Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25926
De la 07 Ianuarie 2003
122911575
Editorial

Răzbunarea rămâne arma proştilor

  • Ioan Rotundu
  • 22 January 2012, 23:00
Protestele de stradă au degenerat atât sub aspectul revendicărilor cât şi al scopului urmărit, respectiv acela de repunere pe post a medicului Raed Arafat. Practic, pornite de la un scop nobil şi îndreptăţit, protestele de stradă au fost confiscate de Opoziţie şi deturnate de la cauza principală care le-a generat.
Iar când politicul îşi bagă coada în ceva, şi diavolul devine invidios pe metodele care se folosesc. În cazul protestelor, implicarea, mai întâi discretă şi apoi la vedere, a USL a dus la compromiterea acestora. Printre protestanţii de bună credinţă şi-au făcut apariţia mitinginştii de profesie, un fel de mercenari politici plătiţi.
Televiziunile naţionale, cele care mau au un aer de neutralitate, au prezentat cazuri concrete de activişti politici care întocmeau tabele cu mercenarii politici şi le plăteau ziua de protest cu 150 lei. La aşa un câştig, strigi de-ţi crapă bojogii şi te baţi în parte cu jandarmii. Ba ajungi să te baţi cu jandarmii pentru că eşti plătit s-o faci, ca să aibă motive liderii Opoziţiei să strige că preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc, în loc de satisfacerea revendicărilor, a pus pe ei bâta jandarmilor. Dacă pe la Botoşani protestele au venit din partea bogaţilor, ce, ca o culme a ironiei, au demonstrat pentru o viaţă mai bună, ulterior protestatarii au umblat cu cioara vopsită.
O cioară vopsită cu câte 50 de lei de căciulă, bani daţi, se pare, de PNL-ul lui Florin Ţurcanu.
Iar cum se spune despre femei că au părul lung şi mintea invers proporţională, vicepreşedinta PNL Cătălina Lupaşcu a ajuns în atenţia televiziunilor naţionale, recunoscând că protestatarii din Botoşani şi cei care s-au dus la Bucureşti au fost în solda PNL.
Şi iată că am ajuns şi la mitingul organizat la Bucureşti de USL. Cei doi lideri, porecliţi la Botoşani Lolek şi Bolek iar la Bucureşti Vulpea şi Motanul, cu greu au reuşit să adune la miting vreo opt mii de susţinători. Şi aceea în cea mai mare parte aduşi din provincie şi plătiţi, cum s-a demonstrat, cu 150 lei de persoană.
Liderii USL au realizat că protestatarii., cei autentici, au un dinte şi împotriva lor. Aşa că au schimbat tactica, să nu păţească ce-a păţit Ludoivic Orban, huiduit în două rânduri că abia au reuşit jandarmii să-l salveze ca să nu-i găurească pielea protestatarii.
Iar tactica celor din USL este să mute lupta în Parlamentul European, unde noul preşedinte este un socialist de-al lor. Vor liderii USL ca România să nu mai primească fonduri europene dacă nu-l dau jos pe Băsescu şi nu demisionează Guvernul Boc.
Liderii USL clamează că Băsescu şi Boc au adus grave leziuni democraţiei şi că practică o conducere autoritaristă, chiar dictatorială. Numai că ei vor răsturnarea celor doi prin metode violente, lupte de stradă, sancţiuni asupra poporului pentru a-l determina să iasă în stradă şi să-i dea jos pe cei doi, ca să le facă loc lor.
Liderii USL nu mai au răbdarea ca românii să iasă la vot şi să viteze cum le dictează conştiinţa. Ei clamează încălcarea democraţiei dar vor s-o apere prin folosirea anarhiei şi să ajungă la Putere prin mijloace nedemocratice. Atât le poate mintea şi asta este puterea lor de înţelegere. Iar românii şi-au dat seama cine sunt Crin Antonescu şi Victor Ponta, care le sunt puterile şi nu-i vor la conducerea ţării, de aceea n-au ieşit alături de ei în stradă să-i susţină.
Antonescu şi Ponta nu ne-au oferit programe cu care să ne guverneze, nu ne spun de unde vor avea bani să satisfacă revendicările străzii. Ei vor să ajungă la putere numai prin a striga „Jos Băsescu!” şi „Jos Guvernul Boc!”, argumente neconvingătoare pentru majoritatea românilor, care vor soluţii viabile şi nu o schimbare de putere de dragul Opoziţiei.
Dacă USL va bloca finanţările europene, va lovii în zecile de mii de români care au locuri de muncă de pe urma acestor finanţări. Blocarea banilor europeni va duce la stoparea investiţiilor în valoare de miliarde de euro. Liderii USL vor să ne oblige cu de-a sila să-i aducem la Putere. Ei se răzbună pe noi, uitând că răzbunarea a fost şi rămâne arma proştilor, a neputincioşilor.
În stradă au ieşit câteva mii de români care strigă ce strigă. Însă liderii politici ai USL nu-şi pun problema ce vor milioanele de români care muncesc şi care îşi apără locurile de muncă acceptând şi sacrificii, numai să nu ajungă din nou în şomaj sau la mila partidelor de a le acorda ajutoare sociale.
Presat de datorii şi creditori, USL riscă orice numai să ajungă la Putere. Sacrificarea locurilor de muncă pentru o suită, două de mii de români nu constituie pentru ei o piedică. Sacrificarea stabilităţii economice şi poate a viitorului economic al României iarăşi nu-i îngrijorează. Pe ei îi îngrijorează faptul că n-ar putea ajunge la Putere prin votul românilor, aşa că vor uza de orice alte mijloace. Chiar dacă va curge sânge. Şi ca în romanul cu hoţul care strigă cel mai tare prindeţi hoţul, ei strigă prin lume că în România democraţia este în pericol, deşi tocmai ei sunt cei care o încalcă într-un mod grosolan.
Crin Antonescu şi Victor Ponta se vor dovedi în curând că sunt doi trădători de neam şi ţară. Regret că liberalii s-au corcit şi socialiştii şi au abdicat de la tradiţia lor istorică atât de glorioasă şi respectabilă. România are nevoie în momentul de faţă de un Guvern liberal autentic, nu de socialiştii care au nenorocit atâtea ţări europene.
Priviţi ce-au făcut socialiştii unguri şi cum stau acum în genunchi în faţa FMI, instituţie faţă de care şi Ponta a declarat că n-are nevoie. El n-o fi având, dar românii, România, da. Şi încă mare nevoie avem, nu numai de FMI, ci de toate instituţiile financiare internaţionale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Horoscop
Bancul zilei: Asemănare suspectă
Reţeta zilei: Must pentru mustariu
Caricatura zilei
Un bărbat a fost împuns fatal de un taur cu coarnele în flăcări
Există riscul ca România să fie decredibilizată
Theodor Stolojan
Hocheiştii de origine maghiară din naţionala României care au cântat imnul Ungariei au fost premiaţi
Prognoza BM pentru 2012 este că zona euro va intra în recesiune.
România trebuie să se pregătească pentru mai rău
Botoşani: Finanţare de 2,5 milioane euro blocată de un judecător
ce a cerut reclamantul şi ce a decis judecătorul
Huliganii de pe stadioane se mută în stradă
ei îi ameninţă pe jandarmi
UPU va mai angaja un medic stomatolog
Botoşănenii preferă să bolească pe picioare
Grupul Şcolar Vorona în prag de colaps
O nouă piedică de trecut în calea titularizării
O mişcare deşteaptă
Ioan Rotundu
„Botoşanii şi Unirea Principatelor Române”
Comasarea alegerilor este ca şi făcută
crede deputatul Cătălin Buhăianu
„Mărţişor dorohoian” o aduce pe Andra la Botoşani
Ştefan Ţarcă îl acuză pe prefect că nu respectă legea
Video: Lumea lu' Rotundu - Botoşănenii şi Unirea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog