Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10302
De la 07 Ianuarie 2003
122870369
Editorial

S-a cam stricat jucăria politică majoritară

  • Ioan Rotundu
  • 18 October 2009, 23:00
În cursul zilei de ieri, în mod vizibil, liderii politici care au constituit în Parlament majoritatea politică pentru susţinerea ca premier a lui Johannes Kşaus, primarul neamţ de Sibiu, au dat semne de oboseală în unitatea de monolit constituită. Înainte de a pleca la Cluj, liderul liberal Crin Antonescu a declarat că, din 6 decembrie, va fi preşedintele României, iar în această calitate îl va numi pe Klaus premier de cursă lungă.
Deranjat de declaraţia concurentului la preşedinţie, poate înspăimântat de faptul că acesta se crede deja preşedinte, liderul social-democrat Mircea Geoană l-a şi taxat pe Antonescu, afirmând că declaraţia sa este cam băsăsciană, de vreme ce premierul nu-l alege preşedintele, ci o majoritate parlamentară politică constituită în acest scop prin negocieri între partide.
Aseară, coaliţia majoritară, „fantom㔠cum au numit-o cei din PDL, s-a întâlnit la vârf, la lucrări participând însuşi Johannes Kalus. Crin Antonescu, pe motiv că-i în deplasări prin ţară, l-a trimis pe antipaticul Radu Stroe, numai să nu mai dea ochii cu Geoană. UDMR-ul a lipsit, semn că premierul desemnat Lucian Croitoru lucrează la formarea unei coaliţii în favoarea sa şi a preşedintelui Băsescu.
Întâlnirea s-a terminat în coadă de peşte. Klaus a fost condus de Geoană în faţa camerelor de luat vederi, să-i vadă românii împreună, dar mai ales Crin Antonescu, căruia Geoană i-a furat jucăria electorală. După poza de imagine, Klaus a fost trimis acasă, la Sibiu, rolul său luând sfârşit. Geoană s-a întors pentru a continua întrunirea, probabil discutând adevăratele probleme ale PSD-ului legate de campania sa electorală. Nu fără a anunţa presa că azi se va întâlni şi cu premierul desemnat Lucian Croitoru. Avem dovada că Prostănacul nu s-a lecuit de a juca la două capete.
De vreme ce această coaliţie majoritară nu s-a format în interesul naţiunii române, ci pentru a opune preşedintelui Băsescu un premier care le convine, în scopul declarat de a controla alegerile prezidenţiale, era normal ca o astfel de făcătură politică să nu fie de durată. Haita de lupi atacă organizat animalul vânat, dar după ce l-au răpus, împărţirea halcilor de carne se face începând cu cel mai puternic către cel mai slab. PNL-ul şi PSD-ul au răpus guvernul Boc, dar neavând stabilită o ierarhie a celui mai puternic, se învârt în jurul cadavrului fără a se putea înfrupta.
Din toată această luptă de imagine politică de câştigat câştigă preşedintele Băsescu, care-i asmute să se încaiere, după care hăhăie satisfăcut. Cum să mai credem că Antonescu şi Geoană vor să ajungă preşedinte al României pentru a scoate ţara de sub efectele dezastruoase ale crizei economice, din izolarea politică internaţională în care se află, când una declară şi altele le sunt faptele.
Dealtfel, toată această luptă politică dintre Antonescu, Geoană şi Băsescu nu-i decât una a lui Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu împotriva puterii ce-o deţine preşedintele Băsescu şi care l-ea tăiat avântul prosperităţii prin a le bloca unele afaceri.
Abia acum aflăm că liderul PNL crin Antonescu l-a vizitat de mai multe ori, la Sibiu, pe Klaus. Se spune că Dinu Patriciu i-ar fi dat o importantă sumă de bani lui Klaus, numai să accepte a fi candidatul majorităţii parlamentare constituită ad-hoc. Este o afirmaţie nedovedită. Însă Antonescu n-a făcut niciodată un secret din prietenia sa cu Dinu Patriciu. Ori, Patriciu, a ajuns unul dintre bogaţii de frunte ai României pe seama averii trudite de muncitorii români în vremurile nefaste ale comunismului, avere pe care şi-a însuşit-o prin nişte tertipuri rămase nepedepsite.
Dan Voiculescu îl toată pe preşedintele Băsescu în toate cele trei Antene ale sale, doar-doar va putea şi el să-şi bage partiduleţul la guvernare, graţie social-democraţilor şi a lui Geoană. Cu modul său discret de a lucra, se spune că şi jefuitorul FNI, nimeni naltul decât Sorin Ovidiu Vântu, cel cu privirea de vasilisc, s-ar afla în spatele social-democraţilor, finanţând, alături de Voiculescu, campania liderului Mircea Geoană.
Dacă este aşa, se explică de unde au social-democraţii atâţia bani, din care plătesc milioane de dolari echipa americană ce-l prepară pe Geoană ca viitor preşedinte al României, dar şi susţinerea unor întruniri publice grandioase extrem de costisitoare.
Şi în spatele preşedintelui Băsescu astă un mogul, care poartă numele de George Păunescu, cel care a devalizat două bănci: Bancorex şi Bankcoop.
Aşadar, asistăm la o luptă pentru putere, o luptă ce nu este a noastră, ci a lor. Sunt tot mai multe voci care cred că avem de ales dintre trei rele pe răul cu care ne-am obişnuit, adică pe preşedintele Băsescu. Câte nu face omul la nevoie?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE' M Botoşani
Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore
Andreea Mantea face cunoştinţă cu o nuieluşa
Secretara Florica face glume nesărate
Ţâbu a încăput pe mâna celor de la Protecţia Copilului
Horoscop
Îndrăgostit de secretară
Cu bani puţşini puteţi avea cabană la munte
Conserve de zarzavat cu sare pentru supe
Ţâbuleac a întors spatele Galeriilor de Art㠄Ştefan Luchian”
un eveniment cultural de excepţie lăsat pe seama unui inginer priceput la drumuri
Locatarii vor căldură în apartamente
Cinci beţivani şi 28 de vitezomani prinşi de poliţiştii botoşăneni
La furat cartofi
I-a furat clarinetul
Bolile cardiovasculare, cauza a 50% din decese
Lipsa banilor pentru plata pensiilor afectează şi sistemul privat de pensii
Stafilococul auriu se simte bine prin Secţia de urologie
Medicii de familie se prezintă la program după cum au chef de lucru
controalele CAS s-au soldat cu o ploaie de sancţiuni
Şeful AJOFM va demisiona, ca să nu fie demis
Noi reglementări privind medicii de familie, cu privire la copii
Ştefan Dodiţă, victimă a răzbunării PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog