Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1503
De la 07 Ianuarie 2003
123111902
pnl
Editorial

Ruşinarea neruşinării

  • 1 July 2016, 23:00
Verdict final: Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat în Drept. Era un verdict anticipat dacă avem în vedere că plagiatul lui Ponta a fost cel mai mediatizat plagiat din istoria postdecembristă a României şi orice student la Drept, luând act de conţinutul tezei de doctorat, îşi dădea seama că lucrarea este lipsită de originalitate şi că din punct de vedere ştiinţific nu aduce nimic nou în domeniul abordat.
La auzul verdictului, în loc de a-şi turna cenuşă în cap precum evreii în vremurile antice ale lui iudeului Mardoheu, Victor Ponta a declarat ironic că acest verdict face parte din marile realizări ale Guvernului Cioloş, guvern de tehnocraţi, şi că se gândeşte să scrie o nouă teză de doctorat despre meritele deosebite ale acestui guvern. Până şi neruşinarea s-a ruşinat la o astfel de atitudine sfidătoare în faţa unui furt intelectual dovedit , având şi neruşinarea pretenţia de a fi un viciu uman de neplagiat.
Reacţia lui Ponta denotă cât de jos pe scara valorilor morale a decăzut acest politician infatuat şi mincinos. L-am auzit şi pe Liviu Dragnea declarând cu vocea s-a de catifea care ascunde periculoase vicleşuguri că verdictul dat de comisia de specialitate nu este unul demn de luat în seamă deoarece el poate fi contestat,. ajungându-se inclusiv în faţa judecătorilor.
Cred că Dragnea nu exagerează când a afirmat că se poate ajunge în faţa judecătorilor. În tupeul său., Victor Ponta este în stare să conteste verdictul Comisiei şi să se adreseze judecătorilor în speranţa că va avea parte de un complet de judecată format din judecători controlaţi de PSD. Însă verdictul dat de această dată cu 34 de voturi pentru şi o abţinere este greu de contestat cu argumente ştiinţifice pentru că plagiatul a fost constatat de către profesori universitari cu o carieră ştiinţifică ce nu poate fi pusă la îndoială de niciun judecător.
Ce concluzie puteam trage din atitudinea lui Ponta şi Dragnea în faţa faptului evident? Concluzia că PSD-ul este ascunzătoarea perfectă a plagiatorilor, infractorilor, corupţilor etc. Ascunzătoarea este perfectă pentru că atunci când unul din gaşcă este prins cu ocaua mică, toată gaşca îi sare în ajutor.
Deformarea adevărului, manipularea conştiinţei publice, ironizarea gravităţii faptelor prin a le da o notă de ridicol etc. sunt armele celor din PSD, arme destul de eficiente şi cu succes la prostimea care nu înţelege nimic din tot ce se întâmplă şi i se întâmplă dar are convingerea că dreptatea este a lui Ponta, a lui Dragnea, a celor din PSD..
Ponta şi Dragnea au mutat verdictul de furt intelectual în curtea Guvernului Cioloş pentru a discredita acest guvern care, în opinia lor, în loc să se ocupe de guvernare se ocupă de plagiatul lui Ponta. Este un procedeu viclean care, recunosc, prinde destul de bine la prostimea care stă cu ochii ţintă la gaşca lui Gâdea de la Antena 3, un răspopit care manipulează cu neruşinare seară de seară categoriile sociale lipsite de educaţi politică şi cu un orizont de cultură generală redus.
Dovada plagiatului lui Ponta este evidentă şi incontestabilă dar Ponta a mutat seriozitatea verdictului în planul ironiei pentru a nu răspunde direct de furtul intelectual comis, pentru a nu recunoaşte ruşinea pe care a aşternut-o pe faţa cercetării ştiinţifice româneşti.
Cei din PSD, mârşavi cum sunt la caracter, l-au transformat pe Ponta într-o victimă a guvernului Cioloş, crezând că românii au uitat că Guvernul Ponta a fost unul format din miniştri plagiatori, infractori, corupţi, mincinoşi şi incompatibili şi că a fost cel mai dezastruos guvern din toată perioada postdecembristă.
Anunţul ironic al lui Ponta că va scrie o nouă teză de doctorat despre măreţele realizări ale Guvernului Cioloş ruşinează din nou neruşinarea. Nu poate crea o astfel de lucrare pentru că n-are pe cine şi ce plagia. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cerinţă indecentă
Horoscopul săptămânii 27 iunie – 3 iulie 2016
De ce toate aceste belele pe capul nostru?
La Văsinești, dictatura PSD-ului a înăbuşit democraţia
Botoşăneanul Iftimie vrea ca MuViCC să fie organizat de celebrul profesorul Bossi
Botoşani, judeţul ajuns pe mâna năpârcilor roşii
Ioan Rotundu
Să-l întâmpinăm pe campionul nostru cum se cuvine!
Redacţia Jurnalul vă informează
O prioritate pe agenda de lucru a primarului Cătălin Flutur
Fraierii muncesc, social-democraţii dăruiesc
Ioan Rotundu
Botoşani: Reacţie promptă a celor de la „Schnell Leitung” SA
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog