Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9441
De la 07 Ianuarie 2003
122869508
Editorial

S-au limpezit apele electorale!

  • Ioan Rotundu
  • 4 June 2012, 23:00
Parcurgem ultima săptămână a campaniei electorale premergătoare alegerilor locale din duminica de 10 iunie a.c. Pornită în forţă, bătălia electorală pentru funcţia de primar al Botoşanilor s-a potolit. Botoşănenii, care nu s-au mai lăsat atraşi de mirajul promisiunilor, au înţeles că trebuie să voteze pentru continuitate, adică să-i mai încredinţeze primarului Flutur un mandat ca să ducă la bun sfârşit ce-a început.
Ovidiu Portariuc, principalul contracandidat al lui Flutur din partea USL, mai exact PSD, a cheltuit sume mari de bani ca să ne convingă că el ar fi mai bun primar decât Flutur. Păcat de banii cheltuiţi! Portariuc n-.ar fi trebuit să-şi construiască oferta electorală pe vorbe, aşa cum fac social-democraţii din 1992 încoace şi cum au făcut la nivel de Botoşani vreme de 14 ani.
Apoi, Portariuc n-ar fi trebuit să recurgă la atacuri total nejustificate asupra lui Flutur, ştiind că realizările acestuia sunt zi de zi sub ochii botoşănenilor şi este greu să combi faptele cu promisiuni. Portariuc n-avea nevoie de prezenţa la Botoşani a bufonului PSD Radu Mazăre şi haremul său. Nici de panarama cu turnatul fundaţiei la prima locuinţă ieftină pe un teren care nici nu aparţine Primăriei Botoşani nu s-a dovedit potrivită.
Portariuc nu trebuia să-şi asocieze numele de cel al lui Răzvan Rotaru, un şmecheraş de doi cenţi sau de cel al lui Costică Macaleţi, care patru ani ca prefect n-a făcut nimic pentru Botoşani, doar vilă pentru el în comuna Vlădeni. Portariuc nu trebuia să cheltuiască sume enorme pe sondaje efectuate de firme care habar n-au despre mentalitatea botoşăneanului de rând, care nu cunosc zonele oraşului şi cum sunt ele influenţate politic şi care i-au oferit o strategie de campanie total inadecvată spiritului botoşănean.
Ovidiu Portariuc a realizat, deşi cam târziu, că n-are vreo şansă de a fi ales primarul municipiului Botoşani. Va fi în schimb consilier şi va avea în faţă patru ani să înveţe a cunoaşte problemele oraşului, să cunoască oraşul şi nevoile sale, să înveţe că nu tot ce înseamnă fapte concrete pot fi poate fi învins cu vorbe, să nu se lase pradă vechilor mentalităţi politice din PSD, demult depăşite de evoluţia nivelului de educaţie politică al alegătorilor.
În schimb, dacă tot s-au decis botoşănenii să voteze din nou cu Flutur, este imperios necesar ca votul acestuia să fie susţinut şi prin vcotul asupra echipei sale de consilieri locali. Nu toţi cei de pe lista de consilieri merită votul botoşănenilor, dar pentru a nu se repeta nenorocirea din Consiliul Judeţean Botoşani, când consilierii USL au boicotat activitatea preşedintelui şi interesele noastre, va trebui să ne învingem anumite repulsii personale şi să punem ştampila şi pe lista de consilieri ai Mişcării pentru Botoşani, acolo unde se va afla pătratul cu inima.
Flutur are de continuat realizarea unor importante proiecte care vor schimba mult viaţa noastră cotidiană. Diversiunea pe care o încearcă USL cum că Guvernul Ponta nu va mai finanţa proiectele lui Flutur este menită să-i inducă în eroare pe necunoscători. Proiectele lui Flutur au finanţare europeană iar Guvernul Ponta nu poate face nimic. Flutur n-a folosit la finanţarea proiectelor sale bani guvernamentali ca premierul Ponta să-i retragă acum şi să-l blocheze. Să nu uităm că municipiul Botoşani, imediat după 1990, a fost condus numai de primari social-democraţi care n-au făcut nimic pentru modernizarea oraşului sau au făcut-o prost.
Din moment ce acum lucrurile merg spre bine, este firesc, normal să le lăsăm să continue în direcţia pornită. Iar dacă peste patru ani Portariuc se va dovedi mai bun ca Flutur, prin fapte şi nu prin vorbe, că s-a maturizat politic şi că nu mai este prizonierul unei grupări mafiote din PSD, îi vom acorda încrederea noastră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Platforma electorală a candidatului Florin Plian, comuna Curteşti
Horoscop
Bancul zilei: Normalul anormalităţii
Lista actualizată a candidaţilor cu prima şansă la funcţia de primar
Năstruşnicii electorale
Ioan Rotundu
Omagierea naşterii poetului Mihai Eminescu - Chemarea străbunilor (I)
Reportaj despre originea poetului
Decizia premierului Ponta de a menţine blocate conturile TVR este iresponsabilă
Şeful AIG: Vârsta de pensionare va urca până la 70-80 de ani
Biserica Catolică din Spania e obligată să-şi plătească taxele pe proprietăţi
Ministerul Educaţiei restaurează sindicatul comunist în Învăţământ
Presedintele CNCD: Este aberant să reţină angajatorul automat cotizaţia sindicală
Preşedintele Parlamentului Ungariei merge azi în Mureş
Blaga şi Anastase îi recomandă să îşi amâne vizita în România
Uz de arma pentru reţinerea unui contrabandist
Primarul Flutur, la o întâlnire amicală cu ANL-iştii din Cişmea
Botoşani: Potopul de la Tudora şi incompetenţa autorităţilor
Reclamaţii de top la Protecţiei Consumatorilor
Botoşaniul, sărit de Ministerul Educaţiei la repartizarea microbuzelor şcolare
Ziua Învăţătorului, sărbătorită astăzi după ordin ministerial
Dinamica economiei - Managerul Primăriei Botoşani
Comunicat de pres㠖 Nova Apaserv Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog