Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19738
De la 07 Ianuarie 2003
122879805
Editorial

Renaşterea demonului roşu

  • 28 May 2018, 23:00
Scăpat de judecători, în condiţii extrem de suspecte, de răspunderea penală pentru jefuirea banului public, Victor Ponta a trecut la atacul direct asupra celui care i-a furat scaunul de preşedinte al PSD, Liviu Dragnea.
Pentru a fi sigur că-l va doborî pe Dragnea, Victor Ponta şi-a înfiinţat un nou partid numit Pro România, partid pe care l-a lansat public ieri, 28 mai, adică de sărbătoarea creştin-ortodoxă Lunea Sfântului Duh, urmând probabil un sfat al Patriarhului Daniel cu care, în vremea când era premierul României, obişnuia să ia masa de Paşti, favor pe care, apoi, îl răsplătea cu bani de la buget alocaţi Bisericii.
Victor Ponta, ca toţi conducătorii partidelor de factură socialistă, a fost mazilit de la conducerea PSD de către confidentul său Liviu Dragnea, cel care din spatele vorbei calme şi sfătoase muşcă mortal orice adversar care i-ar sta în calea ascensiunii spre puterea deplină şi absolută asupra României.
Pozând în victima lui Dragnea, Ponta speră să fie compătimit de către acei social-democraţi care n-au primit de la Dragnea suficiente favoruri şi să i se alăture. Deja i s-au alăturat câţiva printre care şi băbuţa Ecaterina Andronescu, demolatoarea învăţământului românesc, în special cel profesional.
Pentru început, partidul lui Ponta pare să aibă ca priorităţi atacurile la adresa lui Dragnea şi a premierului Viorica Dăncilă, susţinând că el nu vrea ca România să aibă un guvern format din analfabeţi şi incompetenţi. Se pare că Ponta, ca toţi capii socialiştilor, are memoria scurtă asupra propriilor sale fapte.
Sper că românii n-au uitat că primul guvern format de Ponta a fost unul cu miniştri plagiatori, însuşi Ponta fiind dovedit că a plagiat lucrarea sa de doctorat. Miniştrii care n-au plagiat aveau probleme de ordin penal sau de incompatibilitate. Să mai amintesc că ministrul Relu Fenechiu a plecat la închisoare direct din Ministerul Transportului.
Ponta a condus nu numai un guvern cu miniştri compromişi din diferite cauze dar şi un guvern care minţea cu neruşinare poporul, românii lipindu-i lui Ponta eticheta de Pinochio.
Câtă vreme a deţinut funcţia de premier, Ponta şi-a concentrat forţele politice pentru a-l înlătura din funcţia de preşedinte pe Traian Băsescu. Ponta este autorul „marţii negre”, el este autorul suspendării preşedintelui Băsescu, el este cel care a încercat supunerea justiţiei controlului politic. Ce face astăzi Dragnea prin atacurile asupra independenţei justiţiei este de fapt o continuare a ceea ce a început Ponta.
În vremea lui Ponta a crescut numărul bugetarilor cu câteva sute de mii, sub Ponta s-a politizat sistemul de învăţământ şi sănătatea, sub Ponta imaginea României a fost compromisă în plan extern şi mai ales la nivel de Uniunea Europeană.
Românii nu trebuie să uite că Ponta este autorul supraaccizei la combustibil, el este cel care a dat frâu liber societăţilor distribuitoare de combustibil să crească preţurile la motorină şi benzină în timp ce pe plan mondial preţul petrolului era în scădere. Dacă astăzi nu mai avem opoziţie în Parlament şi avem o majoritate parlamentară formată din penali, incompatibili şi aflaţi în conflict de interese, o datorăm lui Ponta pentru că el în alegerile parlamentare din toamna anului 2012, aflat la braţ cu liberalul Crin Antonescu, a promovat pe listele USL astfel de candidaţi certaţi cu legea şi compromişi moral şi profesional.
Victor Ponta este demonul roşu care, rănit în puterile sale de propria haită socialistă, crede că şi-a vindecat rănile şi a sosit momentul să se răfuiască cu duşmanii şi să-şi recupereze vechile puteri.
La pericolele care sunt în momentul de faţă asupra libertăţilor democratice şi a funcţionării statului de drept se mai adaugă unul la fel de periculos. Dragnea şi Ponta, doi demoni roşii, se vor încăiera în lupta pentru putere şi oricare ar învinge, perdanţii vom fi noi dacă nu vom avea suficientă minte şi vigilenţă să-i înlăturăm pe amândoi din viaţa publică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta a relansat Pro România cu atacuri la PSD.
Felix Rache, consilierul fostului premier Mihai Tudose, i se alătură lui Victor Ponta.
„Mă ocup de lucruri serioase. Piaţa de umor e ocupată de doamna Dăncilă”
Ecaterina Andronescu s-a afișat alături de Victor Ponta la un eveniment Pro România
PSD face planul pentru mitingul de susținere a Vioricăi Dăncilă.
Data la care ar putea avea loc manifestația. „Ținem legătură între noi”
Bancul zilei: Dresaj social
Horoscop zilnic 29.05.2018
Centenarul Uniri sărbătorit la Călăraşi cu cântec, joc şi voie bună
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog