunătoare societăţii. Legalizarea prostituţiei ar avea drept efect reducerea substanţială a numărului violurilor, iar multe tragedii umane ar fi prevenite. Să ne gândim la violurile în rândul elevelor luate cu forţa de la şcoală sau discotecă. La femeile căsătorite violate prin casa scărilor, lift sau chiar locuri dosnice, inclusiv buncărul de gunoi. Dar acei bărbaţi, flăcăi sau căsătoriţi, care se duc cu traseistele şi se molipsesc de boli incurabile precum SIDA? Să mai adăugăm faptul că însăşi prostituatele vor o astfel de lege, sătule să tot fie la cheremul peştilor şi să-şi asume riscuri neprevăzute, inclusiv pierderea vieţii.
Nici clerul n-are autoritatea morală de a se opune legalizării prostituţiei. Vedem la televizor fel de fel de preoţi cu devieri de comportament, care agresează sexual femeile venite la biserică, care calcă pragul vădanelor sau care sunt acuzaţi de homosexualitate. Despre preoţii catolici, care, după o statistică mondială 50% sunt consideraţi homosexuali, să nu mai amintim. Făţărnicia cu care aceşti preoţi se opun legalizării prostituţiei este condamnabilă. De vreme ce oponenţa lor nu reduce violenţa sexuală, în special cea juvenilă, nu previne pedofilia şi nu stopează filmele porno care au invadat Internetul, nu scot din grila de programe ale televiziunilor, la orele târzii din noapte, filmele erotice, nu poate fi luată în serios.
Legalizarea prostituţiei este o necesitate socială şi s-ar rezolva o gravă problemă de sănătate. Odată legalizată această activitate, ea se va desfăşura sub control medical şi multe cazuri de îmbolnăvire vor fi evitate. Iar de vreme ce facem încă din şcoala primară educaţie sexuală, pudicitatea senatoarei liberale Norica Nicolai devine ridicolă. În mod indirect, poziţia pe care ea s-a situat în problema legalizării prostituţiei, este una de încurajare a violului.
Dacă Norica Nicolai propunea ca veniturile la bugetul de stat de pe urma legalizării prostituţiei să fie destinare subvenţionării tratamentului celor bolnavi de SIDA sau pentru consiliere psihică a tinerelor violate brutal ori obligate să se fi prostituat, era mai de înţeles. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Capcanele din trotuar ale societăţii Apa Grup
O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă (IV)
Comentariul comentariilor (L)
(Ioan Rotundu)
Şi-a tras poliţie comunitară fictivă
Poliţiştii comunitari fac exerciţii de filmare
„Mie nu îmi place să violez şi nici să fiu violat”
a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu
Ciuştea nu vrea ca Botoşanii să aibă parc
Găştile de cartier nu sunt atractive pentru poliţiştii comunitari
Din biroul, Ciuştea priveşte cum PNG-ul se umflă optimist
Priveşte la ciolanul cu fonduri europene, dar altfel
Şeful comunitarilor va confisca cerşetorilor banii din cerşit
Mod de a împrăştia protestatarii
Horoscop
Măsuri de prevenire a publicităţii înşelătoare
”Căinţa” lui Tengiz Abuladze, la Pro Cinema
Indienii luptă încă o dată cu “feţele palide”
O groază de oportunităţi de angajare
Ţiprigan se bagă în seamă cerând demisia ministrului Adomniţei
La Spicul 2 Dorohoi laptele duhneşte a acru
Botoşănenii pot munci la ferme în Marea Britanie şi Danemarca
Primăriile întârzie plăţile salariilor dascălilor
23 de profesori pensionari au primit prelungire de activitate
Comunicat E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog